Connect with us

Sanatate

Laptele de soia face rău tiroidei

Published

on

Multe persoane sunt convinse că laptele de soia, consumat în mod regulat, este o adevărată binecuvântare pentru sănătate. Din păcate, băut zilnic, acesta face rău tiroidei şi poate să provoace carenţă de vitamina D.

Bogat în proteine şi vitamine, cu un conţinut caloric scăzut, fără colesterol, laptele de soia ar putea fi foarte sănătos dacă nu ar conţine şi o serie de anti-nutrienţi.

Unul dintre aceştia, este o enzimă inhibatoare a tripsinei, substanţă necesară pentru digestia corectă a proteinelor.  Efectul inhibitor asupra absorbţiei aminoacizilor poate compromite producerea multor substanţe benefice organismului şi poate provoca: migrene, cefalee, depresie, anxietate, atacuri de panică şi fibromialgie.

Iată ce trebuie să mai ştim despre laptele de soia:

 • 2 pahare de lapte, pe zi, dereglează ciclul menstrual;
 • provoacă carenţe ale vitaminelor B12 şi D;
 • conţine estrogeni vegetali care pot duce la sterilitate şi la cancer de sân;
 • conţine cantităţi mari de acid fitic care inhibă absorbţia de calciu, magneziu, cupru, fier şi zinc.
 • are un conţinut ridicat de aluminiu toxic care afectează negativ sistemul nervos şi rinichii.

 

Sursa: Non Solo Salute

 

Continue Reading

Actualitate

Militar sau civil, poți fi tratat în Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara

Published

on

Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Victor Popescu”, din Timișoara, a fost în prima linie încă din anul 1754, când a fost construit ca ,,o datorie morală a armatei austriece față de populația timișoreană”. Dacă în timp de război, în cadrul spitalului nu se făcea distincție între bolnavi și răniți, tradiția se păstrează și astăzi. Deși prioritari sunt angajații din cadrul structurilor militarizate, familiile acestora, pensionarii militari şi veteranii de război, în cadrul spitalului se acordă asistenţă medicală şi civililor, pentru că există un contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Pentru a veni în sprijinul pacienților, a fost înființat Compartimentul Primiri Urgențe. Prin CPU, spitalul asigură primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă, iar pacienții sunt investigați și diagnosticați cu ajutorul liniilor de gardă permanente. În cadrul spitalului există următoarele linii de gardă continuă, structurate pe specialităţi clinice şi paraclinice:

 • secţia clinică medicină internă;
 • secţia anestezie şi terapie intensivă;
 • laboratorul de analize medicale;
 • laboratorul de radiologie şi imagistica medicală.
 • liniile de gardă la domiciliu sunt:
 • secţia chirurgie generală;
 • secţia ortopedie şi traumatologie.

Mai multe informații, despre modul de accesare a serviciilor medicale, secții, compartimente sau cabinete medicale, puteti afla accesând site-ul spitalului, la adresa web: http://smutm.ro/

 

Continue Reading

Sanatate

Terapie pentru sănătate

Published

on

Tratamentul cu aerosoli marini tinde să devină o adevarată atracție pe litoral. Tot mai mulți turiști se trezesc cu noaptea în cap și iau cu asalt plajele în căutarea celui mai sănătos aer: cel marin. După doar câteva astfel de ședinte, turiștii se simt mai în formă, iar medicii spun că și din punct de vedere medical curele cu aerosoli fac adevărate minuni.

Dacă aveți câteva zile libere și vreți să îmbinați utilul cu plăcutul, atunci pe lângă băile de soare și cele în mare, ideal ar fi să profitati și de beneficiile aerosolilor. Mulți dintre turiștii aflați deja pe litoral, o fac deși ca să poată avea parte de cei mai buni aerosoli se trezesc cu mult înainte de răsăritul soarelui. La ora 6, plaja din Mamaia este deja plină de amatorii de cure cu aersoli…

Aerosolii reprezintă microparticule de natură lichidă, solidă sau gazoasă dispersate în aerul care ne înconjoară. Aceştia pot fi atât naturali sau artificiali. Aerosolii naturali sunt frecvent întâlniţi la mare şi conţin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu şi calciu. Cei sunt produşi de diferite aparate care se bazează pe folosirea aerului comprimat la o presiune mai mare.

Curele cu aerosoli fluidifică secrețiile bronșice și nazale, reglează activitatea sistemului imunitar și ajută circulația cerebrală. O cură eficientă trebuie să dureze cel putin 10 zile.

Expunerea la aerosoli se face pe plajă, aproape de mare. Medicii recomandă copiilor care urmează acest tratament să se joace la limita dintre nisip şi valuri, pentru a prinde aerosolii. Tratamentul poate continua apoi cu o plajă însă fară să se depașească ora 10.30.

Continue Reading

Actualitate

Containere anticaniculă, la Bucureşti

Published

on

20 de containere anticaniculă sunt deschise, în aceste zile, în cele mai aglomerate zone din Capitală, după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi foarte mari. Cele 20 de puncte de prim ajutor sunt dotate cu trusă medicală completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, dezinfectanți, mănuși și cearceafuri de unică folosință, chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat. Serviciile medicale sunt asigurate de medicii și asistenții medicali din Rețeaua Școlară, coordonată de  Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

,,Am constatat că afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele prânzului. Aș recomanda celor care se știu cu probleme medicale, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea în acest interval de timp.”, a declarat medicul Mihaela Velciu.

Punctele de prim ajutor sunt amplasate în următoarele zone ale Capitalei: Piața Romană – rond ASE, Gara de Nord, Piața Victoriei – Muzeul Antipa, Piața Romană – metrou, Parcul Herăstrău, Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Magazin Bucur Obor, Piața Universității – Spitalul Colțea, Piața Universității – Arhitectură, Piața Roma – Str. Gabroveni, Piața Muncii, Piața Unirii – Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cișmigiu, Eroilor, Grozăvești – Carrefour Orhideea.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline