Connect with us

Diverse

Salina Turda, unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din România şi un reper turistic pe harta ţării noastre

Published

on

Salina Turda se regăseşte într-un top inedit al celor mai frumoase locuri abandonate din întreaga lume. Fie că vorbim despre oraşe-fantomă, depozite secrete sau chiar submarine, ghidul online afar.com a realizat un top al unor astfel de locuri ce merită vizitate.

Chiar dacă istoria Salinei Turda prinde contur încă din perioada dacică, prima atestare documentară datează din anul 1271, atunci când sarea era mai valoroasă decât aurul. A avut de-a lungul secolelor o istorie destul de zbuciumată. Astfel, salina a fost închisă în 1932, fiind folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca şi adăpost antiaerian. Abia în 1992 a fost deschisă circuitului turistic.

Investiţiile au început să prindă contur între 2008-2010, tocmai pentru a spori potenţialul turistic al acestui obiectiv care conta tot mai mult pe harta României. Aproape 6 milioane de euro au fost investiţi pentru transformarea salinei. Cei care au apucat să viziteze în anii trecuţi Salina Turda s-au convins de frumuseţea acestui loc. Lucrările miniere şi utilajele folosite la transportul sării din urmă cu câteva secole sunt foarte bine conservate, astfel că Salina Turda este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din ţara noastră.

Alături de Salina Turda, afar.com a mai amintit şi alte locaţii ieşite din tipare de pe continentul nostru. Satul medieval Craco din Italia, Farul de la Rubjerg Knude, Danemarca sau Depozitul de submarine de la Balaklava din Crimeea.

sursa foto: wikipedia.org

Diverse

Lupi în blană de oaie

Published

on

Continue Reading

Actualitate

200 de pisici din toate colțurile lumii vor putea fi admirate la SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București

Published

on

Vești bune pentru iubitorii de feline! Peste 200 de pisici din toate colțurile lumii vor putea fi admirate la SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București, care va avea loc în zilele de 23-24 martie în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, București.

SofistiCAT are ca principale puncte de atracție competițiile “BEST IN SHOW”, în care cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium.  Două prestigioase jurii internaționale vor evalua superbele exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Burma, Devon Rex, Don Sphynx, Exotică, Lykoi, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Sacră de Birmania, Singapura, Sphynx, Scottish Fold, Scottish Straight.

Salonul Internațional Felin integrează cele mai importante două organizații mondiale ale crescătorilor de feline: Fédération Internationale Féline (FIFe) și The International Cat Association (TICA).

Publicul va avea astfel ocazia de a cunoaște două sisteme de arbitrare – FIFe (european) și TICA (american) – și, în egală măsură, posibilitatea de a admira exemplare feline care nu sunt prezente în evenimentele dedicate unui singur sistem.

Sâmbătă 23 martie, în pauza dintre arbitraj și finalele concursurilor, se vor decerna premiile National Winner și Top Cats. Ca de fiecare dată, în cele două zile ale expoziției se va desfășura și campania “Arată că îți pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donații, în bani sau hrană, pentru animalele din adăposturi. Organizațiile pentru protecția animalelor vor aduce pisici vaccinate și sterilizate, spre adopție. Vizitatorii vor putea participa la o tombolă specială, având ca premii centre de joacă pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictură pe față. În cadrul evenimentului, vor fi disponibile, la prețuri promoționale, produse și accesorii destinate atât pisicilor, cât și iubitorilor acestora.

Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.

Sursa foto: libertateapentru femei.ro

Continue Reading

Actualitate

Museum of Senses se deschide la Constanța, pe 29 martie

Published

on

Museum of Senses își deschide porțile la sfârșitul lunii martie și la Constanța, în centrul comercial Vivo!. Deschiderea oficială va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 10.00. În 2018, peste 150.000 de oameni au trecut pragul Museum of Senses Bucuresti. La puțin peste un an de la lansarea conceptului, de altfel unic în România, Constanța este următorul punct pe hartă, unde Museum of Senses poate fi vizitat. Museum of Senses reprezintă o călătorie plină de provocări pentru minte și corp. Este creat să stimuleze toate simțurile, să trezească imaginația și să sfideze percepția. La București, locația oferă peste 40 de exponate plasate în diferite zone, care te conduc parcă într-o călătorie fantastică.

 

 

Sursa: museum of senses

Sursa foto:  museum of senses

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline