Connect with us

Turism

Timişoara, oraşul inclus într-un top al destinaţiilor europene de către un prestigios ziar din SUA

Published

on

Într-un articol publicat anul trecut în ziarul US News, Timişoara este promovată ca fiind una din destinaţiile turistice de importanţă din Europa.

„Europa de Est are o mulţime de locuri ascunse pentru călătorii care doresc să se abată de pe calea deja cunoscută şi să profite noi descoperiri. Aventuraţi-vă la Timişoara, al treilea oraş ca mărime din România, de asemenea, cunoscut sub numele de „mica Viena“, pentru a admira influenţele arhitecturale baroce. Oraşul a fost capitală otomană regională timp de 160 de ani; în acea perioadă, un fort a fost construit în jurul perimetrului său. Părţi ale fortului există încă şi astăzi, şi sunt pline cu cafenele confortabile, baruri de jazz, restaurante şi galerii de artă. Puteţi face tur al oraşului cu bicicleta sau cu barca şi plimbări prin numeroasele parcuri ale oraşului, inclusiv Parcul Rozelor. În plus, există mai multe pieţe în zona centrală, unde puteţi urmări trecătorii de la confortul unei terase, cu o băutură gustoasă în mână. Iar dacă sunteţi o pasăre de noapte, oraşul găzduieşte, de asemenea, o viaţă de noapte vibrantă, în numeroasele cluburi din oraş”, scriu americanii despre Timişoara.

Timişoara este promovată în ziarul american alături de alte 6 oraşe, printre care Manchester, Geneva, Valletta sau Torino.

Sursa: https://www.opiniatimisoarei.ro/timisoara-vazuta-prin-ochii-americanilor-orasul-inclus-intr-un-top-al-destinatiilor-europene-de-catre-un-prestigios-ziar-din-sua/23/10/2018

Actualitate

Constanţa relansată pe harta turismului de croazieră

Published

on

În perioada 8-11 aprilie, la Miami, s-a desfăşurat cel mai mare eveniment din industria turismului de croazieră, ,,Seatrade Cruise Global”.

Portul şi oraşul Constanţa au fost promovate în cadrul standului MedCruise, asociaţia porturilor de croazieră din Marea Mediterană şi din mările învecinate. Ca urmare a participării la acest eveniment şi a numeroaselor discuţii cu reprezentanţii marilor companii din industria turismului de croazieră, au fost deja planificate sosiri ale navelor de croazieră în Portul Constanţa în perioada 2020-2021.

Reprezentanţii Royal Caribbean, prin brandul Azamara, au făcut rezervări pentru nava Azamara Journey pentru lunile iunie, iulie şi septembrie 2020.

 

Continue Reading

Turism

S-a redeschis Canionul Șapte Scări

Published

on

Canionul 7 Scări a ajuns să fie destinaţia preferată de weekend a celor care vor să facă o drumeţie în familie. Aerul este curat, peisajul este unul superb, iar drumul nu necesită mare condiţie fizică. Aici puteţi testa şi cea mai lungă tiroliană din ţară. Acesta a fost închis din cauza pericolului de a cădea pietre și stânci.

Denumirea de „Şapte Scări” provine de la cele şapte cascade care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă.  Canionul Şapte Scări este situat în partea vestică a munţilor Piatra Mare, în judeţul Braşov, și are cele mai spectaculoase chei din întreg arealul Masivului Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri şi înregistrează o diferenţă de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 948 de metri.

Canionul se parcurge urcând nişte scări din fier, care majoritatea sunt proptite cu o oarecare înclinaţie, pentru a facilita urcarea, dar una dintre ele, cea mai lungă, este verticală. Treptele au înălţimi între 2.5 m și 15 m şi se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări, afluent de stânga al Şipoaiei, este ridicat. Cea mai înaltă cascadă are 35 de metri, unde apa se prăvăleşte zgomotos în gol, încleştată între pereţii abrupţi cu înălţimi ce depăşesc 50 de metri. Pereţii văii sunt în acest sector aproape verticali, foarte apropiaţi, slefuiţi de permanenta cădere a apei. Traseul este amenajat cu scări metalice şi podeţe, dar trebuie parcurs cu multă grijă, deoarece din cauza ploilor torenţiale acestea s-au degradat.

Acum cinci ani Regia Pădurilor Săcele a refăcut toate scările şi a impus o taxă de traversare a canionului de 10 de lei. Canionul este deschis între orele 10.00 şi 17.00.

Sursa: ProAlpin

 

Continue Reading

Actualitate

Blue Air şi Alitalia au extins parteneriatul Code Share

Published

on

Începând din martie 2019, Blue Air a introdus cea de-a doua parte a acordului codeshare cu transportatorul italian, care prevede că Blue Air este vector de marketing şi vinde rutele de operare ale companiei Alitalia.

În conformitate cu acordul extins, Blue Air va putea vinde bilete, în nume propriu, cu număr de zbor şi cod propriu, pentru 40 de rute către oraşe precum Larnaca, Atena, Madrid, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Paris, Marsilia, Malaga, Barcelona, Frankfurt, Düsseldorf, , Tirana, Praga, Podgorica, Geneva, Zurich, Malta, Casablanca şi Cairo.

,,Suntem încântaţi să consolidăm parteneriatul codeshare cu Alitalia, care oferă conexiuni non-stop pasagerilor noştri de la Roma către mai multe destinaţii din Italia şi alte oraşe minunate din Europa şi Africa de Nord.”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al companiei Blue Air.

Perioada de vânzări este valabilă până în data de 26 octombrie, iar toate rezervările efectuate pe rutele Alitalia vor include un bagaj de mână de 10 kg şi un bagaj de cală de 23 kg.

 

Sursa: Askanews

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline