Connect with us

Sport

„Cupa Prieteniei” la scrimă

Published

on

Sărbătoare sportivă la Cumpăna! Dueluri dure s-au dus în sala de sport „Elena Frîncu” din localitate, odată cu debutul „Cupei Prieteniei” la scrimă.

Concursul organizat de Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna” în parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Asociația Județeană de Scrimă a fost destinat probei de sabie individual, masculin şi feminin, la categoriile de vârstă: U9, U11 şi U13.

Ca în fiecare an, competiţia s-a bucurat de un veritabil succes în rândul micuţilor pasionaţi de scrimă. Au participat zeci de sportivi legitimați la cluburi precum: CSTA București, ACSS Voința Buftea, ACS Touche, CS Mușchetarul Iași, CSS Slobozia, ACS Corona Brașov, AS Astiana Constanța și CS Victoria Cumpăna.

sursa foto: Stiri Cumpana

Actualitate

S-au stabilit câștigătoarele Cupei Tymbark Junior

Published

on

În perioada 24-26 mai, la Cumpăna (Constanța), s-a desfășurat faza finală a celei mai importante competiții din România pentru elevi de 6-12 ani. La turneul final disputat la Cumpăna au participat câte 8 echipe din fiecare categorie de vârstă, băieți și fete, împărțite în două grupe de câte 4.

Școala „Ion Agârbiceanu”, dinCluj-Napoca, s-a impus cu 2-0 în ultima finală, U12 băieți, singura în care s-a acordat cartonaș roșu, încasat de învingători. Școala „Anghel Saligny”, din Focșani, a ocupat locul 2 pe podium. Deşi liceul din Cumpăna nu a participat la această competiţie, primarul Mariana Gâju a felicitat participanţii şi a oferit medalii campionilor, împreună cu membrii FRF Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu.

Cupa Tymbark Junior este organizată de Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Primăria Cumpăna, Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna” și Maspex Romania, prin brandul Tymbark. La actuala ediție s-a înregistrat un număr record de participanţi, 131.589 elevi.

Continue Reading

Actualitate

Micii pugilişti luptă pentru titlul european

Published

on

Municipiul Galaţi este, timp de 12 zile, capitala boxului european. Campionatul European de box juniori, masculin şi feminin, care se desfăşoară la patinoarul artificial ,,Dunărea” Galaţi, a adunat la start peste 400 de sportivi, stabilind astfel un record de participare, în istoria de aproape 60 de ani a competiţiei.

,,Mă bucur că forul european a ales România să fie ţara gazdă a acestei ediţii de Campionat European (…). Faptul că România găzduieşte din ce în ce mai des astfel de competiţii, este un semn bun pentru sportul românesc. Le urez succes micilor pugilişti şi sper ca delegaţia României să ia acasă cât mai multe medalii!”, a declarat Daniel Jianu, director în MTS.

Pe parcursul acestei ediţii a CE, 408 de pugilişti, din 36 de ţări, se vor lupta pentru medaliile de campioni, la 13 categorii de greutate, atât la băieţi, cât şi la fete. România va alinia la startul acestei competiţii loturi complete, de câte 13 sportivi, atât la masculin, cât şi la feminin.

 

Continue Reading

Actualitate

Ionuţ Rudi Stănescu, cel mai bun conducător de club din ţară

Published

on

Sindicatul Naţional al Handbaliştilor din România a organizat, joi seara, Gala Premiilor Handbalului Românesc 2019, în cadrul căreia handbalul constănţean a primit mai multe distincţii.

Ionuţ Rudi Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud Constanța, vice-campioana României, a primit premiul pentru cel mai bun conducător de club. De asemenea, Ionuţ Iancu a fost desemnat cel mai bun portar, iar Zoran Nikolic cel mai bun pivot, în timp ce George Buricea a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră şi Dalibor Cutura cu premiul de popularitate.

2019 este cel mai bun an pentru HC Dobrogea Sud, echipa de seniori reuşind să câştige titlul de vice-campioană şi să se califice în grupele EHF CUP. Calificarea în grupe reprezintă cea mai bună performanţă a unei echipe din România, în această fază a competiţiei reuşind să ajungă doar HCM Constanţa.

De asemenea, pentru Academia de Handbal a HC Dobrogea Sud este primul an în care toate grupele de copii şi juniori (juniori I, juniori II, juniori III,  juniori IV) au fost complete şi datorită parteneriatului cu CSS 1 Constanţa. Grupele de juniori II şi juniori IV s-au calificat la turneul final de handbal pentru categoriile lor de vârstă, iar grupa de minihandbal va participa la Festivalul Naţional de Minihandbal.

Cei peste 150 de copii care evoluează în echipele Academiei de Handbal a HC Dobrogea Sud au posibilitatea să practice acest sport minunat şi să calce pe urmele jucătorilor care au făcut istorie în handbalul constănţean şi naţional, emblematicii Rudi Stănescu, George Buricea şi Laurenţiu Toma. Cu siguranţă, peste câţiva ani îi vom vedea reprezentând Constanţa la cel mai înalt nivel.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline