Connect with us

Actualitate

Echipamente ultramoderne pentru două spitale din Cluj

Published

on

Spitalul Clinic de Recuperare şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, din Cluj, au fost dotate cu şase echipamente noi şi aparatură medicală ultramodernă.

Spitalul Clinic de Recuperare a primit un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar şi un sistem de mapping tridimensional. Aparatul de sterilizare cu plasmă a intrat în dotarea Laboratorului de explorări funcţionale cardiovasculare şi electrofiziologie, şi va fi utilizat pentru sterilizarea materialelor folosite în cadrul procedurilor de electrofiziologie, implanturi de dispozitive cardiace şi coronarografie. De asemenea, laboratorul va folosi şi noul sistem de mapping tridimensional pentru tratarea tulburărilor de ritm cardiac şi a leziunilor coronariene şi vasculare. Noile echipamente medicale permit diagnosticarea cu precizie a tulburărilor de ritm cardiac şi stabilirea schemei terapeutice adecvate fiecărui pacient.

Ecograful multidisciplinar, cea mai frecventă şi accesibilă tehnică de investigaţii medicale noninvazive, va fi utilizat pentru examinări ecografice multiple (abdominale, musculoscheletale, vasculare, de părţi moi, etc.).

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost dotat cu trei noi echipamente ultramoderne:

  • un aparat de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon – LCO;
  • un ecograf digital Doppler color;
  • un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor.

Aparatul de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon – TLCO permite o explorare funcţională performantă, neinvazivă, diagnostic şi monitorizare pentru fibrozele pulmonare, bolile interstiţiale pulmonare, bronhopneumopatia obstructivă cronică, astmul bronşic şi edemul pulmonar.

Ecograful digital Doppler color, va servi pentru investigarea afecţiunilor cardiace şi efectuarea puncţiei biopsie transbronşică utilizată pentru diagnosticarea cancerului bronhopulmonar, care este nedepistabil prin bronhoscopie.

 

Sursa: CJ Cluj

Continue Reading

Actualitate

22 aprilie – Ziua Pământului

Published

on

Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Pe 22 aprilie 1970, milioane de cetăţeni americani, răspunzând la un apel al senatorului democrat Gaylord Nelson, au participat la o manifestare istorică sub sloganul ,, Toţi, indiferent de etnie, sex sau stare materială, au dreptul să trăiască într-un mediu sănătos şi echilibrat”.

Azi, după aproape cinci decenii, mai mult de un miliard de persoane, din aproape 200 de ţări, participă la acţiuni de educare şi mobilizare pentru protecţia mediului, ceea ce face din Ziua Pământului, cea mai mare mişcare civică din lume.

În 2019, mesajul Zilei Pământului este „Să Protejăm Speciile Noastre” (Protect Our Species), în încercarea de a atrage atenţia asupra animalelor aflate pe cale de dispariţie. Organizatorii acţiunii globale spun că 40% dintre cele 11.000 de specii de păsări din lume înregistrează scăderi ale populaţiei, iar 75% din recifele de corali sunt în pericol.

Ecologişti, zoologi şi alţi oameni de ştiinţă, susţin că dacă nu vor fi luate măsuri urgente pentru a salva speciile aflate în pericol, nimic nu se va mai putea face pentru a le reduce la viaţă. Aceştia sunt de părere că stoparea defrişărilor şi reîmpădurirea, readucerea animalelor în habitatele lor de odinioară şi blocarea speciilor invazive, sunt doar câteva dintre măsurile prioritare.

 

Sursa: Garda Naţională de Mediu

 

Continue Reading

Actualitate

Jocuri periculoase cu Lord of the Dance

Published

on

Lord of the Dance revine la Bucureşti, pentru o nouă reprezentaţie fascinantă, ce va avea loc, în premieră, pe o scenă în aer liber. Cel mai popular show Lord of the Dance, Dangerous Games, produs de celebrul coregraf şi regizor Michael Flatley, pe muzica compozitorului Gerard Fahyho, va fi prezentat pe 22 iunie 2019, la Arenele Romane, începând cu ora 20:30.

Cei 40 de dansatori profesionişti propun publicului o experienţă memorabilă, un spectacol impresionant cu efectele speciale, proiecţii 3D, roboţi dansatori, acrobaţi şi muzica live.

,,Nimic nu este imposibil … Urmaţi-vă visele” , acesta este unul dintre motto-urile după care se ghidează fenomenalul Michael Flatley. Cu milioane de fani în fiecare colţ al lumii, Michael Flatley este privit ca un geniu al artei sale, titulatură dobândită în urma performanţelor coregrafice extraordinare, precum şi pentru clasarea dansului popular irlandez pe cea mai înaltă poziţie, la nivel internaţional.

Premiera spectacolului Dangerous Games a avut loc la Coliseum din Londra în urmă cu douăzeci de ani, însă în anul 2014, Michael Flatley a modificat varianta originală. În septembrie 2014, noua versiune a show-ului s-a jucat pe scena sălii Palladium din Londra, cu ocazia aniversării a 20 de ani de când Michael Flatley s-a remarcat pe plan internaţional.

 

Continue Reading

Actualitate

Noaptea Cărţilor Deschise la Arcul de Triumf

Published

on

Marţi, 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, devine gazda celui mai mare eveniment de încurajare a lecturii, Noaptea Cărţilor Deschise.

Este o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, monument-simbol, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Cei care aleg să celebreze cartea vor fi  aşteptaţi cu multe surprize literare.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, animaţia cu efecte tridimensionale inedite va dezvălui iubitorilor de carte un univers fantastic. Opere celebre, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.

Valoarea biletul de intrare este una simbolică, o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi donate comunităţilor defavorizate.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline