Connect with us

Cultura/Educatie

COMA vine la Constanța

Published

on

Fanii trupei COMA au ocazia să se bucure de un concert electrizant la sfârșitul acestei săptămâni, în Constanța.

COMA s-a înființat la începutul anilor 2000, din foști membri ai trupelor Daft Allison și SkaBurger. Încă de la început, formația s-a bucurat de succes cu single-uri precum Bruzli vs Vandam, Nu vreau fetițo casă, Stai, În mine în șoaptă, extrase de pe albumul de debut SOMN [2001], Coboară-mă-n Rai și Cântă-mi povestea (videoclip care are peste 1.500.000 de vizualizări pe youtube), ce apar pe al 2 lea album al trupei intitulat NEROSTITELE [2006]. În 2008 COMA vine în fața publicului într-o variantă acustică și așa ia nastere albumul COMA Light care conține piese mai vechi reinterpretate într-o manieră acustică. Trupa rămâne în atentia publicului și prin piese ca: Un semn [2011], Chip[2014], Document [2015], Cel mai frumos loc de pe pământ [2016] sau La hotar. Toate acestea fac, la final de 2016, ca lansarea celui mai recent album ORIZONT să fie SOLD OUT la Arenele Romane.

 

Coma înseamnă: Cătălin – voce, Dan – voce & chitară, Răzvan – tobe, DJ Hefe – keys & samples, Sorin – bass, Matei – chitară.

COMA a cântat în deschiderea concertelor unor trupe/artiști precum Linkin Park, Deftones, Korn, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy, Soulfy, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More), Born from Pain, Skunk Anansie, Biohazard și Dog Eat Dog.

Una dintre cele mai iubite trupe rock/ rock alternativ din România, concertează vineri, 8 februarie, la Doors Club.

Continue Reading

Actualitate

Noaptea Cărţilor Deschise la Arcul de Triumf

Published

on

Marţi, 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, devine gazda celui mai mare eveniment de încurajare a lecturii, Noaptea Cărţilor Deschise.

Este o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, monument-simbol, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Cei care aleg să celebreze cartea vor fi  aşteptaţi cu multe surprize literare.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, animaţia cu efecte tridimensionale inedite va dezvălui iubitorilor de carte un univers fantastic. Opere celebre, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.

Valoarea biletul de intrare este una simbolică, o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi donate comunităţilor defavorizate.

Continue Reading

Actualitate

Luxembourg Art Prize – concurs internaţional cu un premiu de 50.000 de euro

Published

on

Luxembourg Art Prize este organizat anual de muzeul privat Pinacothèque, din Marele Ducat al Luxemburgului, şi este dedicat artiştilor amatori şi profesionişti, de orice vârstă şi naţionalitate.  Concursul promovează artişti neafirmaţi încă, oferindu-le şansa să-şi expună lucrările în cadrul unei expoziţii colective care este promovată la nivel internaţional.

Câştigătorul concursului, din acest an, va primi o bursă de 50.000 de euro, pe care o poate folosi aşa cum doreşte. Toate cheltuielile artiştilor finalişti (transportul operelor de artă, biletele de avion, cazarea la hotel de 4 stele cu pensiune completă) sunt suportate de organizatori.

Concursul se adresează artiştilor care lucrează cu una sau mai multe dintre următoarele tehnici: desen, gravură, pictură, fotografie, tehnici digitale, sculptură, audio, video, materiale mixte, arte decorative (textile, metal, ceramică, mozaic, hârtie sau alte tehnici).

Înscrierile la concurs, se fac online, până în data de 30 aprilie, pe site-ul https://www.luxembourgartprize.com

 

Sursa: luxembourgartprize.com

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Sibiu – 1,5 milioane de lei pentru proiecte culturale, gastronomice și de tineret

Published

on

Începând de astăzi, 19 aprilie și până în 20 mai, Consiliul Județean Sibiu primește proiecte ce vor fi finanțate prin Agenda culturală, Agenda comunității și Agenda de tineret, în anul 2019. Rezultatele selecţie vor fi afișate pe site-ul CJ Sibiu, în data de 10 iunie, iar proiectele admise pentru finanțare vor fi aprobate în ședința de consiliu județean din luna iunie.

Conform bugetului aprobat, Consiliului Județean Sibiu a alocat:

 • 250.000 lei pentru programe, proiecte și acțiuni culturale;
 • 1.000.000 lei pentru programe, proiecte şi acţiuni pentru dezvoltarea comunităţii locale;
 • 25o.000 lei pentru programe, proiecte și acțiuni de tineret.

Evaluare și selecție proiectelor se vor desfăşura conform următorului program:

 • 19 aprilie – 20 mai – depunerea proiectelor;
 • 24 mai – 31 mai – evaluarea a proiectelor depuse;
 • 31 mai – afişarea rezultatelor (punctajele obținute);
 • 3 iunie – 5 iunie – depunerea contestaţiilor;
 • 6 iunie – 10 iunie – soluţionarea contestaţiilor;
 • 10 iunie – afişarea rezultatelor finale pe site-ul instituției.

Ghidurile de finanțare ale proiectelor pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la următoarele adrese web:

 • AGENDA CULTURALĂ:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/24-Agenda-culturala.pdf

 • AGENDA COMUNITĂȚII:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/ph22_18042019.pdf

 • AGENDA DE TINERET:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/04/23-Agenda-tineret.pdf

 

Sursa: CJ Sibiu

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline