Connect with us

Cultura/Educatie

Cât de important e să ştii mai multe limbi străine?

Published

on

Cunoaşterea limbilor străine reprezintă un avantaj pe piaţa muncii. Sunt foarte multe companii care impun în procesul de selecție a candidaților cunoaşterea unei anumite limbi străine, sau chiar a mai multor limbi străine.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care îşi rezumă cunoştințele de limbi străine la ce au învăţat în şcoala generală şi în liceu şi nu se mai preocupă să acumuleze noi cunoştințe.

Cercetările asupra efectelor bilingvismului la copii sugerează că expunerea la mai mult decât o limbă este o cale excelentă de a lucra muşchi minţii.

Pe măsură ce procesul de admitere la facultate devine mai competitiv, cunoaşterea mai multor limbi străine devine un punct forte în CV-ul aplicantului. Într-o piaţă globală în plină dezvoltare, cunoaşterea mai multor limbi străine reprezintă un mare avantaj.

Când abordezi o activitatea atât de masivă cum este învăţarea unei limbi străine, încrederea în forţele proprii creşte vizibil. Creierul tău va face conexiuni în moduri noi şi idei „proaspete” vor răsări mult mai rapid. Mută-te în altă ţară pentru câteva săptămâni şi vorbeşte o limbă străină, încearcă să te integrezi, va trebui să înveţi să iei lucrurile în mâinile tale.

Când călătoreşti într-o ţară străină, te vei descurca mult mai uşor, mai ales dacă stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională. Dacă ai norocul să vorbeşti şi limba ţării respective, poţi ieşi mai uşor dintr-o încurcătură, ai mai puţine şanse să te rătăceşti, vei comunica mai uşor cu localnicii şi vei afla mai multe informaţii despre obiceiurile acelor locuri.

Şi dacă niciunul dintre aceste motive nu ţi se pare îndeajuns de convingător, iată la ce concluzie au ajuns britanicii: în urma unei cercetări realizată cu angajaţii a 270 de agenţii matrimoniale, rezultatele arată că cei care învaţă o limbă străină sunt percepuţi de sexul opus drept mai atrăgători, mai inteligenţi şi mai sexy.

Începe să înveţi o limbă străină.  Nu ai nimic de pierdut, dar foarte multe de câştigat.

Sursa: lifeorganizers.com, associatedcontent.com.

Actualitate

HAVASI va concerta la Oradea

Published

on

După numeroase concerte de succes în București, HAVASI își face debutul la Oradea, cu cel mai nou concert simfonic al său, în data de 21 august, de la ora 20:30. O ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima orașului Oradea, într-un decor Art Nouveau unic.

Programul este alcătuit din lucrări 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanți și adaptabili tineri compozitori de astăzi, Havasi. Muzica sa inovatoare nu seamănă cu nimic din ce ați auzit până acum; proaspătă, pasională și delectabilă în același timp. Stilul său muzical unic, combină profunzimea și disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionantă a genului world music și puterea pură a rock-ului.

Una dintre cele mai mari atracții ale spectacolului este „bătălia instrumentelor”. Doi mai artiști care interpretează în același ritm muzical, HAVASI, pianistul clasic cu studii de conservator și Endi, toboșarul rock, apar acum împreună pe aceeași scenă.

Despre HAVASI
Este absolvent al renumitei Academii de Muzică Franz Liszt, cu o profundă cunoaștere a tradiției clasice, care caută, de asemenea, să facă instrumentele clasice să fie relevante pentru era modernă într-un mod profund emoționant, dar distractiv. El și-a interpretat compozițiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

În ultimii ani a susținut concerte cu casa închisă pe Arena din Budapesta, Arena din Berlin, Arena Tauron din Cracovia și Wiener Stadthalle din Viena. HAVASI Symphonic a fost concertul internațional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes și nr. 1 absolut pe Deezer (artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1).

Continue Reading

Actualitate

HUMAn – Simpozion Internațional de Arte Vizuale, la Cucuteni

Published

on

Artiști din șase țări participă, în această lună, la Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „HUMAn”, de la Cucuteni, judetul Iași. Tema acestei ediții este „Corpul uman” și va fi dezvoltată de artiști ce provin din țări cu tradiție în arta modelării ceramicii:

  • Arezu Zargar – Iran
  • Evrim Özeskici – Turcia
  • Ileana Danci – România
  • Marta Jakobovits – România
  • Martha Cashman – Irlanda
  • Sadegh Bagheri – Iran
  • Suzanne Au – China
  • Yulia Repina – Rusia.

Expoziția cu lucrările realizate de participanţi, va fi vernisată sâmbătă, 24 august, începând cu ora 17:00. Vernisajul va fi urmat de un spectacol și un foc de tabără. Evenimentul este organizat de Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac, Complexul Muzeal Național „Moldova” şi Primăria Cucuteni.

Atelierul de Artă Ionela-Sandrina Mihuleac este situat la intrarea în localitatea Cucuteni (la aprox. 8 km de Târgu Frumos). Din 2016, numeroși creatori din ţară şi străinătate sunt invitați să lucreze aici. Atraşi de numele vechii civilizaţii neolitice, mulţi vizitatori ajung la Cucuteni pentru a admira frumuseţea locului: parcul cu sculpturi în aer liber, lucrările de ceramică expuse în spaţiul public, precum şi în galeria de artă, pe lângă vestigiile aflate în celebrul muzeu arheologic.

Muzeul de Sit arheologic, situat în marginea de nord a satului, pe dealul Gosan, în punctul La Pietrărie, o construcţie creată special pentru a  proteja un mormânt princiar din secolele IV – III î. Hr., a fost inaugurat în 1984, cu prilejul centenarului descoperirii culturii Cucuteni.

 

Continue Reading

Actualitate

Folk Fest Remember Costinești, două zile de muzică bună şi amintiri de neuitat

Published

on

Cea de a III-a ediție a festivalului Folk Fest Remember Costinești, care se va desfășura în zilele de 17 și 18 august, la White Horse Costinești, va fi o călătorie în timp, în vremurile de glorie ale Stațiunii Tineretului, loc emblematic pentru istoria culturală din perioada anilor  ’70-’80.

Folk Fest Remember Costinești vă propune două zile de muzică bună, în care vor urca pe scenă unii dintre cei mai iubiţi artişti. În cadrul evenimentului, vor fi sărbătorite 3 personalități ale culturii muzicale din România, Mircea Baniciu, Mircea Vintila și Andrei Partoş.

Sâmbătă, 17 august, atmosfera va fi întreținută de Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends, Vasile Șeicaru, Adi Beznă, Alina Manole, Trupa Spam, After Party: Folk & Rock Company, iar duminică, 18 august, pe scenă vor urca Semnal M, Mircea Baniciu, Ada Milea, Ilie Stepan & Horea Crișovan, Țapinarii, After Party: Folk Frate!.

Folk Fest Remember Costinești este organizat de Doors Club Constanța/White Horse Costinești, Asociația Creative Life şi Primăria Comunei Costinești.

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline