Connect with us

Turism

Poiana Braşov, „kilometrul 0” al distracţiei la munte

Published

on

Deşi sărbătorile de iarnă au trecut, Poiana Braşov a rămas în continuare „kilometrul 0” al distracţiei, la munte. În această perioadă, în staţiunea montană îşi petrec vacanţa zeci de mii de turişti, împătimiţi ai sporturilor de iarnă, iar gradul de ocupare în unităţile hoteliere este de 100%.

„Cererea este în continuare foarte mare, astfel că şi gradul de ocupare este de 100%. Ne bucurăm în continuare de zăpadă, avem condiţii excelente, pentru că ştim bine, Poiana Braşov este situată pe partea nordică cu pârtia, pârtia fiind înconjurată de pădure, ceea ce înseamnă că nu se simte deloc vântul, deci condiţiile sunt excelente, iar acest lucru nu face decât să sporească satisfacţia turiştilor. Putem spune că avem un turism de calitate în România şi ne apropiem de calitatea serviciilor oferite în alte staţiuni montane de prestigiu din Europa.”, declară  GABRIEL ROŞCA, manager-ul hotelului Escalade din Poiana Braşov

Turiştii români sau străini care aleg să îşi petreacă vacanţa în Poiana Braşov au, cu siguranţă, o sumedenie de posibilităţi de agrement. Dincolo de sporturile de iarnă, iubitorii de zăpadă îşi pot petrece timpul liber în vestitele restaurante cu specific tradiţional, în barurile şi localurile care se găsesc la tot pasul în Poiana Braşov. Totodată, hotelurile şi pensiunile îşi întâmpină oaspeţii cu bunătăţi de tot felul, programele artistice sunt, de asemenea, foarte diversificate, iar facilităţile şi serviciile oferite sunt de cea mai bună calitate.

„Poiana Braşov este un pol al turismului românesc, atât vara cât şi iarna, cu atât mai mult şi pe partea de corporate, căci în această perioadă se întrunesc foarte multe firme pentru ca angajaţii lor să îşi pună la punct anul în care tocmai am intrat.”, declară  GABRIEL ROŞCA, manager-ul hotelului Escalade din Poiana Braşov

Şi să nu uităm un detaliu important. Spectacolul naturii le oferă turiştilor peisaje feerice, de poveste.

Zilele acestea, hotelierii din Poiana Braşov se pregătesc intens pentru petrecerile Revelionului pe rit vechi, apoi vor finaliza şi primele oferte pentru Valentine’s Day.

sursa foto: Facebook Poiana Brasov/ Romania

 

Diverse

Românii şi gustul pentru vacanţe | 9 din 10 români pleacă cel puţin o dată pe an într-o vacanţă

Published

on

Românii sunt mari amatori de vacanţe! Probabil că acest lucru nu mai surprinde pe nimeni, iar datele oficiale sunt concludente. Nu mai puţin de 9 din 10 români pleacă cel puţin o dată pe an într-o vacanţă, conform unui studiu realizat de o agenţie de media.

Peste trei sferturi dintre români doresc să plece în vacanţă pentru a se relaxa, 66% dintre ei caută să călătorească şi să viziteze obiective turistice, iar 21% merg în vacanţă strict pentru distracţie, cluburi şi viaţă de noapte. Acestea ar fi, în linii mari, tendinţele şi obiceiurile cetăţenilor români în materie de vacanţe.

Studiul mai arată că, la nivelul anului 2018, destinaţiile în care românii au călătorit cu precădere au fost ţări precum Grecia, Bulgaria, Turcia, Italia sau Spania. Se schimbă, însă, situaţia pentru anul curent. Astfel, pentru 2019, destinaţiile din ţara noastră se află în topul preferinţelor în rândul românilor. Mai puţin de jumătate dintre cei chestionaţi spun că vor să viziteze şi alte ţări.

În schimb, se disting cel puţin patru categorii clare în privinţa românilor care pleacă în vacanţă. Cei mai mulţi dintre oamenii din ţara noastră optează pentru un concediu liniştit, în care vor să se relaxeze şi să îşi încarce bateriile, în cazul a 35% dintre respondenţi. De asemenea, mai sunt şi cei care călătoresc cu întreaga familie, respectiv 29%. Totodată, cei care au sub 30 de ani caută îndeosebi aventură şi adrenalină, în proporţie de 11 procente. Şi nu în ultimul rând, românii cu bugete impresionante, ce alocă sume impresionante pentru turismul de lux, 14%.

Studiul mai arată că cei mai mulţi dintre cetăţenii ţării noastre aleg cu precădere lunile de vară pentru a-şi planifica concediul. Urmează cei pasionaţi de sporturile de iarnă sau împătimiţii de city break-uri.

Continue Reading

Actualitate

Cu bicicleta de-a lungul Dunării

Published

on

În cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED, digul de-a lungul Dunării a evoluat, de la destinaţia de infrastructură de prevenire a inundaţiilor, către o infrastructură verde. Digul dunărean este un ,,coridor” nu numai pentru animale şi plante, ci şi pentru oameni, deoarece tot mai mulţi turişti folosesc Euro Velo 6 pentru ciclism şi recreere.

Într-una dintre activităţile proiectului, în data de 12 aprilie, ciclistul profesionist Jovan Erakovic a început călătoria de-a lungul EuroVelo 6, iar astăzi, 18 iunie, a ajuns la Tulcea, la intrarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. A vizitat ariile protejate din reţeaua DANUBEPARKS şi a străbătut 10 ţări riverane Dunării, parcurgând 3.000 de kilometri.

Parcurile naţionale, rezervaţiile biosferei şi parcurile naturale, conlucrează în reţeaua DANUBEPARKS începând cu anul 2007, când a fost lansată Declaraţia de la Tulcea. De peste 10 ani, Parcul Naţional Donau-Auen din Austria coordonează activitatea reţelei, proiectul fiind implementat de 16 parteneri din 9 ţări dunărene: Austria, Germania, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, România, Serbia, Republica Moldova. Au fost investiţi 10 milioane de euro în măsuri, implementate de-a lungul Dunării, pentru protecţia ecosistemelor fluviale, protecţia transfrontalieră a speciilor şi turismul în natură.

Continue Reading

Actualitate

Topul celor mai bune oraşe din lume în care poţi să trăieşti

Published

on

V-aţi întrebat vreodată care sunt cele mai bune oraşe în care putem locui, la ora actuală? Ei bine, o capitală europeană a fost desemnată ca fiind primul oraş în acest top, cu un scor aproape perfect.

Capitala Austriei a obţinut anul acesta un scor imbatabil: 99,1 din 100 de puncte. Astfel, Viena a devenit cel mai bun oraş în care poţi trăi, potrivit raportului anual realizat de Economist Intelligence Unit. Interesant este că metropola europeană a devansat în top oraşul australian Melbourne, care a ocupat prima poziţie a clasamentului timp de şapte ani consecutiv.

“Este normal ca Viena să fie unul dintre cele mai bune oraşe din lume în care poţi să trăieşti şi asta în primul rând datorită siguranţei. Europa, din punct de vedere al siguranţei stă foarte bine, iar în Austria, calitatea vieţii este la un nivel foarte ridicat. Şi, cu siguranţă, nu ne surprinde deloc să vedem că Viena, care are atâtea de oferit şi din punct de vedere cultural, şi din punct de vedere al satisfacţiei ca şi cetăţean. Îşi merită un loc 1 în lume ca cel mai bun loc de trăit.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager Icar Tours

În realizarea acestui clasament s-a ţinut cont de mai multe criterii, printre care: stabilitatea, sistemul de sănătate, sistemul de educaţie, mediul, infrastructura, sau transportul în comun.

Aşadar, pe locul doi în clasament se situează oraşul Melbourne din Australia, iar topul este completat de oraşul japonez Osaka. Nu mai puţin de trei oraşe din Australia şi trei din Canada se regăsesc în clasamentul primelor zece oraşe. Iar cea mai mare surpriză o reprezintă faptul că nici măcar un oraş din Statele Unite nu a prins un loc în top 10. Potrivit Economist Intelligence Unit, cel mai bine clasat oraş american se află abia pe pozitia 23, respectiv Honolulu, capitala statului Hawaii.

“De ce să ne surprindă că SUA nu are niciun oraş în top 10, atâta timp cât în Statele Unite, ştim prea bine, criminalitatea este destul de ridicată, iar tot aici, în ţara tuturor posibilităţilor, aceşti imigranţi au reuşit să se adapteze foarte bine şi chiar şi marile metropole au probleme serioase legate de administrare, multe dintre ele nu au nici măcar transport urban de calitate, de aceea nu cred că le va fi uşor celor din Statele Unite să atingă top 10, decât dacă îşi propun în mod deosebit.”, completează CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager Icar Tours

La extrema cealaltă a clasamentului, printre cele mai nerecomandate oraşe în care să locuieşti din lume, se află Damasc (Siria), Dacca (Bangladesh) şi Lagos (Nigeria).

Sursa foto: austria.info

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline