Connect with us

Sport

Daniela Sofronie, “copilul de aur” al gimnasticii, împlinește astăzi 31 de ani

Published

on

Daniela Sofronie, un nume care a scris istorie în gimnastica românească, dovadă fiind medaliile obținute, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Laureata olimpică de la Atena împlinește 31 de ani.

Daniela a avut o carieră scurtă, dar extrem de prolifică: până la 17 ani, cînd s-a retras din activitate, a reușit să adune numeroase medalii.

Gimnasta Daniela Sofronie a făcut parte timp de doi ani din lotul olimpic de senioare, pregătit de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang. În acea perioadă, a înregistrat performanțe deosebite: în 2003 a devenit vicecampioană mondială cu echipa la Anaheim – SUA, iar în 2004, la Europenele de la Amsterdam – Olanda, a obținut medalia de aur cu echipa și argintul la individual compus.

 Apogeul carierei, însă, l-a atins în august 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena – Grecia, când a cucerit aurul cu echipa și argintul la sol. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.

Imediat după olimpiadă, Daniela a luat o decizie care a stârnit numeroase controverse: deși avea numai 17 ani, s-a retras din activitatea competițională, pentru a se dedica studiului.

Daniela Sofronie a rămas în fenomenul sportiv şi după ce a pus capăt activităţii competiţionale, iar în prezent se dedică la Constanţa muncii cu tinerele gimnaste.

Daniela Sofronie este cetățean de onoare al capitalei elene Atena, dar și al municipiului Deva.

Sursa foto: Facebook Daniela Sofronie

Sursa video: Canal +

Actualitate

Cupa Litoralului la Tenis de Câmp, ediția cu numărul 50

Published

on

Moment aniversar la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, unde astăzi, de la ora 09:30,  a debutat ediția cu numărul 50 a „Cupei Litoralului la Tenis de Câmp”.

Evenimentul  se desfășoară  în Baza Sportivă a unității de învățământ unde elevii dispun de două terenuri de tenis cu suprafață sintetică.

„Cupa Litoralului la Tenis de Câmp” este cea mai veche competiţie de tenis de juniori din România. De-a lungul anilor, la vârsta de 8, 10 și 12 ani şi-au înscris numele pe lista învingătorilor nume cu rezonanţă în sportul alb  precum Simona Halep,  Horia Tecău, George Cosac, Andrei Pavel, Victor Hănescu, Ruxandra Dragomir şi mulţi alţii care au desăvârșit astfel cariera unor antrenori precum Ioan Macoveciuc, Ene Nicuşor și Radu Popescu.

La festivitatea de deschidere a celei de-a 50-a ediții a „Cupei Litoralului la Tenis de Câmp”  au luat parte marele tenismen Horia Tecău, fost elev al liceului și câștigător în trecut al competiței „Cupa Litoralului la Tenis de Câmp”.

Ediția din acest an va reuni jucători la categoriile 10, 12, 14 și 16 ani, fete şi băieţi în probele de dublu, în întreceri programate în perioada 7-12 septembrie, în baza de tenis de câmp a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa.

Sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Cupa României la Volei pe Plajă şi-a desemnat câştigătorii

Published

on

A fost spectacol total pe plaja Dandana din centrul staţiunii Mamaia! Ediţia inaugurală a Cupei României la volei pe plajă şi-a desemnat câştigătorii. Totul în urma a două finale extrem de disputate, atât la masculin, cât şi la feminin.

După un succes răsunător obţinut în finala Campionatului de Volei pe plajă, constănţeanca Beata Vaida de la Club Sportiv Lake View şi-a trecut în palmares un nou titlu. Alături de noua sa colegă, Lavinia Tătăran, a câştigat şi Cupa României, după o finală foarte strânsă.

“Suntem puţin obosite, atât eu cât şi Marina, cea care deja se pregăteşte la volei în sală, aşa că ne-a solicitat puţin, având în vedere că trebuia să ne acomodăm cu jocul împreună, am făcut şi antrenamente, cât şi meciurile. Una peste alta, satisfacţia este pe măsură, deşi poate că sunt prea obosită ca să mă manifest, dar mă bucur extrem de mult.”, declară BEATA VAIDA, câştigătoare Cupa României

“Sunt plecată de 10 ani în Statele Unite, am plecat cu voleiul şi acum m-am întors în vacanţă. Am zis să joc cu Bea, nici nu am ştiut de turneu, s-a nimerit să fie aici. Am venit să-mi văd toţi prietenii cu care am copilărit şi astfel am avut plăcerea să joc alături de Bea în acest turneu.”, afirmă  LAVINIA TĂTĂRAN, câştigătoare Cupa României

Spre deliciul numeroşilor spectatori prezenţi în tribune, băieţii au făcut şi ei un meci memorabil în finala Cupei.

“A meritat! Întotdeauna merită! După cum spuneam, e un sport foarte spectaculos! Invităm alături de noi cât mai mulţi spectatori, organizatorii au fost pe măsura aşteptărilor, aşa că ne dorim cât mai multe turnee şi cât mai mult spectacol!”, declară BOGDAN BRATOSIN, câştigător Cupa României

“Am reuşit să câştigăm acest turneu, deşi noi suntem la prima ediţie. Eu zic că am făcut o figură frumoasă şi ne bucurăm foarte mult. Munca în echipă este foarte importantă într-un astfel de sport. Este primordială! Şi partea bună a fost că ne-am ajutat unul pe altul.”, completează BOGDAN BRATOSIN, câştigător Cupa României

“Meciuri senzaţionale, la fete, de exemplu, categoric au jucat cele mai bune două echipe, iar la băieţi totul a fost cu surprize.”, declară GEORGE PEICEA, secretar Comisia Naţională de Volei pe Plajă

Atât Campionatul Naţional cât şi Cupa României la Volei pe plajă s-au dovedit un veritabil succes, transformând staţiunea Mamaia în capitala voleiului de calitate.

Continue Reading

Diverse

HCD Constanţa şi-a prezentat lotul înaintea debutului sezonului competiţional

Published

on

Seară specială pentru staff-ul şi fanii echipei HCD Constanţa. În compania unui public frenetic, lotul echipei de la malul mării a fost prezentat oficial în faţa favoriţilor, înaintea debutului sezonului estival.

În prezenţa numeroşilor fani care au vrut să fie alături de favoriţii lor, jucătorii formaţiei HC Dobrogea Sud au susţinut un meci amical împotriva echipei HC Buzău. O partidă dominată clar de constănţeni, care şi-au adjudecat victoria la o diferenţă majoră.

“Felicitări, e o victorie bună pentru noi, normală, aş putea spune şi îmbucurător este faptul că din ce în ce mai mulţi jucători tineri români îşi fac prezenţa în această echipă.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

Partida a reprezentat un bun prilej pentru fanii constănţeni să-i vadă la lucru şi pe jucătorii transferaţi în pauza competiţională.

“Au evoluat bine pentru un meci amical şi sunt convins că integrarea lor, chiar dacă nu s-a făcut încă în totalitate, dar este pe un drum bun.”, completează RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

“Sunt foarte bucuros. Încă din prima zi am simţit că fac parte din echipă. Colegii mei sunt foarte buni cu mine şi sunt jucători extraordinari. Aşa că sper să ofer şi eu cât mai mult pe teren.”, declară KARIM HENDAWY, portar HC Dobrogea Sud

“Atmosfera este foarte bună! Cum vin jucători noi, ceilalţi dintre noi încercăm să-i integrăm cât mai repede în echipă şi să le explicăm traseele.”, declară KARIM HENDAWY, portar HC Dobrogea Sud

Formaţia constănţeană va disputa pe 27 august prima etapă din Liga Zimbrilor, în deplasare, la Baia Mare. Apoi, pe 1 septembrie elevii lui Zvonko Sundovski vor susţine, în Turcia, primul meci din turul I al Cupei EHF, împotriva echipei Antalyaspor.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline