Connect with us

Gastronomie

Paste Bolognese

Published

on

Ingrediente:

  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 6 felii de şuncă italienească neafumată tocată
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 morcovi tocaţi
  • 1 ţelină
  • 1 kg carne de vită tocată
  • 2 pahare mari de vin roşu
  • 2 cutii de roşii tocate x 400g/buc
  • 2 frunze uscate sau proaspete de dafin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 800 g – 1 kg tagliatele uscate
  • parmezan ras proaspat pentru servire

Mod de preparare:
Încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi prăjeşte şunca la foc mediu până devine aurie. Adaugă ceapa şi usturoiul şi prăjeşte-le până se înmoaie.

Adaugă morcovul, frunzele de dafin şi lasă în continuare pe foc până când legumele încep să se înmoaie.

Măreşte focul şi adaugă carnea de vită tocată. Prăjeşte până se rumeneşte.

Toarnă apoi vinul şi fierbe până şi-a redus din volum cu aproximativ o treime. Reduce temperatura şi adaugă roşiile şi ţelina.

Fierbe tagliatelele în apă cu sare la foc mic, într-o oală cu capac, după instrucţiunile de pe ambalaj. Când sunt gata, împarte-le în farfurii. Presară puţin parmezan, iar apoi adaugă sosul. La sfârşit, presară din nou parmezan şi puţin piper negru.

Poftă bună!

Sursa: Telegraph.co.uk

Actualitate

Sibiu Street Food Festival își deschide porțile la începutul lunii iunie

Published

on

Sibiul va găzdui între 6 și 9 iunie primul eveniment gastronomic al verii, Street Food Festival. Anunțul a fost făcut public la sfârșitul săptămânii trecute, de către organizatori pe pagina de socializare, dedicată evenimentului.

La o lună după marele Summit UE, în Sibiu va avea loc un alt fel de eveniment important, Street FOOD Festival. Delegația oficială de food truck-uri se va instala în Piața Mare între 6 și 9 iunie, împreună cu mulți lideri în materie de gătit și șefi de stat în bucătărie. Pe lângă mâncarea care se ridică la înălțimea standardelor europene, vor mai fi concerte, activități pentru copii și cinema în aer liber, toate pentru mulțumirea oaspeților de seamă: gurmanzii.

Street FOOD Festival este primul festival de street food din România, o experiență culinară unică și multiculturală care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca și care a reușit să încânte papilele gustative a peste 180 de mii de gurmanzi din întreaga țară.

 

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/StreetFoodFestivalRomania

Continue Reading

Gastronomie

Langoși, delicioasele plăcinte ungurești

Published

on

Ingrediente necesare:

  • 1 kg faină
  • 50 g drojdie proaspătă (un cub mare)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • o linguriță sare
  • 200 ml de smântână
  • 2 linguri de ulei

Ingrediente pentru coacere și servire:

  • ulei pentru prăjit
  • smântână
  • telemea sărată

Cum se prepară?

Puneți în laptele călduț drojdia și zahărul. Amestecați bine și lăsați la dospit aprox. 10 minute.

Într-un vas separat, punem făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna. Turnăm și maiaua pregătită anterior și frământăm un aluat elastic. Lăsați apoi aluatul la dospit aprox. o oră. Ar trebui să se dubleze în volum… După acest timp, dăm aluatul la rece peste noapte…

A doua zi, sau ori de câte ori aveți poftă de langoși, încingeți bine uleiul în tigaie, rupeți o bucățică de aluat de mărimea unei mingi de ping-pong, întindeți-o cât mai subțire și coaceți-o în ulei încins. Cât sunt încă calde, le ungem cu smântână și telemea dată pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari… Le puteți servi ca atare sau le puteți îndoi la mijloc, cum vă este mai comod…

Langoșii merg super bine și cu mujdei de usturoi cu smântână. Pe de altă parte, dacă vă este poftă de ceva dulce, puteți folosi chiar și puțin gem la preparare…

Poftă bună!

Foto: Savori Urbane

Continue Reading

Gastronomie

Tort low-carb „Sticlă spartă”

Published

on

Pentru un tort de 10-12 porții

  • 1 plic de pudră pentru jeleu cu stevia
  • 500 ml apă
  • 1 litru de smântână dulce grasă (30-35% grăsime)
  • 25-30 g gelatină
  • 150 g îndulcitor
  • vanilie

Praful de jeleu se amestecă mai întâi cu 250 ml de apă fierbinte, până la dizolvare, apoi se mai adaugă 250 ml de apă rece și se mai amestecă un pic. Se toarnă lichidul în farfurii întinse, cu o înălțime de maxim 1 cm și se lasă la rece să se prindă.

După ce s-a prins bine, jeleul se taie cubulețe cu latura de circa 1 cm. Nu trebuie să iasă cuburi perfecte.

Smântâna se răcește foarte bine în prealabil (minim 12 ore la frigider). Se bate cu mixerul timp de vreo 4-5 minute, apoi se adaugă îndulcitorul și vanilia, și se mai bate vreo 2 minute.

Înainte de asta, se pune gelatina la hidratat cu câteva linguri de apă rece. După vreo 5-10 minute se topește în baie de apă sau la microunde la putere mică.

Pentru ca gelatina fierbinte să nu se coaguleze prea brusc în frișca rece, ea trebuie să fie adusă măcar la temperatura camerei. În acest scop, se adaugă un pic din frișca bătută în gelatină topită și se amestecă bine. Apoi, bătând cu mixerul, se încorporează gelatina topită în frișcă. Compoziția se va îngroșa un pic. Se adaugă cuburile de jeleu și se mai amestecă bine, pentru distribuirea lor uniformă.

O oală cu diametrul de 25 cm se tapetează pe interior cu folie alimentară. Dacă aveți formă de silicon, aceasta nu trebuie tapetată cu nimic. Se toarnă compoziția în oală/formă și se dă la rece pentru minim 6 ore.

Înainte de a o răsturna, puteți șterge exteriorul formei de silicon cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte. În cazul oalei tapetate cu folie alimentară nu e nevoie. Tortul se răstoarnă pe un platou, se porționează și se poate servi imediat.

Se păstrează la rece, acoperit, timp de 2-3 zile.

Poftă bună!

Sursa: bucatarul

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline