Connect with us

Sanatate

Laptele de soia face rău tiroidei

Published

on

Multe persoane sunt convinse că laptele de soia, consumat în mod regulat, este o adevărată binecuvântare pentru sănătate. Din păcate, băut zilnic, acesta face rău tiroidei şi poate să provoace carenţă de vitamina D.

Bogat în proteine şi vitamine, cu un conţinut caloric scăzut, fără colesterol, laptele de soia ar putea fi foarte sănătos dacă nu ar conţine şi o serie de anti-nutrienţi.

Unul dintre aceştia, este o enzimă inhibatoare a tripsinei, substanţă necesară pentru digestia corectă a proteinelor.  Efectul inhibitor asupra absorbţiei aminoacizilor poate compromite producerea multor substanţe benefice organismului şi poate provoca: migrene, cefalee, depresie, anxietate, atacuri de panică şi fibromialgie.

Iată ce trebuie să mai ştim despre laptele de soia:

  • 2 pahare de lapte, pe zi, dereglează ciclul menstrual;
  • provoacă carenţe ale vitaminelor B12 şi D;
  • conţine estrogeni vegetali care pot duce la sterilitate şi la cancer de sân;
  • conţine cantităţi mari de acid fitic care inhibă absorbţia de calciu, magneziu, cupru, fier şi zinc.
  • are un conţinut ridicat de aluminiu toxic care afectează negativ sistemul nervos şi rinichii.

 

Sursa: Non Solo Salute

 

Continue Reading

Diverse sau monden

Garderobe Studio, pentru un look spectaculos

Published

on

Coafura reuşită şi machiajul perfect reflectă întotdeauna imaginea femeii puternice şi stilate. Iar în acest sezon nu este loc de monotonie! Însă, pentru a atrage atenţia cu o coafură inedită, ideal ar fi ca părul să fie impecabil. Tocmai de aceea, experţii în frumuseţe le recomandă doamnelor şi domnişoarelor tratamentele inovatoare pentru reconstrucţia firului de păr.

“Am stabilit că vom face un tratament anti-age de reconstrucţie. Am aplicat acest tratament de reconstrucţie a firului de păr după foarte multe procedee de colorare. Am ajuns la concluzia că trebuie să facem acest tratament pentru revigorarea firului de păr din interior până la exterior. De aceea am recurs la aplicarea unor seruri în combinaţie cu mască şi cu acest complex anti-age de hidratare.”, declară ADRIAN TRANDAFIR, hairstylist şi trainer

Iar aceasta este doar prima parte a tratamentului, care va continua şi cu alte produse revoluţionare.

“Am aplicat tratamentul anti-age care are la bază cheratină hidrolizată din orez care reface foarte bine structura firului de păr în aproape 20 de minute. Acum aplicăm un tratament fără clătire, care ajută la o mult mai bună hidratare.”, completează ADRIAN TRANDAFIR, hairstylist şi trainer

Îndată ce părul devine fin şi mătăsos, stylistul va avea grijă să desăvârşească coafura potrivită fiecărei cliente.

“După ce am terminat de executat tunsoarea, ca şi produs de styling aplicăm un produs revoluţionar. Se numeşte 911 şi reface firul de păr instantaneu; în momentul în care a fost pulverizat pe păr, firul de păr, oricât de deteriorat ar fi, se va reface instantaneu.”, mai spune ADRIAN TRANDAFIR, hairstylist şi trainer

Iar rezultatul final este cu atât mai spectaculos, dacă ţinem cont că o astfel de coafură este ideală pentru orice fel de ocazie.

Continue Reading

Sanatate

Rosul unghiilor nu este un tic nervos

Published

on

Rosul unghiilor, sau onicofagia, este un tic la care multe persoane nu reuşesc să renunţe. Până acum, se credea că acest comportament este o consecinţă a stresului sau a stării de nervozitate. De curând, un nou studiu a relevat faptul că rosul unghiilor ar putea avea legătură cu personalitatea celor care au acest obicei.

Profesor doctor Kieron O’Connor, de la Universitatea din Montreal, susţine că cei care îşi rod unghiile sunt perfecţionişti. Cercetătorul canadian a studiat un grup de 48 de indivizi, jumătate dintre aceştia având comportamente repetitive. Subiecţii aveau tendinţa de a-şi roade unghiile atunci când se plictiseau, şi nu când erau stresaţi, aşa cum era de aşteptat.

Potrivit profesorului O’Connor, perfecţioniştii sunt predispuşi la frustrare, nerăbdare şi nemulţumire, atunci când nu îşi ating obiectivele. De aceea, acest viciu nu este pur şi simplu datorat unei stări de nervozitate, ci este legat de un aspect al personalităţii, care tinde către perfecţionism.

Sursa text: funweek.it

Sursa foto: scienze-naturali.com

 

Continue Reading

Actualitate

Investiţii masive la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

Published

on

Investiţiile prind contur la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi. După ce, pe parcursul anului 2018, mai multe secţii ale unităţii medicale au intrat în reparaţii capitale, a venit rândul cabinetelor de explorări funcţionale şi fizioterapie să fie modernizate la standarde europene.

Investiţiile realizate de conducerea Spitalului Clinic de Recuperare şi Primăria Iaşi au vizat etajele III şi IV ale corpului D, astfel că au fost amenajate şi dotate cabinete de explorări funcţionale şi fizioterapie, cabinetele de consultaţii au fost dotate cu finisaje şi cu toate instalaţiile necesare pentru a corespunde întocmai standardelor impuse de Ministerul Sănătăţii. Totodată, investiţiile au mai vizat sporirea siguranţei pacientului, dotarea saloanelor cu Wi Fi şi televiziune cu circuit închis.

“Obiectivul principal al spitalului este de a creşte calitatea serviciilor medicale asigurate pacienţilor, atât prin dotări cu echipamente performante, cât şi prin îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere. Identificarea şi implementarea de soluţii inovatoare în tratamentul recuperator, precum şi modernizarea spaţiilor medicale şi asigurarea funcţionalităţilor necesare pentru pacienţii cu deficienţe locomotorii reprezintă o prioritate pentru echipa managerială a SCR.”, a declarat pentru RO Press Online doamna Carmen Cumpăt, manager-ul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi

Iar veştile bune nu se încheie aici. Modernizarea spaţiilor medicale din secția de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie reprezintă o altă prioritate a conducerii spitalului. Spaţiile aferente de consultaţie, dar şi un număr de 15 paturi urmează să stea la dispoziţia pacienţilor din zona Moldovei. În total, pentru cele trei etaje, investiţiile au ajuns la valoarea de 2.098.260 de lei, suma fiind alocată din bugetul local.

De altfel, ultimii doi ani s-au dovedit a fi de bun augur, atât pentru conducerea unităţii medicale, cât şi pentru pacienţii internaţi aici. În perioada 2018-2019 au fost modernizate 14 saloane cu un număr total de 53 paturi,  8 cabinete de consultații şi două săli de tratament, toate la standarde moderne, pe o suprafață de 909 mp.

Anul trecut, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a marcat nu mai puţin de patru decenii de la înfiinţare, fiind totodată cea mai reprezentativă unitate medicală de profil din zona Moldovei.

sursa: Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

sursa foto:  scr.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline