Connect with us

Sport

Daniela Sofronie, “copilul de aur” al gimnasticii, împlinește astăzi 31 de ani

Published

on

Daniela Sofronie, un nume care a scris istorie în gimnastica românească, dovadă fiind medaliile obținute, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Laureata olimpică de la Atena împlinește 31 de ani.

Daniela a avut o carieră scurtă, dar extrem de prolifică: până la 17 ani, cînd s-a retras din activitate, a reușit să adune numeroase medalii.

Gimnasta Daniela Sofronie a făcut parte timp de doi ani din lotul olimpic de senioare, pregătit de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang. În acea perioadă, a înregistrat performanțe deosebite: în 2003 a devenit vicecampioană mondială cu echipa la Anaheim – SUA, iar în 2004, la Europenele de la Amsterdam – Olanda, a obținut medalia de aur cu echipa și argintul la individual compus.

 Apogeul carierei, însă, l-a atins în august 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena – Grecia, când a cucerit aurul cu echipa și argintul la sol. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.

Imediat după olimpiadă, Daniela a luat o decizie care a stârnit numeroase controverse: deși avea numai 17 ani, s-a retras din activitatea competițională, pentru a se dedica studiului.

Daniela Sofronie a rămas în fenomenul sportiv şi după ce a pus capăt activităţii competiţionale, iar în prezent se dedică la Constanţa muncii cu tinerele gimnaste.

Daniela Sofronie este cetățean de onoare al capitalei elene Atena, dar și al municipiului Deva.

Sursa foto: Facebook Daniela Sofronie

Sursa video: Canal +

Continue Reading

Sport

Sute de kilometri în frig pentru un scop nobil

Published

on

Clujeanul Vlad Crișan Pop, coordonator de voluntari la MagiCAMP, a câştigat cursa de 120 de mile a celui mai dur maraton din lume, 6633 Artic Ultra. A înfrânt „infernul alb” cu gândul la zeci de copiii bolnavi de cancer.

Maratonul istovitor are două curse: cea de 350 de mile, câștigată de Tibi Ușeriu de trei ori la rând (2016, 2017, 2018), respectiv cea de 120 de mile, bifată în urmă cu ceva mai mult de o săptămâna de Vlad.

Povestea acestuia a început în urma cu patru ani, în 2015, atunci când a vizitat pentru întâia oară tabăra MagiCAMP. Experiențele trăite alături de copiii bolnavi de cancer l-au impresionat profund și i-au trezit dorința de a face mai mult pentru ei. Între timp, în 2016, Vlad a devenit coordonatorul echipei de voluntari MagiCAMP. Acesta mărturisește că tocmai copiii au fost cei care l-au motivat în provoările crâncene ale celui mai dur ultramaraton din lume.

„Din 2016 sunt coordonator de voluntari în tabăra MagiCAMP, unde vin copii cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag. Aproape 500 de copiii au fost în MagiCAMP în ultimii 5 ani. Copiii, interacțiunea cu ei în tabară, m-au făcut să înțeleg că un diagnostic oncologic nu vine niciodată singur. În perioda de spitalizare, copiii își pierd prietenii, au dificultăți de reintegrare la școală după luni de absență, echilibrul financiar și emoțional al familiei este perturbat. Am inițiat proiectul Alerg la 6633 pentru copii din MagiCAMP pentru că îmi doresc să ajut copiii care vin în tabără ai căror familii au mari dificultăți financiare” – Vlad Crișan Pop, ultramaratonist.

Sursa http://www.monitorulcj.ro/sport/69864-sute-de-kilometri-in-frig-pentru-un-scop-nobil-vlad-crisan-pop-a-biruit-gheata-de-la-6633-arctic-ultra-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer#sthash.MM2Auup5.dpbs

Continue Reading

Actualitate

Victorie importantă obţinută de HC Dobrogea Sud Constanţa, în lupta pentru titlu

Published

on

Susţinuţi de un public frenetic, jucătorii de la HC Dobrogea Sud au reuşit o victorie spectaculoasă şi extrem de importantă în campionat, împotriva rivalilor de la CSM Focşani.

Cu o apărare solidă şi doi portari în mare formă, handbaliştii constănţeni nu le-au dat nicio şansă adversarilor şi au reuşit să se impună la o diferenţă de 11 puncte.

“E o diferenţă destul de mare, dar la început nu a fost un meci uşor, însă am reuşit să ne impunem ritmul şi am câştigat la o diferenţă destul de mare. Urmează meciul cu Holstebro. Va fi un meci foarte greu, e altceva, se joacă în Europa, va fi un alt handbal, un handbal în mare viteză, dar eu zic că suntem pregătiţi şi sperăm să reuşim să luăm cele două puncte.”, declară GEORGE BURICEA, jucător HC Dobrogea Sud  

“Ne dorim să scriem istorie în acest werekend la Constanţa. Desigur, aşteptăm publicul să fie prezent în număr cât mai mare, să ne susţină, chiar dacă meciul este suprapus cu cel al naţionalei României, aşadar le urăm şi lor succes la fotbal!”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

Aşadar, pentru HC Dobrogea Sud urmează probabil cel mai important meci al sezonului, împotriva danezilor de la Holstebro, partidă din Cupa EHF ce se va disputa sâmbătă, începând cu orele 18.00.

Continue Reading

Sport

Echipa de juniori din Cumpăna a devenit campioană a judeţului, la fotbal

Published

on

Micii fotbalişti din comuna constănţeană Cumpăna au participat la Cupa Satelor, o competiţie fotbalistică dedicată copiilor.

Finala a fost disputată  pe stadionul din comuna Mihai Viteazu, acolo unde cele două echipe de fotbal de la Cumpăna şi Cobadin s-au confruntat. Victorioşi au ieşit copiii din Cumpăna, rezultatul final fiind în favoarea lor, 4-1.

Fotbaliştii au fost susţinuţi şi ovaţionaţi de o galerie impresionantă, care i-a ajutat pe copii să obţină o victorie spectaculoasă. Bucuria celor prezenţi la meci a fost exprimată printr-o horă, chiar pe stadion, la care au participat atât suporterii, cât şi fotbaliştii campioni.

La meci a mai fost prezent şi directorul clublui Victoria Cumpăna, Ion Răuţă, care a ţinut să îi felicite pe micii fotbalişti pentru implicarea şi dăruirea de care au dat dovadă, dar şi pe părinţii acestora ce le-au fost alături pe tot parcursul competiţiei.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline