Connect with us

Turism

Timişoara, oraşul inclus într-un top al destinaţiilor europene de către un prestigios ziar din SUA

Published

on

Într-un articol publicat anul trecut în ziarul US News, Timişoara este promovată ca fiind una din destinaţiile turistice de importanţă din Europa.

„Europa de Est are o mulţime de locuri ascunse pentru călătorii care doresc să se abată de pe calea deja cunoscută şi să profite noi descoperiri. Aventuraţi-vă la Timişoara, al treilea oraş ca mărime din România, de asemenea, cunoscut sub numele de „mica Viena“, pentru a admira influenţele arhitecturale baroce. Oraşul a fost capitală otomană regională timp de 160 de ani; în acea perioadă, un fort a fost construit în jurul perimetrului său. Părţi ale fortului există încă şi astăzi, şi sunt pline cu cafenele confortabile, baruri de jazz, restaurante şi galerii de artă. Puteţi face tur al oraşului cu bicicleta sau cu barca şi plimbări prin numeroasele parcuri ale oraşului, inclusiv Parcul Rozelor. În plus, există mai multe pieţe în zona centrală, unde puteţi urmări trecătorii de la confortul unei terase, cu o băutură gustoasă în mână. Iar dacă sunteţi o pasăre de noapte, oraşul găzduieşte, de asemenea, o viaţă de noapte vibrantă, în numeroasele cluburi din oraş”, scriu americanii despre Timişoara.

Timişoara este promovată în ziarul american alături de alte 6 oraşe, printre care Manchester, Geneva, Valletta sau Torino.

Sursa: https://www.opiniatimisoarei.ro/timisoara-vazuta-prin-ochii-americanilor-orasul-inclus-intr-un-top-al-destinatiilor-europene-de-catre-un-prestigios-ziar-din-sua/23/10/2018

Actualitate

Autobuzul etajat şi-a reluat cursele spre Poiana Brașov

Published

on

Începând de astăzi, 15 august, autobuzul etajat, care a fost preluat de operatorul de transport de la Consiliul Județean, va circula pe linia 20, care asigură legătura între Brașov și Poiana Brașov.

,,După preluarea autobuzului de la CJ, am avut mai multe discuții cu reprezentanții RAT cu privire la modul de utilizare a acestui autobuz. Având în vedere faptul că nu îl putem utiliza strict în scop turistic, pentru un tur al orașului, din cauza gabaritului, consider că utilizarea lui pe linia de Poiană îmbină activitatea turistică cu nevoile de transport. Astfel le oferim ocazia turiștilor și brașovenilor să se bucure de orașul văzut de sus, în zona de belvedere, de aerul curat, dar și de un mijloc de transport mai deosebit.”, a declarat primarul George Scripcaru.

Autobuzul va circula în zilele de sâmbătă şi duminică, în zilele de sărbători legale, precum şi în zilele în care se înregistrează solicitări pentru acest traseu. În perioadele ploioase, nu va fi permis accesul în partea de sus a autovehiculului. Programul curselor este următorul:

  • plecări din Livada Poştei: 9:20, 10:20, 11:20…. 18:20;
  • plecări din Poiana Braşov: 9:50, 10:50, 11:50…. 18:50.

După ce a fost preluat de RATBV, autobuzul a fost supus mai multor revizii şi reparaţii. La etajul superior, nu se permite călătoria în picioare şi este obligatorie folosirea centurii de siguranţă. Mijlocul de transport are o capacitate de 88 de locuri (76 pe scaune şi 12 in picioare) şi dispune de o podea joasă, accesibilă tuturor categoriilor de călători.

 

Continue Reading

Diverse

Le Charme: Garanţia unui eveniment memorabil

Published

on

Spune DA unui eveniment fără cusur! Cea mai aşteptată zi din viaţa oricărui tânăr îndrăgostit, cea mai reuşită petrecere sau un eveniment corporate ireproşabil, toate acestea se pot transforma într-o zi memorabilă, într-un cadru de poveste, în spatele căruia se află munca unei echipe de profesionişti. Devenit deja un etalon al calităţii şi bunului gust, restaurantul Le Charme din staţiunea Mamaia vă stă la dispoziţie şi odată cu încheierea sezonului estival.

“Începând din luna septembrie, la cererea clienţilor, vom organiza evenimente private şi corporate. Îi vom surprinde fără îndoială pe constănţeni şi nu numai cu meniuri deosebite, combinaţii spectaculoase de gusturi, servicii de top, ambianţă inedită, totul pentru a crea un eveniment de nota 10!”, declară AURA VOICULESCU, manager restaurant Le Charme

Toate aceste argumente sunt, fără doar şi poate, garanţia unui eveniment memorabil. Meniul inedit, servirea ireproşabilă, cadrul boem şi cochet, atenţia la detalii sunt, de asemenea, definitorii pentru restaurantul Le Charme.

“Suntem un restaurant tânăr, situat în zona cluburilor din Mamaia Nord. Pe toata perioada sezonului estival, oferim clienţilor noştri preparate cu specific mediteranean de foarte bună calitate. Suntem apreciaţi pentru midii, scoici, rapane, tradiţionalul storceag şi multe alte delicatese. Ne adresăm tuturor gusturilor şi pretenţiilor cu preparate internaţionale şi cu mult căutatul sushi, care la noi este ridicat la nivel de artă.”, declară AURA VOICULESCU, manager restaurant Le Charme  

Pentru ca visul sărbătoriţilor să devină realitate şi să rămână veşnic întipărit în memoria invitaţilor, restaurantul Le Charme devine astfel certitudinea alegerii potrivite.

Continue Reading

Actualitate

Pentru două zile, Albac se transformă în capitala turismului rural

Published

on

Staţiunea turistică Albac, din Munţii Apuseni, găzduieşte în perioada 10 – 11 august, Târgul Naţional de Turism Rural, cel mai important târg de acest gen, din România. Este cel mai longeviv şi cel mai mare târg de promovare a turismului rural, care adună laolaltă reprezentanţi din turism, de nivel regional şi naţional.

Aflat la cea de-a XV-a ediţie, târgul reuneşte cererea şi oferta din turismul rural, şi, totodată, promovează gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic. Ediţia din acest an, debutează astăzi, la ora 12:00, cu o paradă a portului tradiţional românesc, ce va fi urmată de ceremonialul Tulnicăreselor din Munţii Apuseni.

În cele două zile, la standurile expoziţionale din cadrul târgului, sunt organizate ateliere şi expoziţii de meşteşuguri tradiţionale româneşti, demonstraţii de gastronomie tradiţională din Munţii Apuseni, unde deliciile culinare sunt gătite la ceaun. Totul este condimentat cu muzică şi voie bună, focuri de tabără și artificii, jocuri de iniţiere în orientare turistică, concursuri de interpretare la tulnic și activități pentru copii.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline