Connect with us

Cultura/Educatie

Cât de important e să ştii mai multe limbi străine?

Published

on

Cunoaşterea limbilor străine reprezintă un avantaj pe piaţa muncii. Sunt foarte multe companii care impun în procesul de selecție a candidaților cunoaşterea unei anumite limbi străine, sau chiar a mai multor limbi străine.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care îşi rezumă cunoştințele de limbi străine la ce au învăţat în şcoala generală şi în liceu şi nu se mai preocupă să acumuleze noi cunoştințe.

Cercetările asupra efectelor bilingvismului la copii sugerează că expunerea la mai mult decât o limbă este o cale excelentă de a lucra muşchi minţii.

Pe măsură ce procesul de admitere la facultate devine mai competitiv, cunoaşterea mai multor limbi străine devine un punct forte în CV-ul aplicantului. Într-o piaţă globală în plină dezvoltare, cunoaşterea mai multor limbi străine reprezintă un mare avantaj.

Când abordezi o activitatea atât de masivă cum este învăţarea unei limbi străine, încrederea în forţele proprii creşte vizibil. Creierul tău va face conexiuni în moduri noi şi idei „proaspete” vor răsări mult mai rapid. Mută-te în altă ţară pentru câteva săptămâni şi vorbeşte o limbă străină, încearcă să te integrezi, va trebui să înveţi să iei lucrurile în mâinile tale.

Când călătoreşti într-o ţară străină, te vei descurca mult mai uşor, mai ales dacă stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională. Dacă ai norocul să vorbeşti şi limba ţării respective, poţi ieşi mai uşor dintr-o încurcătură, ai mai puţine şanse să te rătăceşti, vei comunica mai uşor cu localnicii şi vei afla mai multe informaţii despre obiceiurile acelor locuri.

Şi dacă niciunul dintre aceste motive nu ţi se pare îndeajuns de convingător, iată la ce concluzie au ajuns britanicii: în urma unei cercetări realizată cu angajaţii a 270 de agenţii matrimoniale, rezultatele arată că cei care învaţă o limbă străină sunt percepuţi de sexul opus drept mai atrăgători, mai inteligenţi şi mai sexy.

Începe să înveţi o limbă străină.  Nu ai nimic de pierdut, dar foarte multe de câştigat.

Sursa: lifeorganizers.com, associatedcontent.com.

Actualitate

Noaptea Cărţilor Deschise la Arcul de Triumf

Published

on

Marţi, 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, devine gazda celui mai mare eveniment de încurajare a lecturii, Noaptea Cărţilor Deschise.

Este o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, monument-simbol, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Cei care aleg să celebreze cartea vor fi  aşteptaţi cu multe surprize literare.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, animaţia cu efecte tridimensionale inedite va dezvălui iubitorilor de carte un univers fantastic. Opere celebre, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.

Valoarea biletul de intrare este una simbolică, o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi donate comunităţilor defavorizate.

Continue Reading

Actualitate

Luxembourg Art Prize – concurs internaţional cu un premiu de 50.000 de euro

Published

on

Luxembourg Art Prize este organizat anual de muzeul privat Pinacothèque, din Marele Ducat al Luxemburgului, şi este dedicat artiştilor amatori şi profesionişti, de orice vârstă şi naţionalitate.  Concursul promovează artişti neafirmaţi încă, oferindu-le şansa să-şi expună lucrările în cadrul unei expoziţii colective care este promovată la nivel internaţional.

Câştigătorul concursului, din acest an, va primi o bursă de 50.000 de euro, pe care o poate folosi aşa cum doreşte. Toate cheltuielile artiştilor finalişti (transportul operelor de artă, biletele de avion, cazarea la hotel de 4 stele cu pensiune completă) sunt suportate de organizatori.

Concursul se adresează artiştilor care lucrează cu una sau mai multe dintre următoarele tehnici: desen, gravură, pictură, fotografie, tehnici digitale, sculptură, audio, video, materiale mixte, arte decorative (textile, metal, ceramică, mozaic, hârtie sau alte tehnici).

Înscrierile la concurs, se fac online, până în data de 30 aprilie, pe site-ul https://www.luxembourgartprize.com

 

Sursa: luxembourgartprize.com

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Sibiu – 1,5 milioane de lei pentru proiecte culturale, gastronomice și de tineret

Published

on

Începând de astăzi, 19 aprilie și până în 20 mai, Consiliul Județean Sibiu primește proiecte ce vor fi finanțate prin Agenda culturală, Agenda comunității și Agenda de tineret, în anul 2019. Rezultatele selecţie vor fi afișate pe site-ul CJ Sibiu, în data de 10 iunie, iar proiectele admise pentru finanțare vor fi aprobate în ședința de consiliu județean din luna iunie.

Conform bugetului aprobat, Consiliului Județean Sibiu a alocat:

 • 250.000 lei pentru programe, proiecte și acțiuni culturale;
 • 1.000.000 lei pentru programe, proiecte şi acţiuni pentru dezvoltarea comunităţii locale;
 • 25o.000 lei pentru programe, proiecte și acțiuni de tineret.

Evaluare și selecție proiectelor se vor desfăşura conform următorului program:

 • 19 aprilie – 20 mai – depunerea proiectelor;
 • 24 mai – 31 mai – evaluarea a proiectelor depuse;
 • 31 mai – afişarea rezultatelor (punctajele obținute);
 • 3 iunie – 5 iunie – depunerea contestaţiilor;
 • 6 iunie – 10 iunie – soluţionarea contestaţiilor;
 • 10 iunie – afişarea rezultatelor finale pe site-ul instituției.

Ghidurile de finanțare ale proiectelor pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la următoarele adrese web:

 • AGENDA CULTURALĂ:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/24-Agenda-culturala.pdf

 • AGENDA COMUNITĂȚII:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/ph22_18042019.pdf

 • AGENDA DE TINERET:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/23-Agenda-tineret.pdf

 

Sursa: CJ Sibiu

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline