Connect with us

Societate

Tone de mâncare salvate la Cluj cu ajutorul Băncii de Alimente. Cum se poate dona

Published

on

Câteva tone de mâncare au fost salvate de a fi aruncate la coșul de gunoi în Cluj, cu ajutorul unui proiect numit ”Banca de Alimente”.

Acest proiect a fost lansat pe 30 octombrie 2018, după desfășurarea unui program pilot de 7 luni, timp în care au fost salvate de la gunoi aproximativ 7 tone de mâncare.

În prezent, Banca de Alimente Cluj poate deservi doar 6 ONG-uri din volumul actual, anunță reprezentanții proiectului, iar aceștia vor ajungă să ajungă să ofere donații din surplus către toate cele 11 asociații din sistemul lor de beneficiari.

Avem între 300 și 400 de beneficiari recurenți și vrem ca în 2019 să putem deservi minim 600 în mod constant, chiar și pe toți cei 1000 din baza noastră de date”, precizează reprezentanții Băncii de Alimente.

De asemenea, până la finele lui 2019, întreaga rețea națională de bănci de alimente își propune:

• Să existe în România 3 asociații autonome care să poată opera depozite și să-și desfășoare activitatea în București, Roman și Cluj.

• Să fie colectate în cele 3 depozite 1.000 de tone de bunuri anual de la peste 50 de companii, pentru a sprijini cele 100 de organizații ce ajută mai mult de 20.000 de persoane în dificultate.

Banca de alimente din Cluj este a doua de acest fel de la noi din țară. Prima bancă de alimente a fost creată în București în iulie 2016, iar de atunci până azi echipa lor a reușit să colecteze peste 250 de tone de alimente, cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 EUR.

Sursă: https://www.stiridecluj.ro/social/tone-de-mancare-salvate-la-cluj-cu-ajutorul-bancii-de-alimente-cum-se-poate-dona.

Societate

Constanța se pregătește de sărbătorile de iarnă

Published

on

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Chiar dacă sunt abia în luna noiembrie Primăria Municipiului Constanța a început deja pregătirile pentru târgurile de Crăciun din orașul de la malul mării.

Parcul Regina Maria, de la Casa de Cultură este una din locațiile care va găzdui un astfel de târg.  Patinoar modern, căsuțe de lemn cu produse tradiționale de sezon și multă turtă dulce. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatorii Târgului Sărbătorilor de Iarnă.

O noutate a acestui eveniment o constituie prezența pe gheață a unui delfin și a unui pinguin, figurine ajutătoare ce îi vor sprijini pe cei mai puțin inițiați în tainele patinajului. Echipele muncesc de zor în aceste zile la amenajarea patinoarului, la amplasarea căsuțelor și a decorurilor de iarnă.

O noutate a acestui eveniment o constituie prezența pe gheață a unui delfin și a unui pinguin, figurine ajutătoare ce îi vor sprijini pe cei mai puțin inițiați în tainele patinajului, așa că, dacă aveți o pereche de patine, puteți veni cu ele, dacă nu, puteți închiria, contra cost, o pereche din cele 300 cu care vin organizatorii.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Societate

Festivalul Iernii 2019 își deschide porțile la început de decembrie

Published

on

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine și în acest an locul de întâlnire al tuturor copiilor. Festivalul Iernii 2019 își va deschide porțile pe 6 decembrie.

Timp de mai bine de o lună, până de 12 ianuarie 2020, prichindeii se vor putea întâlni cu personajele lor preferate și vor asculta povești la Căsuța cu basme românești, vor învăța să confecționeze coșulete, globuri sau păpuși la Atelierul de artă și meșteșug, vor trăi clipe magice la Atelierul de Magie, iar la Căsuța lui Moș Crăciun se vor juca, vor învăța colinde și, bineînțeles, îl vor întâlni pe Moș Crăciun care va veni la Constanța special pentru ei pe data de 8 decembrie.

Căsuța cu basme românești este o noutate a Festivalului Iernii. Pentru prima dată, lumea fantastică a basmelor nemuritoare românești va prinde viață în Țara Piticilor. Copiii, părinții și bunicii se vor bucura de piese de teatru, spectacole și concerte de colinde. Decorurile spectaculoase, miile de beculețe și zecile de personaje de poveste pe care le vom întâlni la tot pasul îi vor încânta, cu siguranță, pe cei prezenți.

Evenimentul va debuta cu un foc de artificii și tot atunci se vor aprinde și beculețele în bradul de Crăciun care va domina Țara Piticilor. Pentru ca spiridușii moșului să poată amenaja în condiții de siguranță spațiul în care se va desfășura Festivalul Iernii 2019, Țara Piticilor se va închide pentru public începând de mâine.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Educaţia antreprenorială ar putea deveni disciplină de studiu pentru elevi

Published

on

Orele de educaţie antreprenorială ar putea fi introduse în şcoli. Iniţiativa vine ca urmare a lansării cărţii Educaţie antreprenorială. Şcoala de business”, semnată de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu și Silvia Daniela Pohrib.

Lansarea celui mai nou volum destinat antreprenorilor din România a reprezentat un bun prilej pentru semnarea memorandumului de colaborare dintre Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Concret, demersul presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli. Prezentă la evenimentul găzduit de Biblioteca Naţională, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a salutat ideea introducerii educaţiei antreprenoriale în rândul disciplinelor şcolare.

„Mă alătur acestei inițiative și voi semna pactul, întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în România și a unei educații care să susțină dezvoltarea tinerilor. Salut această invitaţie şi mulţumesc celor care s-au gândit să facem acest pact pentru educaţie antreprenorială, pentru că, în felul acesta, Ministerul Educaţiei primeşte şi expertiză din partea celor care, iată, sunt practicieni şi în felul acesta putem face lucruri bune pentru educaţie.”, declară MONICA ANISIE, ministrul Educaţiei

„Vă spun sincer că ceea ce îi lipseşte României la ora actuală este valoarea dată de antreprenori. O simt cu tot sufletul, fie că vorbim de educaţie, fie că vorbim despre business-ul românesc. În ţara noastră, a fi antreprenor este ca şi cum ai fi alpinist. O meserie plină de inconştienţă şi de curaj, o meserie imprevizibilă. Nu ai garanţia că vei ajunge pe culmile succesului sau, chiar mai mult, ajungi în depresie.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte CONAF

Cartea „Educaţie antreprenorială. Şcoala de business” reprezintă practic un manual de business, indispensabil oricărui antreprenor care intenţionează să demareze o afecere de succes. Şi nu numai. Întrucât, ultimele date statistice în privinţa mediului de afaceri din România sunt mai mult decât îngrijorătoare.

 „Deşi vedem ştiri pozitive în care admirăm curajul tinerilor antreprenori, eu am să vă spun că imaginea cealaltă, pe care nu vrem să o vedem, este că… atenţie, mai mult de 83.000 de companii sunt dizolvate până la nivelul lunii septembrie. Este o cifră uriaşă! 83.000 de companii care nu reuşesc să treacă pragul unui an de activitate. În România este nevoie de educaţie antreprenorială. Educaţie antreprenorială aşa cum ne-o dorim noi, antreprenorii şi cum simţim să creştem noi generaţii de antreprenori.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte CONAF

Astfel, în opinia Cristinei Chiriac, consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei ţării noastre.

sursa foto: CONAF

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline