Connect with us

Recomandarea saptamanii

Redescoperă savoarea preparatelor sănătoase

Published

on

Sănătos şi savuros! Curtea Brâncovenească vă invită la un veritabil festin culinar! Preparate din cele mai variate din carne de vită, porc, peşte sau din pasăre stau zilnic la dispoziţia constănţenilor care îşi doresc o masă copioasă, dar şi sănătoasă. Meniul zilei este cât se poate de diversificat şi conţine o ciorbă la alegere, felul doi, salată şi chifle, iar clienţii pot servi masa a la carte, în restaurantul Curtea Brâncovenească sau îşi pot alege singuri preparatele de la linia de take-away.

Cât despre produse şi preparate, bucătarii au mereu grijă să gătească natural şi sănătos. Curcanii, raţele, găştele, găinile sunt crescute ţărăneşte în ferma proprie, iar ingredientele folosite sunt naturale.

Borş boieresc, aripi şi pulpe la cuptor, şniţel de pui, raţă cu merişoare, saramură de crap, doradă, chiftele de legume proaspete, dovlecei umpluţi cu brânză, broccoli la abur… indiferent de gusturile fiecăruia, se vor găsi întotdeauna preparate savuroase, care vor satisface chiar şi cele mai exigente preferinţe.

Curtea Brâncovenească, etalon al calităţii produselor oferite!

Actualitate

La Arad începe GastroPan, expoziţia anului în panificaţie, cofetărie şi HoReCa

Published

on

Joi, 28 martie, de la ora 10:00, se deschid porţile celui mai mare eveniment dedicat tendinţelor din panificaţie, cofetărie şi HoReCa. Timp de 3 zile, Centrul Expo Arad va fi capitala est-europeană a soluţiilor şi tehnologiilor dedicate afacerilor de profil, dar şi locul în care îşi vor etala talentul cei mai buni bucătari, brutari şi cofetari.

Peste 20.000 de antreprenori, specialişti şi pasionaţi din panificaţie, patiserie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea, alimentaţie publică şi HoReCa, vor participa la Expoziţia Internaţională GastroPan, în perioada 28-30 martie. 134 de furnizori cu tradiţie, din 22 de ţări vor expune la standurile GastroPan, atraşi de potenţialul de dezvoltare al pieţei româneşti.

,,GastroPan este o sursă de inspiraţie, un adevărat generator de trenduri pentru orice manager sau specialist din brutării, cofetării, patiserii, gelaterii, pizzerii, baruri, cafenele, hoteluri sau restaurante, dar şi pentru persoanele dornice să pornească o afacere de profil”, a explicat Boróka Jakab, managerul proiectului GastroPan 2019.

Programele demonstrative, atelierele practice, show-urile de coacere şi de gătit, degustările şi lansările de produse, susţinute de specialişti români şi străini, vor prezenta tehnologii moderne de procesare, modelare, idei de preparare a îngheţatei artizanale, tehnici culinare inovatoare sau idei de decorare a torturilor.

Cele 9 categorii ale Concursurilor GastroPan, la care vor fi premiaţi cei mai buni cofetari, brutari şi bucătari, vor fi grupate în 3 secţiuni competiţionale: panificaţie-patiserie, cofetărie şi gastronomie.

Expoziţia GastroPan poate fi vizitată de joi până sâmbătă, în perioada 28-30 martie 2019, în intervalul orar 10:00-18:00.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Premieră la Teatrul Arlechino, din Braşov

Published

on

Cei mici şi …cei mari cu suflet de copil, sunt invitaţi la premieră! Teatrul Arlechino va susţine, duminică, 24 martie, 2 reprezentaţii ale noului spectacol ,, O poveste într-un acvariu”, la ora 10:30 şi la ora 12:00.

Spectacolul este „o poveste savuroasă a unor aventurieri singuratici rătăciţi în labirinturile unui acvariu înţesat cu cele mai primejdioase capcane. Drumul lor spre lumină este o călătorie iniţiatică în care prietenia, încrederea, hazul nebun şi speranţa le dezvăluie calea spre adevărul şi frumuseţea lumii”, aşa cum spune regizorul Attila Vizauer.

Aşadar mergeţi să vă bucuraţi de minunata poveste scrisă de Ema Stere, pusă în scenă de Atilla Vizauer, cu ajutorul scenografului Mihai Pastramagiu şi a compozitorului Cristian Fierbinţeanu. Păpuşile au fost sculptate de Tunde Kovacs, iar garderoba a fost creată de Dana Creangă. Regia tehnică a spectacolului este asigurată de Adrian Stinghe, împreună cu Marcel Vlădăreanu (lumini) şi Iancu Zamfir (sunet).

Din distribuţie fac parte:

  • Petronela Rujan/ Florenţa Vătavu;
  • Marius Stroe / Alexandru Dobrescu;
  • Eliza Muraru / Adrian Dobrescu;
  • Adrian Iuga / Dan Zorilă;
  • Erika Mihaly / Anca Badea;
  • Cecilia Negru/Manuela Zaharie.

Preţul unui bilet este de 15 lei pentru copii, părinţi şi bunici.

 

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe a primit o distincţie europeană prestigioasă

Published

on

Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe atrage, de la an la an, tot mai mulţi turişti interesaţi să descopere cultura maghiară. Recent, Muzeul a primit chiar şi o distincţie europeană prestigioasă, pentru promovarea culturii maghiare.

Deşi funcţionează de peste 140 de ani, premiul acordat recent Muzeului Naţional Secuiesc reprezintă cea mai importantă distincţie primită şi o dovadă a recunoaşterii eforturilor instituţiei de a promova cultura maghiară. Astfel, numărul vorbitorilor de limbă română care trec pragul Muzeului a luat amploare, iar reprezentanţii instituţiei de cultură afirmă că inclusiv turiştii străini sunt încântaţi să descopere poveştile şi tainele acestui muzeu.

“De la an la an crește numărul de vizitatori vorbitori de limbă română în Muzeul Național Secuiesc și în cartea de onoare avem foarte multe comentarii frumoase. Vin de la Reșița, Baia Mare, Suceava, Brașov. Vin oameni și spun că e un muzeu frumos, că nici nu știau că există așa ceva. Este un fapt foarte îmbucurător că vin și englezi foarte mulți. E o curiozitate care ne bucură foarte mult.”, a declarat Vargha Mihaly, director Muzeul Naţional Secuiesc

Premiul cu care a fost distinsă instituţia de cultură urmează să fie înmânat pe 23 martie. Ceremonia de înmânare a Premiului pentru Patrimoniul Maghiar va avea loc la Budapesta, în sala festivă a Academiei Maghiare.

„Este o mare onoare, o mare cinste pentru noi că am obținut acest premiu. Este un caz fără precedent. Cuvinte frumoase, cuvinte de laudă am mai primit, dar în decursul istoriei noastre de aproape 150 de ani nu ni s-a decernat un premiu de asemenea nivel.”, mai spune Vargha Mihaly, director Muzeul Naţional Secuiesc

Premiul pentru Patrimoniul Maghiar se acordă unor instituţii, asociaţii sau persoane care, prin activitatea lor, au contribuit la păstrarea şi promovarea valorilor culturii maghiare, dezvoltând, în acelaşi timp, relaţii de colaborare şi cunoaştere reciprocă cu toate naţiunile din Bazinul Carpatic.

sursa foto: informatii-romania.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline