Connect with us

Uncategorized

Tort Krantz ca la cofetărie

Published

on

Ingrediente:
Pentru blat
  •  8 ouă
  •  160 g zahăr
  •  100 g nuci măcinate
  •  100 g făina
Pentru cremă
  •  4 ouă
  •  200 g zahăr
  •  100 ml lapte
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  300 g unt
Pentru krantz
  •  150 g zahăr
  •  150 g nuci

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau se strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.

Continue Reading

Uncategorized

Orez cu turmeric şi lămâie

Published

on

 Ingrediente (2 porţii)

400-500 g orez fiert în prealabil
1 lingură ulei (cu punct mare de ardere)
½ linguriţă seminţe de muştar (de preferat, muştar negru)
2-3 linguri de arahide sau nuci caju, opţional
½ – ¾ linguriţă turmeric pudră
1/3 linguriţă fulgi de ardei iute
2 linguri zeamă de lămâie
coriandru sau pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Se fierbe orezul și se amestecă(ca să ia aer şi să devină pufos) şi se dă deoparte. Dacă este fiert din timp şi s-a răcit,se lasă la temperatura camerei.

Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins bine, adăugăm seminţele de muştar şi le lăsăm să se spargă. Dacă încep să sfârâie imediat, uleiul este gata. Se adaugă turmericul şi fulgii de ardei iute şi se amestecă. Reducem flacăra la foc mediu spre mic. În acest punct, putem adăuga arahidele sau nucile caju prăjit şi le amestecăm cu restul ingredientelor.

Adăugăm un strop de apă pentru a reduce temperatura din tigaie, apoi se adaugă zeama de lămâie. Punem orezul fiert şi îl încorporăm. Se pune sare, după gust. Rumenim totul 2 minute. Se gustă şi mai adăugăm sare şi zeamă de lămâie, dacă se dorește. Acoperim şi luăm tigaia de pe foc. Lăsăm orezul să se îmbibe cu toate aromele, aproximativ 2 minute, înainte de a-l servi. Decorăm cu pătrunjel sau coriandru, după gust.

Poftă bună!

Sursa  foto: www.veganricha.com

Continue Reading

Uncategorized

Ciorbă ardelenească

Published

on

INGREDIENTE
coaste de porc afumate (4 bucăți)
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
1/2 țelină
1 ardei gras
1 lingură pastă de ardei
7-8 cartofi
2 ouă
5 linguri smântână
sare, piper
cimbru
tarhon în oțet
zeama de la jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Punem carnea la fiert. După ce a dat câteva clocote adăugăm ceapa tăiată mărunt și restul legumelor tăiate cubulețe. Lăsăm să fiarbă ~o jumătate de oră apoi adăugăm pasta de ardei și cimbrul.

Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm cartofii și potrivim de sare și piper. Adăugăm apoi tarhonul tocat mărunt și zeama de lămâie sau oțetul.

Între timp batem ouăle și le amestecăm cu smântâna. Cu un polonic adăugăm din ciorba fierbinte peste amestecul de ou și smântână, până când acesta ajunge la temperatura ciorbei din oală. Stingem focul și adăugăm oul cu smântână în ciorbă, amestecând cu o furculiță.

Poftă bună!

Continue Reading

Uncategorized

Mic dejun: idei sănătoase și delicioase

Published

on

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei şi pe bună dreptate. Cum altfel să-ţi începi dimineaţa dacă nu cu un plus de energie şi o masă delicioasă care să-ţi alunge senzaţia de foame şi care, totodată să-ţi satisfacă papilele gustative. Mai mult, micul dejun te poate ajuta să mănânci mai puţin pe perioada zilei. Iată câteva sugestii delicioase şi sănătoase cu care să-ţi începi ziua.

Iaurt grecesc şi fructe de pădure. Iaurtul grecesc este un pachet de proteine, dar mai ales de calciu şi potasiu, ideale pentru oase. Pentru un mic dejun care să-ţi ofere necesarul zilnic, adaugă deasupra fructe de pădure şi cereale.

Budincă de chia cu afine. Undeva la două linguri de seminţe de chia conţin 5 grame de proteină şi 10 grame de fibră. Odată lăsate la înmuiat în lichid, seminţele de chia iau forma unei budinci. Se pun pune o cantitate mică de lapte, cât să le acopere şi se lasă peste noapte, la frigider. Dimineaţa se poate mânca alături de miere şi fructe.

Cereale bogate în proteine. Nu toate tipurile de cereale au aceleaşi valori nutriţionale. Unele dintre ele nu conţin prea multe proteine, în timp ce altele ne pot asigura necesarul zilnic, iar asta datorită prezenţei nucilor şi seminţelor.

Frittata cu legume. Cu 6 grame de proteine de fiecare, ouăle sunt una dintre cele mai bune moduri de a începe dimineaţa. Frittata cu legume poate asigura necesarul zilnic de proteine, iar în mai puţin de 20 de minute este gata. Aşadar, este un mic dejun sănătos şi rapid.

Somon afumat. Somonul afumat este un ritual al fiecărei dimineţi în ţările scandinave. Este bogat în omega-3, proteine şi poate fi consumat cu frittata, omlete sau chiar clasicul toast cu brânză slabă.

Toast cu unt de arahide. Uită de siropul de arţar şi fă o schimbare: untul de arahide. Două linguriţe de unt de arahidă conţin 7 grame de proteină, acizi graşi şi vitamine şi ajută nu doar la îmbunătăţirea stării de sănătate, ci şi la scăderea în greutate. Poate fi consumat şi cu smoothie-uri sau un castron de cereale integrale.

Brânză cottage cu fructe. Şi în cazul acestui aliment putem vorbi de prezenţa proteinelor, dar şi a aminoacizilor care ajută la refacerea musculaturii.

Terci cu quinoa. Aceste seminţe de mici dimensiuni sunt un pachet complet de proteine. Pentru micul dejun poţi servi quinoa ca terci, cu topping-ul tău favorit: scorţişoară, fructe proaspete sau nuci.

Smoothie cu căpşune. Pentru o băutură bogată în proteine poţi opta pentru un smoothie complex. Amestecă în blender căpşunele, o banană, lapte şi câteva cuburi de gheaţă, iar pentru extra proteine alege iaurtul grecesc sau pudra de cacao.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline