Connect with us

Actualitate

Investiţii şi dotări de ultimă generaţie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Published

on

Constănţenii vor fi scutiţi considerabil de timpul de aşteptare sau chiar de un drum la clinicile din Bucureşti pentru a face endoscopii şi ecografii. Veştile bune vin de la Spitalul Judeţean Constanţa, care a reuşit să achiziţioneze aparatură de ultimă generaţie pentru Laboratorul Explorări Funcţionale.

“Acest aparat observă şi monitorizează parcursul enoscopului în interior, afişând pe ecran poziţia endoscopului în interior, ceea ce e foarte important pentru medică, să ştie până unde a ajuns şi până unde vede ceea ce este anormal.”, declară prof. univ. dr. EUGEN DUMITRU, șef secție Gastroenterologie

“Este o investiţie de 8,5 milioane lei şi vorbim de echipamente de endoscopie şi ecografie ultraperformante. Echipamentele sunt de top şi astfel putem oferi şi servicii pe care până acum nu le puteam face decât în Bucureşti, pentru că nu aveam asemenea echipament.”, declară CĂTĂLIN GRASA, manager SCJU Constanţa

Echipamentele au fost achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Constanţa, astfel că pacienţii de la malul mării vor beneficia de cele mai complexe investigaţii endoscopice digestive.

“Avem tuburi de endoscopie, aparatură de videoendoscopie, ecografie, spaţii pentru sterilizare şi depozitare în condiţii de siguranţă care sunt toate noi, iar acestea sunt unice, niciun alt spital din ţară nu are asemenea echipamente, pentru că cei care vor avea mai mult decât noi, vor fi cei care vor cumpăra de acum înainte altele care o să apară mai noi decât acestea.”, declară prof. univ. dr. EUGEN DUMITRU, șef secție Gastroenterologie

Cu ocazia inaugurării noilor echipamente, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat încă o dată necesitatea unui spital regional în Constanţa.

“De ce trag eu foarte tare pentru acest spital regional şi vreau să fie în Constanţa. Ca să avem spaţiile necesare şi tot ce e necesar, chiar dacă e un spital vechi, dar iată că îl modernizăm, însă indiferent câte investiţii vom face şi câtă aparatură nou am aduce, ne trebuie acest spital regional în judeţul Constanţa.”, declară HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

Totodată, pacienţii trebuie să ştie că noua aparatura medicală este deja funcţională.

Actualitate

Braşov: licitaţie pentru locurile destinate vânzării de mărţişoare şi cadouri

Published

on

Anul acesta, vânzarea de mărţisoare, pe domeniul public din Braşov, va fi permisă în perioada 26 februarie – 1 martie. Serviciul Public Administarare Pieţe va organiza, în data de 21 februarie, o licitaţie publică pentru spaţiile destinate vânzării de mărţişoare. După adjudecare, acestea vor fi achitate integral, anticipat.

Caietele de sarcini se pot achiziţiona, din 20 februarie, de la sediul SPAP, contra sumei de 50 lei. Fiecare caiet de sarcini acordă dreptul de adjudecare a două locuri de vânzare/piaţă. Pentru prevenirea licitaţiei speculative, garanţia de participare la licitaţie a fost stabilită la suma de 200 lei, sumă ce va fi restituită după adjudecarea locurilor de vânzare.

Pe lângă locurile din pieţe, primăria Braşov mai pune la dispoziţia celor care doresc să vândă mărţişoare şi cadouri câteva spaţii, pe domeniul public:

  • – spaţiu pietonal parc Titulescu, unde comercianţii au la dispozitie 40 de amplasamente, iar taxa de ocupare a domeniului public este de 6 lei/m.p./zi;
  • – în triaj, unde taxa de ocupare a domeniului public este de 2,4 lei/m.p./zi.
  • – pe str. Levănţicăi (cartier Noua), unde taxa de ocupare a domeniului public este de 3,6 lei/m.p./zi.
  • – în faţa Complexului Bartolomeu, unde taxa de ocupare a domeniului public este de 3,6 lei/m.p./zi.

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

“Prima Casă” 2019, mai “social” și cu un plafon de două miliarde de lei

Published

on

Programul “Prima Casă” va continua în 2019 și are prevăzut pentru acest an un plafon de două miliarde de lei. Va suferi unele modificări, în schimb, spune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ce vor viza aspecte legate de suprafața casei și veniturile celor care doresc să acceseze programul. Noua formă se dorește a fi gata până la sfârșitul acestei luni.

“Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul ‘Prima Casă’, deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a spus Teodorovici, invitat la Antena 3.

Potrivi datelor MFP, de la lansarea programului ‘Prima Casă’ în anul 2009 până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei. De la începutul anului 2018 şi până la finele lunii octombrie 2018 numărul garanţiilor acordate era de 17.915, iar valoare totală a acestora de 1,7 miliarde lei. De asemenea, au fost înregistrate şi 6.494 promisiuni de garantare.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto: antena3.ro

Continue Reading

Actualitate

1,4 milioane de euro au ajuns la Penitenciarul Arad în urma activităților prestate de deținuți

Published

on

În 2018, 357 de deținuți de la Penitenciarul Arad au muncit la diverse firme. Dintre aceștia, 209 au fost plătiți. Aproximativ 1,4 milioane de euro au adus instituției, bani care fost folosiți la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi de muncă ale personalului angajat. Alți 148 de deținuți au prestat muncă “în interesul locului de deţinere”.

Potrivit AGERPRES, veniturile realizate de către deţinuţi se situează, conform prevederilor legale, la nivelul salariului minim pe economie sau uşor mai ridicate. Persoana condamnată care prestează activităţi lucrative încasează, însă, doar 40% din venitul realizat, iar 60% revine administraţiei.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Eduard Magold, a declarat pentru AGERPRES că în prezent, la punctele de lucru exterioare, prestează activităţi lucrative 23 de persoane private de libertate, dintre care opt sunt fără supraveghere. “Trebuie precizat că Penitenciarul Arad este profilat pentru custodierea persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim închis şi maximă siguranţă, având numai o secţie specială, cu efectiv redus, unde sunt custodiaţi deţinuţi care prestează activităţi gospodăreşti, aceştia fiind în regim deschis”, a declarat Magold.

“Fondul total de venituri obţinut şi facturat în cursul anului 2018 a fost în valoare de 6.380.935,63 lei, echivalentul a 1.387.160 euro, în creştere faţă de anii anteriori. Aceşti bani au fost utilizaţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, asigurarea drepturilor deţinuţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale personalului”, a continuat Eduard Magold.

Deţinuţii au lucrat în anul 2018 la diferite societăţi ai căror patroni au solicitat forţa de muncă din cadrul penitenciarului pentru activităţile din şantiere, fabrici sau ateliere. Penitenciarul Arad, care are în prezent 995 de deţinuţi, a primit anul trecut de la bugetul de stat suma de 49.709.076 lei, scrie AGERPRES.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto: ziarelive.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline