Connect with us

Turism

Antalya, destinaţia cu cele mai accesibile tarife la hotelurile de cinci stele

Published

on

Vacanţele sunt, fără îndoială, un „must-have” în agenda fiecărui român care îşi permite cel puţin o dată pe an să petreacă un sejur în diferite destinaţii ale lumii. Iar când vine vorba despre preferinţe, tot mai mulţi sunt tentaţi să aleagă hoteluri de patru sau cinci stele. În acest caz, turiştii trebuie să ştie că Antalya a fost desemnat oraşul cu cele mai mici tarife la hotelurile de cinci stele.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii de la Globehunters au comparat mii de unităţi de cazare din peste 170 de destinaţii din întreaga lume. Astfel, potrivit studiului, cel mai ieftin hotel de cinci stele stă la dispoziţia turiştilor care aleg să viziteze una dintre cele mai populare staţiuni de pe litoralul mediteranean – Antalya. Mai exact, tariful unei nopţi de cazare la un astfel de hotel este de 34,81 euro.

În ultimii ani, Antalya a devenit un punct important pe harta turistică a lumii. O destinaţie de vis pentru turiştii care caută relaxarea unui concediu de neuitat, dar şi servicii şi facilităţi de cea mai bună calitate. Aşa se face că în ofertele agenţiilor de turism vom găsi întotdeauna pachete speciale pentru această destinaţie; pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

„Antalya este o destinaţie clasică de vacanţă. Turcia este destinaţia perfectă unde poţi să mergi şi să te odihneşti. Dacă îţi doreşti şapte zile să stai şi să te bucuri de relaxare şi odihnă, hotelurile de cinci stele din Antalya reprezintă alegerea ideală. Cu siguranţă, la 362 de euro pentru şapte zile, all-inclusive, la un astfel de hotel, cu bilet de avion inclus şi plecare în 20 mai, este o alegere inspirată!”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager ICAR Tours

Locul doi în clasamentul oraşelor cu cele mai ieftine tarife la hoteuri de cinci stele se situează Mexico City, cu 36,38 euro/noapte, iar podiumul este completat de capitala Ucrainei. O noapte de cazare la un astfel de hotel în Kiev costă 45,04 euro.

sursa foto: wikipedia.org, antalyahotels.com

Actualitate

Constanţa relansată pe harta turismului de croazieră

Published

on

În perioada 8-11 aprilie, la Miami, s-a desfăşurat cel mai mare eveniment din industria turismului de croazieră, ,,Seatrade Cruise Global”.

Portul şi oraşul Constanţa au fost promovate în cadrul standului MedCruise, asociaţia porturilor de croazieră din Marea Mediterană şi din mările învecinate. Ca urmare a participării la acest eveniment şi a numeroaselor discuţii cu reprezentanţii marilor companii din industria turismului de croazieră, au fost deja planificate sosiri ale navelor de croazieră în Portul Constanţa în perioada 2020-2021.

Reprezentanţii Royal Caribbean, prin brandul Azamara, au făcut rezervări pentru nava Azamara Journey pentru lunile iunie, iulie şi septembrie 2020.

 

Continue Reading

Turism

S-a redeschis Canionul Șapte Scări

Published

on

Canionul 7 Scări a ajuns să fie destinaţia preferată de weekend a celor care vor să facă o drumeţie în familie. Aerul este curat, peisajul este unul superb, iar drumul nu necesită mare condiţie fizică. Aici puteţi testa şi cea mai lungă tiroliană din ţară. Acesta a fost închis din cauza pericolului de a cădea pietre și stânci.

Denumirea de „Şapte Scări” provine de la cele şapte cascade care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă.  Canionul Şapte Scări este situat în partea vestică a munţilor Piatra Mare, în judeţul Braşov, și are cele mai spectaculoase chei din întreg arealul Masivului Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri şi înregistrează o diferenţă de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 948 de metri.

Canionul se parcurge urcând nişte scări din fier, care majoritatea sunt proptite cu o oarecare înclinaţie, pentru a facilita urcarea, dar una dintre ele, cea mai lungă, este verticală. Treptele au înălţimi între 2.5 m și 15 m şi se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări, afluent de stânga al Şipoaiei, este ridicat. Cea mai înaltă cascadă are 35 de metri, unde apa se prăvăleşte zgomotos în gol, încleştată între pereţii abrupţi cu înălţimi ce depăşesc 50 de metri. Pereţii văii sunt în acest sector aproape verticali, foarte apropiaţi, slefuiţi de permanenta cădere a apei. Traseul este amenajat cu scări metalice şi podeţe, dar trebuie parcurs cu multă grijă, deoarece din cauza ploilor torenţiale acestea s-au degradat.

Acum cinci ani Regia Pădurilor Săcele a refăcut toate scările şi a impus o taxă de traversare a canionului de 10 de lei. Canionul este deschis între orele 10.00 şi 17.00.

Sursa: ProAlpin

 

Continue Reading

Actualitate

Blue Air şi Alitalia au extins parteneriatul Code Share

Published

on

Începând din martie 2019, Blue Air a introdus cea de-a doua parte a acordului codeshare cu transportatorul italian, care prevede că Blue Air este vector de marketing şi vinde rutele de operare ale companiei Alitalia.

În conformitate cu acordul extins, Blue Air va putea vinde bilete, în nume propriu, cu număr de zbor şi cod propriu, pentru 40 de rute către oraşe precum Larnaca, Atena, Madrid, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Paris, Marsilia, Malaga, Barcelona, Frankfurt, Düsseldorf, , Tirana, Praga, Podgorica, Geneva, Zurich, Malta, Casablanca şi Cairo.

,,Suntem încântaţi să consolidăm parteneriatul codeshare cu Alitalia, care oferă conexiuni non-stop pasagerilor noştri de la Roma către mai multe destinaţii din Italia şi alte oraşe minunate din Europa şi Africa de Nord.”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al companiei Blue Air.

Perioada de vânzări este valabilă până în data de 26 octombrie, iar toate rezervările efectuate pe rutele Alitalia vor include un bagaj de mână de 10 kg şi un bagaj de cală de 23 kg.

 

Sursa: Askanews

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline