Connect with us

Diverse

Rețetă de post | Drob din legume

Published

on

Ingrediente

• 2 morcovi
• 1 țelină
• 4 cepe
• 3 căței de usturoi
• 3 cartofi
• 1 cană de orez
• 200 g de ciuperci
• 100 g de măsline
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 legătură de spanac
• 50 g de pesmet
• sare, piper, oregano, boia dulce

Mod de preparare

Mai întâi, pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin, și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt. Se călesc 15 minute.

Spanacul se spală bine și se opărește scurt. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt.

După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă, și se pasează, ca la piure.

Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile undite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, sau o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește.

După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi dați-l la frigider 3-4 ore, apoi serviți-l. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma.

Poftă bună!

Sursa: Bucataras

Diverse

Destinaţii de vacanţă pe care nu ar trebui să le rataţi în 2020

Published

on

Chiar dacă, la ora actuală, prioritare sunt planurile de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă, vă propunem câteva destinaţii pentru un concediu de neuitat, în 2020.
Portalul Airbnb a realizat un top al destinaţiilor care au înregistrat cele mai spectaculoase creşteri în privinţa rezervărilor.

Nu mai puţin de 20 de oraşe au fost incluse în clasamentul destinaţiilor „vedetă” pentru anul 2020. Oraşe din Statele Unite, Australia, China, Brazilia, Spania, iar surpriza o constituie România. Da, aţi citit bine, ţara noastră ocupă locul cinci în topul creşterilor rezervărilor, potrivit Airbnb. Iar creşterea de 298% este de-a dreptul semnificativă.

Surprinzător sau nu, Milwaukee din Statele Unite conduce detaşat acest clasament, cu o creştere de 729%. Metropola americană a început să conteze tot mai mult, în ultimii ani, pe harta turistică a lumii şi le oferă turiştilor o sumedenie de motive să viziteze această destinaţie. Iar aici putem aminti, printre altele: Muzeul Harley-Davidson, Muzeul de artă, Muzeul Discovery, Conservatorul din Mitchell Park, Grădina Zoologică sau Lacul Michigan.

Iar de pe continentul american traversăm oceanul şi ajungem în Europa. În Spania, mai exact, dar nu în destinaţii turistice celebre precum Barcelona, Madrid sau Tenerife, ci în pitorescul oraş Bilbao.  Fiind unul dintre oraşele gazdă ale Campionatului Mondial de Fotbal ce se va desfăşura anul viitor, Bilbao, care înregistrează deja o creştere de aproximativ 400 de procente în privinţa rezervărilor, îi va atrage ca un magnet pe turiştii de pe întreg mapamondul.

Pentru a afla cine ocupă ultima treaptă a acestui podium ajungem în Thailanda. Dar nu în Bangkok , Krabi sau Phuket, vestitele destinaţii turistice mult râvnite de milioane de turişti din întreaga lume, ci în Buriram. Poate că deloc întâmplător, acest orăşel mai este denumit în zona asiatică şi „Oraşul Fericirii”. Este, practic, un muzeu în aer liber, cu numeroase situri arheologice şi temple impunătoare.

Următoarele destinaţii în clasament sunt ocupate de: Sunbury (Australia), România, Xian (China), Eugene (Statele Unite), Luxemburg, Guadalajara (Mexic), Vanuatu (Oceania), Cali (Columbia), Cape Canaveral (Statele Unite), Aberdeen (Scoţia), Courtenay (Canada), Ubatuba (Brazilia).

sursa foto: news.cgtn.com

Continue Reading

Actualitate

Constanţa prinde culoare

Published

on

Campania “Constanţa veselă” prinde contur! După ce au dat culoare mai multor parcuri din oraşul nostru, zeci de voluntari s-au mutat de această dată în curtea şcolii. Alături de alţi voluntari europeni, dar şi de elevii Şcolii Nr. 18 “Jean Bart”, tinerii şi-au pus imaginiaţia la contribuţie şi au pictat multicolor aleile din curtea instituției.

A fost o adevărată mobilizare de forţe în curtea Şcolii “Jean Bart” din Constanţa. Pe aleile din beton au prins contur picturi ce rememorează jocuri ale copilăriei precum șotronul, plicul, omizi cu cifre cu ajutorul cărora elevii vor învăța să adune, să împartă, să scadă sau să înmulțească.

“Această acţiune a fost gândită împreună cu Asociaţia „Creative Plus”, împreună cu Primăria Constanţa, iar acum avem alături de noi şi grupul de lucru de la „Capitala Tineretului din România”, Constanţa fiind practic finalistă în această competiţie şi mai avem un grup de tineri, tineri europeni care vin din cinci ţări ale Uniunii Europene, vin din Spania, din Italia, Bulgaria, Croaţia, etc.”, declară DANIELA PRICOP ENESCU, preşedinte Asociaţia Youth Vision

Implicaţi şi foarte creativi, elevii şi tinerii români s-au bucurat din plin de acest schimb de experienţă alături de voluntarii europeni.

“Este o experienţă foarte plăcută pentru mine, cred că tinerii români sunt foarte plăcuţi şi buni. Mie îmi face mare plăcere să lucrez cu el. Facem un desen pentru această şcoală şi suntem foarte mândri că ne ajutăm recipric.”, spune o tânără din Spania

“Sunt foarte fericită să fiu aici! Sunt din sudul Spaniei, din Malaga şi îmi place foarte mult România.”

Iniţiatorii proiectului au promis că vor continua aceste acţiuni, iar desenele pe asfalt vor prinde contur şi în alte instituţii de învăţământ din Constanţa.

Continue Reading

Diverse

Sushi, la rang de artă

Published

on

Bucătăria japoneză se plasează în topul preferințelor culinare la nivel internațional, datorită unuia dintre cele mai renumite preparate specifice: sushi. Acesta este considerat cel mai sănătos fel de mâncare de pe întreg mapamondul. De acest lucru s-au convins constănţenii care au luat parte la o degustare cu totul aparte, propusă de Restaurantul Le Charme. Nu mai puţin de 15 sortimente de sushi au fost pregătite de chef Sushi Alexx, pentru împătimiţii acestei delicatese japoneze.

Zuma, Hirosake, Kamomishu… Poate pentru unii sună ciudat aceste denumiri, însă pasionaţii de sushi ştiu exact că acestea sunt veritabile delicii culinare.

La o astfel de provocare culinară au fost invitaţi mai mulţi reprezentanţi de seamă ai Constanţei, pentru care sushi nu mai are niciun secret. Dar, cu toate acestea, chef Alexx Sushi a reuşit, graţie reţetelor sale autentice, să încânte chiar şi cele mai rafinate gusturi.

“Tot ce am făcut astăzi sunt invenţiile mele, propria-mi semnătură. Nu sunt luate de nicăieri, ideile le-am cules de peste tot din lume, doar că am venit cu tehnica mea şi am obţinut acest produs.”, declară ALEXX SUSHI, sushi chef

“Am vrut să le facem o surpriză constănţenilor şi să îi îndemnăm să prindă gustul preparatelor japoneze. În consecinţă, i-am provocat să deguste nu mai puţin de 15 feluri de sushi, reţete unice, fără îndoială, în România.”, declară AURA VOICULESCU, manager Le Charme

Sushi este, aşadar, o experienţă culinară plină de rafinament şi de savoare.

“Este exact genul de bucătărie care mă încântă foarte tare, iar în Constanţa, din păcate, nu avem foarte multe opţiuni pentru sushi şi sashimi, aşadar o ocazie excelentă acum să degust acest meniu. Foarte mare varietatea de preparate şi chiar trebuie să fii artist ca să găteşti sushi.”, declară CORINA MARTIN, preşedinte FAPT

“Am încercat şi în alte ţări, am încercat chiar şi aici în România, iar în Constanţa chiar mă bucur să aflu că începem să avem şi noi un astfel de bufet din care să înţelegi diferenţele dintre sushi, sashimi şi toate celelalte. Iar eu încerc să îmi conving prietenii că, indiferent că este carne crudă, asta nu înseamnă că nu e sănătoasă. Din contră, este foarte sănătoasă şi este foarte gustoasă.”, declară DIANA SLAV, ghid turistic  

“Îmi place sushi! Am călătorit în Japonia şi realmente îmi amintesc cu plăcere de câte ori mănânc sushi de acea călătorie impresionantă, iar astăzi am avut o surpriză deosebit de plăcută. Preparatele au fost nemaipomenite şi le recomand cu căldură, iar experienţa a fost cu totul aparte, am întâlnit un personal deosebit de primitor, locaţia este grozavă.”, declară MIHAELA BELCIN, preşedinte ASOAF

Iar constănţenii vor avea, în continuare, parte de astfel de surprize savuroase.

“Vă mai lansăm o provocare! Pe 25 octombrie, vă aşteptăm la Sushi Night, All you can eat!”, spune AURA VOICULESCU, manager Le Charme

Aşadar, dacă vreţi să vă convingeţi şi să vă bucuraţi de o experienţă culinară aparte, sunteţi aşteptaţi la Sushi Night!

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline