Connect with us

Turism

Antalya, destinaţia cu cele mai accesibile tarife la hotelurile de cinci stele

Published

on

Vacanţele sunt, fără îndoială, un „must-have” în agenda fiecărui român care îşi permite cel puţin o dată pe an să petreacă un sejur în diferite destinaţii ale lumii. Iar când vine vorba despre preferinţe, tot mai mulţi sunt tentaţi să aleagă hoteluri de patru sau cinci stele. În acest caz, turiştii trebuie să ştie că Antalya a fost desemnat oraşul cu cele mai mici tarife la hotelurile de cinci stele.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii de la Globehunters au comparat mii de unităţi de cazare din peste 170 de destinaţii din întreaga lume. Astfel, potrivit studiului, cel mai ieftin hotel de cinci stele stă la dispoziţia turiştilor care aleg să viziteze una dintre cele mai populare staţiuni de pe litoralul mediteranean – Antalya. Mai exact, tariful unei nopţi de cazare la un astfel de hotel este de 34,81 euro.

În ultimii ani, Antalya a devenit un punct important pe harta turistică a lumii. O destinaţie de vis pentru turiştii care caută relaxarea unui concediu de neuitat, dar şi servicii şi facilităţi de cea mai bună calitate. Aşa se face că în ofertele agenţiilor de turism vom găsi întotdeauna pachete speciale pentru această destinaţie; pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

„Antalya este o destinaţie clasică de vacanţă. Turcia este destinaţia perfectă unde poţi să mergi şi să te odihneşti. Dacă îţi doreşti şapte zile să stai şi să te bucuri de relaxare şi odihnă, hotelurile de cinci stele din Antalya reprezintă alegerea ideală. Cu siguranţă, la 362 de euro pentru şapte zile, all-inclusive, la un astfel de hotel, cu bilet de avion inclus şi plecare în 20 mai, este o alegere inspirată!”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager ICAR Tours

Locul doi în clasamentul oraşelor cu cele mai ieftine tarife la hoteuri de cinci stele se situează Mexico City, cu 36,38 euro/noapte, iar podiumul este completat de capitala Ucrainei. O noapte de cazare la un astfel de hotel în Kiev costă 45,04 euro.

sursa foto: wikipedia.org, antalyahotels.com

Turism

Salina Turda a bifat un record de turiști în 2018. Au fost aproape cât populația județului

Published

on

Salina Turda a ajuns în 2018 la aproape 690.000, numărul acestora apropiindu-se de populaţia judeţului Cluj, care depăşeşte 730.000 de persoane.

Am înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor. Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, a spus directorul Salinei Turda, Simona Baciu.

În acest proiect ar urma să se rezolve și accesul în salină prin montarea unor lifturi cu o capacitate de 60 de persoane.

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Cluj, populaţia judeţului Cluj era la 1 iulie 2018 de 730.216 persoane.

Cu siguranţă, în acest an vom depăşi cifra de 730.000 de vizitatori, cât are populaţia judeţului. Turismul din Transilvania a fost pe un trend pozitiv şi tot ceea ce a trebuit noi să facem a fost să punem Salina Turda în valoare”, a precizat Simona Baciu.

În 2017, Salina Turda a fost vizitată de 620.000 persoane.

Sursa: https://www.stiridecluj.ro/travel/salina-turda-a-bifat-un-record-de-turisti-in-2018-au-fost-aproape-cat-populatia-judetului

Continue Reading

Turism

Destinaţiile recomandate de turistul care a vizitat toate ţările de pe mapamond

Published

on

Performanţă uimitoare a unui turist din Norvegia, care până la vârsta de 37 de ani a reuşit să viziteze toate ţările de pe mapamond. Fiind întrebat recent de jurnaliştii publicaţiei „Business Insider” care este ţara ce l-a impresionat cel mai mult, norgevianului i-a fost greu să răspundă, astfel că a ales să facă un top al celor mai frumoase ţări şi, surprinzător sau nu, a plasat România în fruntea clasamentului.

România

La numai 37 de ani, Gunnar Garfos a reuşit să facă înconjurul lumii şi să viziteze toate cele 198 de state. Dar din toate ţările de pe mapamond, recunoaşte că România l-a impresionat cel mai mult. Turistul din Norvegia a fost fascinat îndeosebi de zonele din Transilvania, datorită castelelor de aici, de aspectul pitoresc al zonei, munţii falnici şi, desigur, în fruntea listei preferinţelor sale a plasat vestitul Castel Bran. Totodată, norvegianul recomandă tuturor turiştilor să viziteze măcar o dată în viaţă România şi datorită gastronomiei, calităţii berii şi a petrecerilor de care a fost impresionat.

Madagascar

Surprinzător sau nu, această ţară din sudul continentului african este următorul în topul preferinţelor turistului norvegian. Acesta a fost impresionat mai presus de toate de peisajele fascinante din Madagascar, unice în toată lumea, în viziunea sa. Gastronomia variată este un alt punct forte al ţării africane, astfel că Gunnar Garfos nu ezită să recomande Madagascarul oricărui turist din lume.

Islanda

Deşi este născut şi crescut în Scandinavia, norvegianul preferă îndeosebi Islanda, chiar în detrimentul ţării sale. Despre Islanda, el afirmă că este un ţinut ireal. Din experienţele trăite, norvegianul susţine că a fost impresionant şi face un apel către toţi turiştii care vor să aibă parte de o experienţă inedită: “Aduceţi-vă echipamentul de înot şi staţi într-un izvor cu apă de 40 de grade, în timp ce părul vă îngheaţă şi se va acoperi cu zăpadă. Este ireal!”

sursa: Business Insider

sursa foto: wikipedia.org

Continue Reading

Turism

Vulcanii Noroioşi, monumente ale naturii

Published

on

Situaţi în apropierea comunei buzoiene Berca, în partea centrală a Subcarpaţilor de Curbură, vulcanii noroioşi sunt un fenomen unic în România. Aceştia se ascund prin găurile deschise ale Pâclelor Mari şi Mici din judeţul Buzău.

Vulcanii noroioşi sunt printre cele mai cunoscute fenomene ale naturii din ţara noastră. Zona Pâclele Mari – Pâclele Mici, unde se află faimoşii vulcani, este singurul loc din Europa în care pot fi văzuţi vulcani noroioşi. La Pâclele Mici se întind, pe o suprafaţă de peste 16 hectare, vulcani de forme extrem de variate şi de dimensiuni relativ reduse. Vulcanii deja formaţi, cu cratere în forma unor trunchiuri de con, au o înălţime cuprinsă între doi şi opt metri, iar în vârf există mici lacuri de „lavă”, noroiul bolborositor fiind însă rece.

La câţiva kilometri spre nord-est este situat platoul Pâclelor Mari, cu o suprafaţă de aproape 20 de hectare, numele acestuia fiind legat de dimensiunile foarte mari ale celor trei vulcani principali aflaţi în centrul platoului. Deosebit de important din punct de vedere geologic şi botanic este faptul că în Rezervaţia naturală a Vulcanilor noroioşi, la marginea câmpurilor de noroi, cresc câteva plante halofile. Aici se dezvoltă endemic doi arbuşti, declaraţi monumente ale naturii: gardurariţa (Nitraria schoberri) şi cătina ţepoasă (Obione verrucifera). La rândul ei, fauna acestui loc înregistrează prezenţa a două specii rare: scorpionul şi termita.

Sursa:https://www.viata-libera.ro/magazin/79068-rezervatie-unica-in-europa-vulcanii-noroiosi-monumente-ale-naturii

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline