Connect with us

Sanatate

Kaki: “Fructul Zeilor”, fructul minune

Published

on

Deşi nu este atât de popular în rândul românilor, Kaki are numeroase beneficii asupra sănătăţii noastre. Deloc întâmplător, mai este cunoscut şi sub denumirea de „Fructul Zeilor” şi, datorită proprietăţilor sale, Kaki protejează inima şi ajută în lupta cu cancerul.

Ca şi aspect, Kaki seamănă cu o roşie, iar gustul său este destul de intens – între ananas şi piersică şi, pe lângă faptul că se poate consuma ca orice alt fruct, este indicat chiar şi în cocktailuri, în salate, sau în diferite reţete de desert.

Copacii în care cresc aceste fructe poartă numele Diospyros, care vine din greaca antică şi înseamnă „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”. Deşi nu se găsesc foarte uşor la noi în ţară, consumul acestor fructe minune este recomandat, datorită beneficiilor extraordinare pe care le aduc asupra sănătăţii.

Consumul regulat poate duce la îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, este un bun adjuvant în lupta cu diferite forme de cancer, scade nivelul colesterolului, ajută metabolismul, scade tensiunea arterială şi este, totodată, benefic pentru a reduce semnele de îmbătrânire.

De asemenea, fiind bogat în magneziu, fructul Kaki ajută la combaterea stărilor de oboseală, fiind o alternativă ideală consumului de cofeină. Kaki este recomandat deopotrivă şi în dieta femeilor însărcinate. Chiar dacă se presupune că bananele conţin o sursă semnificativă de potasiu, fructul Kaki conţine chiar mai mult potasiu, fiind astfel o sursă ideală în dieta zilnică.

Printre toate aceste beneficii, este bine de ştiut că există totuşi şi o contraindicaţie. Persoanele hipotensive trebuie să evite acest fruct, întrucât Kaki poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

sursa foto: wikipedia.org, growables.org

Sanatate

Ministerul Sănătăţii doreşte reorganizarea şi modernizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină

Published

on

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a fost gazda dezbaterii ce a avut loc la Palatul Parlamentului, întrevedere ce a fost organizată de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Comisia de Sănătate din Senat, cu tema “Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină: Realităţi naţionale şi standarde europene”.

Timp de patru ore, experţi români şi străini din domeniul medical transfuzional, reprezentanţi din sistemul naţional de transfuzii, reprezentanţi ai pacienţilor, dar şi din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului României, Ministerului Sănătăţii şi Parlamentului au discutat despre situaţia sistemului naţional de transfuzie sanguine, despre îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii de transfuzie, dar şi despre necesitatea schimbării legislative urgente în domeniu.

“Transfuzia sanguină reprezintă o prioritate strategică de siguranţă naţională, iar sistemul va primi atenţia cuvenită. Am organizat această dezbatere pentru a consemna toate punctele de vedere – din partea pacienţilor, experţilor, profesioniştilor din domeniul sănătăţii, marii consumatori de sânge şi furnizorii de produse din sânge. Pentru îmbunătăţirea activităţii avem în vedere măsuri pe termen scurt, dar şi măsuri pe termen mediu şi lung.”, declară VICTOR COSTACHE, ministrul Sănătăţii

La finalul întrevederii, concluziile au fost clare. Toţi participanţii la dezbatere au fost de acord cu faptul că sistemul trebuie restructurat şi modernizat pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la sânge, produse şi derivate din sânge.

sursa foto: youtube.com

Continue Reading

Diverse

Răsfăţ pentru tenul tău

Published

on

Cum sezonul rece îşi intră în drepturi, tenul nostru are nevoie de o îngrijire sporită. Astfel, trebuie să aflăm că există, la ora actuală, numerpase terapii complexe, ce oferă într-un singur tratament toate ingredientele necesare pentru refacerea elasticităţii, fermităţii, vitalităţii şi luminozităţii tenului.

Orice doamnă sau domnişoară ce pune preţ pe înfăţişarea sa va găsi în această terapie aliatul de nădejde pentru un ten impecabil. Procedura presupune mai multe etape extrem de importante. Iar beneficiile unui asemenea tratament sunt numeroase, ne asigură specialiştii în frumuseţe.

“Al treilea pas al tratamentului este oxigenarea, care se realizează prin căldură şi ne oferă o luminozitate aparte a tenului. Urmează pasul patru, masajul de relaxare şi hidratare. Acum aplicăm masca de hidratare care se lasă să acţioneze 15 minute, pentru ca hardul să fie mai hidratat, mai luminos.”, declară SIMONA DUMITRESCU, cosmetician

Rezultatele terapiei vor fi vizibile încă după prima şedinţă.

“Un ten hidratat este un ten bine hrănit, rezultatele acestui tratament se văd încă de la prima şedinţă.”, declară SIMONA DUMITRESCU, cosmetician

Iar un asemenea răsfăţ facial poate fi asociat foarte simplu şi cu alte proceduri, pe care ni le propun specialiştii.

“Avem trei şedinţe la criolipoliză, cu o reducere de 55%, la un preţ de 980 lei, avem opt şedinţe de împachetare tunel cu opt şedinţe de LPG, la un preţ de 1170 lei şi pe epilarea definitivă, la fel, am pregătit o ofertă imbatabilă, la şase şedinţe pe aceeaşi zonă, v-am făcut o reducere de 40%!”, declară RALUCA CONĂCEL, manager clinică

În opinia experţilor în frumuseţe, lunile de iarnă sunt cele mai recomandate pentru o astfel de terapie facială.

Continue Reading

Diverse

Să revenim în sala de fitness!

Published

on

Odată cu noul an, revenim uşor-uşor la rutina zilnică. Iar după mesele copioase de Sărbători, sala de fitness devine cel mai bun aliat în lupta cu caloriile. Aşa se face că foarte mulţi constănţeni au revenit deja la programul de antrenament, indiferent că vorbim de sportivi de performanţă sau de persoane care îşi doresc cu adevărat un stil de viaţă sănătos.

Cum slăbim cât mai eficient după Sărbători? Activitatea sportivă este răspunsul cel mai potrivit la această întrebare. Iar cei care au înţeles acest lucru, au început deja antrenamentele în sălile de fitness. Indiferent de vârstă, fie că sunt sportivi de performanţă sau nu, mulţi dintre constănţeni apelează la astfel de programe de antrenament.

“Antrenament care îţi pune în mişcare tot corpul, atât partea superioară, cât şi partea inferioară. Am lucrat cu slam ball-ul, cu TRX-ul, care este o unealtă foarte bună şi versatilă.”, declară PAUL GĂMAN, antrenor personal de fitness

“Sala mă ajută foarte mult, îndeosebi pentru că sunt sportiv de performanţă, iar sala este un component care nu trebuie să lipsească din antrenamentele mele de zi cu zi.”, declară PATRICK DINU, înotător de performanţă

“Patrick, cel pe care l-am văzut la antrenament este sportiv de performanţă, dar acest antrenament poate fi folosit şi de persoanele obişnuite care vin pentru prima dată într-o sală de fitness.”, completează PAUL GĂMAN, antrenor personal de fitness

Sălile de fitness din Constanţa nu oferă doar programe standard de antrenament pentru diferite categorii musculare, ci şi cursuri de yoga, body mind sau chiar zumba fitness.

“Este distracţie mare! Este o petrecere cu exerciţii, aşa cum spun eu, în care ne distrăm pe ritmuri latino şi din toate colţurile lumii, ne distrăm şi transpirăm la maxim!”, STARLIN BELEN, antrenor de zumbadeclară 

Este bine de ştiut că tarifele abonamentelor la sală variază, dar cei care aleg să îşi facă abonament pe un an întreg pot beneficia de reduceri substanţiale.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline