Connect with us

Actualitate

Asigurarea locuinţei împotriva dezastrelor, în România | Date grăitoare

Published

on

A crescut numărul românilor care au ales să îşi asigure locuinţe împotriva dezastrelor naturale, însă suntem încă departe de media europeană. Conform datelor pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, numărul locuinţelor asigurate a ajuns în 2018, la 1.704.634, ceea ce înseamnă o creştere de 0,69%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Desigur, aşa cum era de aşteptat, cele mai multe poliţe de asigurare au fost încheiate în mediul urban (75,1%), în timp ce în mediul rural, procentajul a fost de doar 24,9%.

Pe regiuni, cele mai multe asigurări au fost înregistrate în Transilvania (21%), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%). La polul opus în privinţa numărului de asigurări se situează regiunile: Maramureş (3%) şi Bucovina (3%).

Asigurarea obligatorie cuprinde două categorii de locuinţe, iar preţul variază: 10 euro în cazul locuinţelor de tip B, suma asigurată fiind de 10.000 euro, respectiv 20 euro în cazul locuinţelor de tip A, caz în care familia asigurată ar putea primi 20.000 euro, în cazul unei catastrofe naturale.

Deşi numărul românilor care aleg să îşi asigure locuinţa este destul de scăzut, comparativ cu alte ţări europene, oamenii trebuie să ştie că beneficiile pot fi considerabile, iar asigurarea este valabilă pentru trei riscuri de catastrofă naturală: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Pe de altă parte, datele ce au ieşit la iveală în urma unui sondaj realizat spre sfârşitul anului 2018 sunt grăitoare: patru din cinci români declară că au auzit despre obligativitatea de a-şi asigura locuinţa, însă mai puţin de unu din cinci deţine şi o astfel de asigurare.

sursa foto: wikipedia.org, asiguralocuinta.ro

Actualitate

22 aprilie – Ziua Pământului

Published

on

Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Pe 22 aprilie 1970, milioane de cetăţeni americani, răspunzând la un apel al senatorului democrat Gaylord Nelson, au participat la o manifestare istorică sub sloganul ,, Toţi, indiferent de etnie, sex sau stare materială, au dreptul să trăiască într-un mediu sănătos şi echilibrat”.

Azi, după aproape cinci decenii, mai mult de un miliard de persoane, din aproape 200 de ţări, participă la acţiuni de educare şi mobilizare pentru protecţia mediului, ceea ce face din Ziua Pământului, cea mai mare mişcare civică din lume.

În 2019, mesajul Zilei Pământului este „Să Protejăm Speciile Noastre” (Protect Our Species), în încercarea de a atrage atenţia asupra animalelor aflate pe cale de dispariţie. Organizatorii acţiunii globale spun că 40% dintre cele 11.000 de specii de păsări din lume înregistrează scăderi ale populaţiei, iar 75% din recifele de corali sunt în pericol.

Ecologişti, zoologi şi alţi oameni de ştiinţă, susţin că dacă nu vor fi luate măsuri urgente pentru a salva speciile aflate în pericol, nimic nu se va mai putea face pentru a le reduce la viaţă. Aceştia sunt de părere că stoparea defrişărilor şi reîmpădurirea, readucerea animalelor în habitatele lor de odinioară şi blocarea speciilor invazive, sunt doar câteva dintre măsurile prioritare.

 

Sursa: Garda Naţională de Mediu

 

Continue Reading

Actualitate

Jocuri periculoase cu Lord of the Dance

Published

on

Lord of the Dance revine la Bucureşti, pentru o nouă reprezentaţie fascinantă, ce va avea loc, în premieră, pe o scenă în aer liber. Cel mai popular show Lord of the Dance, Dangerous Games, produs de celebrul coregraf şi regizor Michael Flatley, pe muzica compozitorului Gerard Fahyho, va fi prezentat pe 22 iunie 2019, la Arenele Romane, începând cu ora 20:30.

Cei 40 de dansatori profesionişti propun publicului o experienţă memorabilă, un spectacol impresionant cu efectele speciale, proiecţii 3D, roboţi dansatori, acrobaţi şi muzica live.

,,Nimic nu este imposibil … Urmaţi-vă visele” , acesta este unul dintre motto-urile după care se ghidează fenomenalul Michael Flatley. Cu milioane de fani în fiecare colţ al lumii, Michael Flatley este privit ca un geniu al artei sale, titulatură dobândită în urma performanţelor coregrafice extraordinare, precum şi pentru clasarea dansului popular irlandez pe cea mai înaltă poziţie, la nivel internaţional.

Premiera spectacolului Dangerous Games a avut loc la Coliseum din Londra în urmă cu douăzeci de ani, însă în anul 2014, Michael Flatley a modificat varianta originală. În septembrie 2014, noua versiune a show-ului s-a jucat pe scena sălii Palladium din Londra, cu ocazia aniversării a 20 de ani de când Michael Flatley s-a remarcat pe plan internaţional.

 

Continue Reading

Actualitate

Noaptea Cărţilor Deschise la Arcul de Triumf

Published

on

Marţi, 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, devine gazda celui mai mare eveniment de încurajare a lecturii, Noaptea Cărţilor Deschise.

Este o ocazie unică de a descoperi Arcul de Triumf, monument-simbol, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Cei care aleg să celebreze cartea vor fi  aşteptaţi cu multe surprize literare.

De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, animaţia cu efecte tridimensionale inedite va dezvălui iubitorilor de carte un univers fantastic. Opere celebre, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.

Valoarea biletul de intrare este una simbolică, o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi donate comunităţilor defavorizate.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline