Connect with us

Gastronomie

Deliciosul GORDON BLEU

Published

on

INGREDIENTE:

  • 2 bucăți de piept de pui (a câte 400 gr. fiecare)
  • 8 felii – şuncă de vită (sau de porc)
  • 4 felii de cașcaval
  • 3 ouă de găină
  • 3 linguri – făină albă
  • 5 linguri – pesmeți măcinați
  • 1 linguriță – cimbru uscat (sau proaspăt)
  • 1/3 linguriță – boia de ardei iute (sau dulce)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte ingredientele pentru crusta crocantă: Într-un bol pune făina, în al doilea pune ouăle şi în al treilea pune pesmeţii. Condimentează conținutul fiecărui bol cu sare şi piper negru, doar că la pesmeți mai adaugă cimbru şi boia de ardei. Bate bine ouăle şi amestecă în bolurile cu făină şi pesmeţi pentru a se încorpora condimentele. Taie bucăţile de piept de pui în jumătate. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog.

Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt. Ia o bucată, acoper-o cu o folie alimentară şi bate-o pe ambele părţi până se subţiază. Apoi fă acelaşi lucru cu celelalte bucăţi. După ce ai bătut carnea, condimentează doar o parte cu puţină sare. Pune pe fiecare bucată aplatizată câte 2 felii de şuncă, apoi o felie de caşcaval, iar ulterior rulează strâns fiecare felie umplută şi întăreşte-o cu câteva scobitori.

După ce ai terminat de rulat bucăţile de piept de pui, tăvăleşte-le prin făină, apoi prin ou şi la final în pesmeţi (fii sigur/ă că este acoperită toată suprafaţa). Încinge o tigaie la foc mare şi adaugă 3 linguri de ulei. Prăjeşte rulourile de pui pe toate părţile câteva secunde sau până primeşti o culoare auriu-cafenie. Apoi transferă-le pe o tavă de copt şi pune-le în cuptorul încins la 180 de grade C pentru circa 15 minute. Scoate carnea din cuptor şi las-o să stea câteva minute. Taie fiecare rulou felii de circa 2 cm. şi serveşte-le cu orice garnitură doreşti.

 

Poftă bună!

Gastronomie

Dulceaţa de trandafiri

Published

on

O dulceaţa de excepţie! Dulceaţa de trandafiri este incredibil de fină şi de aromată, fiind de departe cea mai bună, cea mai parfumată şi cea mai iubită de gurmanzi.

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 700 gr zahăr
  • 300 gr petale trandafiri
  • zeamă de la două lămâi mari

Mod de preparare:

Se rupe porţiunea albă a petalelor şi apoi le amestecăm cu zeama de lămâie. Fierbem apa împreună cu zahărul până obţinem un sirop. Adăugăm petalele de trandafiri. Se adună spuma care se formează. Când siropul devine legat, dulceaţa este gata. O turnăm fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm bine capacele, şi le întoarcem invers să se răcească. Această operaţiune are rol de a împiedica pătrunderea aerului.

Continue Reading

Gastronomie

Prăjitura ”2 căni”

Published

on

Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana. Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente:

-2 căni făină

-2 căni zahăr pudră

-2 căni nucă măcinată sau mac

-2 ouă

-2 căni (500 ml) lapte

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Foto: Click! pentru femei

Continue Reading

Gastronomie

Smoothie cu spanac, mango și apă de cocos pentru slăbit

Published

on

Combinând spanac, mango şi apă de cocos, obții un smoothie care stimulează pierderea în greutate, combătând retenția de apă şi ținând sub control nivelul colesterolului. Vitaminele şi mineralele următoarei băuturi echilibrează procesele inflamatorii şi previn oboseala şi anxietatea.

Ingrediente:

  • 6 frunze de spanac
  • 1 mango copt
  • 1 cană de apă de cocos

Mod de preparare:

  • Spală spanacul și pune-l în robotul de bucătărie împreună cu fructul de mango (spălat în prealabil) și apa de cocos.
  • Procesează până obții o băutură fină, fără cocoloaşe.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline