Connect with us
Cupa Rig

Actualitate

Performanţă remarcabilă obţinută de trei elevi ai Liceului “Axiopolis” din Cernavodă

Published

on

Performanţă remarcabilă reuşită de trei elevi ai Liceului “Axiopolis” din Cernavodă. După ce în ultimele luni au lucrat temeinic la proiectarea unui robot, au reuşit să ocupe treapta a doua a podiumului la cea mai importantă secţiune a concursului, cea de inovaţie, la First Tech Challenge 2019, competiţie desfăşurată la Iaşi.

La ediţia din acest an a competiţiei s-au înscris nu mai puţin de 150 de echipe din majoritatea judeţelor ţării. Chiar dacă a fost o competiţie acerbă, echipa Licelului “Axiopolis” a reuşit performanţa de a obţine locul doi datorită robotului proiectat de cei trei elevi. Aceştia recunosc că au fost necesare luni întregi de pregătiri asidue, ore întregi de muncă pentru conturarea proiectului, dar efortul le-a fost răsplătit, aceştia fiind la ora actuală printre cei mai buni din ţară în domeniul roboticii.

“Suntem mândri şi bucuroşi deoarece demonstrăm că se poate, mai ales că suntem de la un liceu tehnologic. De la un liceu tehnologic să reuşeşti un loc doi, la inovaţie, la o asemenea competiţie, eu spun că este un lucru minunat. Cum am reuşit acest lucru? Din partea elevilor, seriozitate, dăruire, implicare şi perseverenţă, iar din partea noastră, a profesorilor, îndrumare, sprijin şi dăruire, căci am fost alături de ei la fiecare pas şi le-am acordat tot suportul şi toată încrederea.”, a declarat pentru RO Press Online ADELA BĂNICĂ, directorul Liceului Tehnologic “Axiopolis” Cernavodă

Pentru cei trei elevi de clasa a XI-a urmează o altă provocare – faza naţională a competiţiei First Tech Challenge, ce se va desfăşura la Bucureşti.

“Pentru liceul nostru este o premieră participarea la acest concurs, aşadar bucuria acestei reuşite este cu atât mai mare! Le ţinem pumnii elevilor în faza următoare şi sperăm să obţină rezultate cât mai frumoase!”, a declarat pentru RO Press Online ADELA BĂNICĂ, directorul Liceului Tehnologic “Axiopolis” Cernavodă

Alexandru Marian Dumitra, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, cei trei elevi care au făcut cinste liceului lor sunt pasionaţi de robotică şi îşi doresc ca, odata cu încheierea liceului să studieze peste hotare, evident, aceeaşi specializare.

Actualitate

RIG SERVICE continuă tradiţia!

Published

on

,,Cupa RIG la Crap” merge mai departe, cu ediția a XXVI-a. Competiţia se va desfăşura, în perioada 21-25 august, pe lacul Corbu, cel mai modern și bine amenajat carpodrom din România. RIG SERVICE și președintele Florin Cârstocea, au intrat în istoria acestor competiții, cu cele 25 de ediții organizate cu sprijinul societății Alexandrion Group, pentru al treilea an consecutiv.

Pentru premii, în valoare totală de 101.000 lei, vor lupta 60 de echipe, care vor avea dreptul de a alege dintre cele 75 de standuri disponibile, standul (şi implicit sectorul) pe care doresc să pescuiască, pe durata a 4 zile de concurs (96 ore). Pe un sector, vor fi ocupate un numărul maxim de 20 de standuri.

Ordinea, în care echipele participante vor alege standul de pescuit, se va stabili prin tragere la sorţi, în ziua începerii competiţiei, în funcţie de ordinea achitării taxei de participare (avans sau integral), aşa cum va fi înscrisă în extrasul de cont al As. Club Sportiv Pescuit la Crap – Corbu CCC. Pentru o bună vizualizare a situaţiei din teren, pentru fiecare echipă ce urmează să aleagă, pe o hartă detaliată a pistei de concurs, se vor marca cu steguleţe standurile deja selectate şi componenţa echipelor care le ocupă.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Ziua Mondială a Fotografiei

Published

on

În 2019 sărbătorim 180 de ani de la obţinerea primului brevet pentru realizarea fotografiei, în cadrul Zilei Mondiale a fotografiei aniversată la 19 august. De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. Inițiativa acestei sărbători a aparținut australianul Korske Ara, în anul 2009 care este la momentul acela un tânăr pasionat de arta fotografică. Ziua Mondială a Fotografiei omagiază puterea imaginii surprinse cu o cameră foto, fie de un amator, fie de un profesionist.

„Părinții fotografiei” au fost Louis Jacques Mande Daguerre şi Joseph Nicéphore Niépce, care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid. Brevetul a fost înregistrat în 1839, fiind ulterior cumpărat de guvernul francez, care a numit invenţia drept un „cadou gratuit pentru omenire”.

Nicéphore Niépce și Louis Daguerre​ sunt inventatorii „dagherotipiei”, prima tehnică fotografică reușită. Niépce a produs prima imagine fotografică în cameră obscură folosind asfalt pe plăcuțe de cupru tratate cu ulei de levănțică, procedeu ce impunea expuneri îndelungate.

Amatori, profesionişti sau poate aflaţi la prima fotografie, această zi este dedicată celor pasionaţi de fotografie, peisaje, portrete sau surprinderea unei acţiuni.

O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala „o imagine valorează o mie de cuvinte“.

Fotografiile pot transmite un sentiment mai rapid, uneori, şi chiar mai eficient decât o pot face cuvintele. O fotografie poate face privitorul să vadă lumea aşa cum o vede fotograful. Fotografiile chiar transcend trecerea timpului – o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent, aşa cum era atunci.

O fotografie făcută mâine, poate fi la fel de apreciată de alţii peste o sută de ani.

Sursa foto: pxhere.com

Continue Reading

Actualitate

Cartele SIM cu nume și prenume

Published

on

După întâmplările din ultimele săptămâni din țară se iau măsuri în ceea ce privește cartele sim. Astfel Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a decis că este momentul să pună pe masa dezbaterilor pubilce un proiect de act normativ pentru a alinia și țara noastră la normele europene de identificare a locației, atunci când o persoană este în pericol.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi a OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Este vorba de legislaţia prin care, se vor cere datele de identificare ale celor care vor achiziţiona cartelă preplătită. Conform motivării, accesul la serviciul de urgenţă 112 trebuie asigurat în cele mai bune condiţii. În acest context, accesibilitatea informaţiilor de localizare a apelantului este considerată, la nivelul Uniunii Europene, o componentă deosebit de importantă privind funcţionarea serviciilor de urgenţă.

În acest sens, în acord cu evoluţia tehnologică, este necesar a fi implementată urgent, suplimentar faţă de soluţia existentă. Actul normativ generează schimbări în legislaţia naţională care vor permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor de urgenţă în vederea creşterii gradului de acurateţe.

Modificările şi completările aduse actului normativ vor indica, prin definirea sintagmei „date de identificare a utilizatorilor”, datele cu caracter personal care vor fi colectate şi stocate de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

Sursa foto: techcafe.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline