Connect with us

Actualitate

Investiţii şi dotări de ultimă generaţie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Published

on

Constănţenii vor fi scutiţi considerabil de timpul de aşteptare sau chiar de un drum la clinicile din Bucureşti pentru a face endoscopii şi ecografii. Veştile bune vin de la Spitalul Judeţean Constanţa, care a reuşit să achiziţioneze aparatură de ultimă generaţie pentru Laboratorul Explorări Funcţionale.

“Acest aparat observă şi monitorizează parcursul enoscopului în interior, afişând pe ecran poziţia endoscopului în interior, ceea ce e foarte important pentru medică, să ştie până unde a ajuns şi până unde vede ceea ce este anormal.”, declară prof. univ. dr. EUGEN DUMITRU, șef secție Gastroenterologie

“Este o investiţie de 8,5 milioane lei şi vorbim de echipamente de endoscopie şi ecografie ultraperformante. Echipamentele sunt de top şi astfel putem oferi şi servicii pe care până acum nu le puteam face decât în Bucureşti, pentru că nu aveam asemenea echipament.”, declară CĂTĂLIN GRASA, manager SCJU Constanţa

Echipamentele au fost achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Constanţa, astfel că pacienţii de la malul mării vor beneficia de cele mai complexe investigaţii endoscopice digestive.

“Avem tuburi de endoscopie, aparatură de videoendoscopie, ecografie, spaţii pentru sterilizare şi depozitare în condiţii de siguranţă care sunt toate noi, iar acestea sunt unice, niciun alt spital din ţară nu are asemenea echipamente, pentru că cei care vor avea mai mult decât noi, vor fi cei care vor cumpăra de acum înainte altele care o să apară mai noi decât acestea.”, declară prof. univ. dr. EUGEN DUMITRU, șef secție Gastroenterologie

Cu ocazia inaugurării noilor echipamente, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat încă o dată necesitatea unui spital regional în Constanţa.

“De ce trag eu foarte tare pentru acest spital regional şi vreau să fie în Constanţa. Ca să avem spaţiile necesare şi tot ce e necesar, chiar dacă e un spital vechi, dar iată că îl modernizăm, însă indiferent câte investiţii vom face şi câtă aparatură nou am aduce, ne trebuie acest spital regional în judeţul Constanţa.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

Totodată, pacienţii trebuie să ştie că noua aparatura medicală este deja funcţională.

Actualitate

22 aprilie – Ziua Pământului

Published

on

Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Pe 22 aprilie 1970, milioane de cetăţeni americani, răspunzând la un apel al senatorului democrat Gaylord Nelson, au participat la o manifestare istorică sub sloganul ,, Toţi, indiferent de etnie, sex sau stare materială, au dreptul să trăiască într-un mediu sănătos şi echilibrat”.

Azi, după aproape cinci decenii, mai mult de un miliard de persoane, din aproape 200 de ţări, participă la acţiuni de educare şi mobilizare pentru protecţia mediului, ceea ce face din Ziua Pământului, cea mai mare mişcare civică din lume.

În 2019, mesajul Zilei Pământului este „Să Protejăm Speciile Noastre” (Protect Our Species), în încercarea de a atrage atenţia asupra animalelor aflate pe cale de dispariţie. Organizatorii acţiunii globale spun că 40% dintre cele 11.000 de specii de păsări din lume înregistrează scăderi ale populaţiei, iar 75% din recifele de corali sunt în pericol.

Ecologişti, zoologi şi alţi oameni de ştiinţă, susţin că dacă nu vor fi luate măsuri urgente pentru a salva speciile aflate în pericol, nimic nu se va mai putea face pentru a le reduce la viaţă. Aceştia sunt de părere că stoparea defrişărilor şi reîmpădurirea, readucerea animalelor în habitatele lor de odinioară şi blocarea speciilor invazive, sunt doar câteva dintre măsurile prioritare.

 

Sursa: Garda Naţională de Mediu

 

Continue Reading

Actualitate

Jocuri periculoase cu Lord of the Dance

Published

on

Lord of the Dance revine la Bucureşti, pentru o nouă reprezentaţie fascinantă, ce va avea loc, în premieră, pe o scenă în aer liber. Cel mai popular show Lord of the Dance, Dangerous Games, produs de celebrul coregraf şi regizor Michael Flatley, pe muzica compozitorului Gerard Fahyho, va fi prezentat pe 22 iunie 2019, la Arenele Romane, începând cu ora 20:30.

Cei 40 de dansatori profesionişti propun publicului o experienţă memorabilă, un spectacol impresionant cu efectele speciale, proiecţii 3D, roboţi dansatori, acrobaţi şi muzica live.

,,Nimic nu este imposibil … Urmaţi-vă visele” , acesta este unul dintre motto-urile după care se ghidează fenomenalul Michael Flatley. Cu milioane de fani în fiecare colţ al lumii, Michael Flatley este privit ca un geniu al artei sale, titulatură dobândită în urma performanţelor coregrafice extraordinare, precum şi pentru clasarea dansului popular irlandez pe cea mai înaltă poziţie, la nivel internaţional.

Premiera spectacolului Dangerous Games a avut loc la Coliseum din Londra în urmă cu douăzeci de ani, însă în anul 2014, Michael Flatley a modificat varianta originală. În septembrie 2014, noua versiune a show-ului s-a jucat pe scena sălii Palladium din Londra, cu ocazia aniversării a 20 de ani de când Michael Flatley s-a remarcat pe plan internaţional.

 

Continue Reading

Actualitate

Noaptea Cărţilor Deschise la Arcul de Triumf

Published

on

Marţi, 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, devine gazda celui mai mare eveniment de încurajare a lecturii, Noaptea Cărţilor Deschise.

Este o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, monument-simbol, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Cei care aleg să celebreze cartea vor fi  aşteptaţi cu multe surprize literare.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, animaţia cu efecte tridimensionale inedite va dezvălui iubitorilor de carte un univers fantastic. Opere celebre, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.

Valoarea biletul de intrare este una simbolică, o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi donate comunităţilor defavorizate.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline