Connect with us

Uncategorized

Deliciosul GORDON BLEU

Published

on

INGREDIENTE:

 • 2 bucăți de piept de pui (a câte 400 gr. fiecare)
 • 8 felii – şuncă de vită (sau de porc)
 • 4 felii de cașcaval
 • 3 ouă de găină
 • 3 linguri – făină albă
 • 5 linguri – pesmeți măcinați
 • 1 linguriță – cimbru uscat (sau proaspăt)
 • 1/3 linguriță – boia de ardei iute (sau dulce)
 • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
 • Sare și piper negru

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte ingredientele pentru crusta crocantă: Într-un bol pune făina, în al doilea pune ouăle şi în al treilea pune pesmeţii. Condimentează conținutul fiecărui bol cu sare şi piper negru, doar că la pesmeți mai adaugă cimbru şi boia de ardei. Bate bine ouăle şi amestecă în bolurile cu făină şi pesmeţi pentru a se încorpora condimentele. Taie bucăţile de piept de pui în jumătate. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog.

Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt. Ia o bucată, acoper-o cu o folie alimentară şi bate-o pe ambele părţi până se subţiază. Apoi fă acelaşi lucru cu celelalte bucăţi. După ce ai bătut carnea, condimentează doar o parte cu puţină sare. Pune pe fiecare bucată aplatizată câte 2 felii de şuncă, apoi o felie de caşcaval, iar ulterior rulează strâns fiecare felie umplută şi întăreşte-o cu câteva scobitori.

După ce ai terminat de rulat bucăţile de piept de pui, tăvăleşte-le prin făină, apoi prin ou şi la final în pesmeţi (fii sigur/ă că este acoperită toată suprafaţa). Încinge o tigaie la foc mare şi adaugă 3 linguri de ulei. Prăjeşte rulourile de pui pe toate părţile câteva secunde sau până primeşti o culoare auriu-cafenie. Apoi transferă-le pe o tavă de copt şi pune-le în cuptorul încins la 180 de grade C pentru circa 15 minute. Scoate carnea din cuptor şi las-o să stea câteva minute. Taie fiecare rulou felii de circa 2 cm. şi serveşte-le cu orice garnitură doreşti.

 

Poftă bună!

Uncategorized

Emoții pentru elevii de gimnaziu

Published

on

Săptămână de foc pentru 5.527 de elevi din Constanța care s-au înscris pentru a susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale în 177 centre de examen. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, în data de 20 iunie, elevii vor susține proba scrisă la matematică, iar săptămâna aceasta mai au trecut un prag, în 21 iunie atunci când se va evalua limba și literatura maternă.

Subiectele  au fost elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, care au ținut cont de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea în 120 de minute.

În ceea ce privește subiectele de la limba română, la primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din opera „Ultima cursă“, a lui Horia Lovinescu. Punctul B le cerea elevilor să realizeze o compunere de maximum 150 de cuvinte în care să demonstreze apartenența textului la genul dramatic.

Textul celui de-al doilea subiect a fost un extras „A fost odată un scriitor foarte încăpățânat“, de Alin Nelega. Candidații au avut de rezolvat șase cerințe pe baza acestui text. De asemenea, elevii au mai avut de redactat o narațiune de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Primul subiect este notat cu 40 de puncte, iar cel de al doilea cu 36 de puncte. Elevii vor mai primi 14 punte pentru redactarea întregii lucrări şi alte 10 puncte din oficiu.

Săptămâna viitoare, elevii claselor a VIII vor afla primele rezultate la Evaluarea Națională, în 25 iunie, iar în următoarele zile vor putea depune contestații.

După aflarea rezultatelor finale de la evaluarea națională, în 29 iunie, elevii de gimnaziu își vor putea îndrepta privirile către liceele la care vor să studieze.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calcului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Sursa foto: idevice.ro

Continue Reading

Uncategorized

Trenuri directe spre Grecia şi Turcia

Published

on

Începând de vineri, 7 iunie, au intrat în circulaţie trenurile directe de la Bucureşti  către  Salonic,  Halkali/Istanbul, Sofia, şi retur.

Pasagerii care doresc să ajungă cu trenul în Grecia, în perioada 7 iunie – 7 octombrie 2019, vor putea călători din Bucureşti Nord către Salonic, şi retur,  o dată pe săptămână, cu plecare vineri la ora 12:40 din Bucureşti şi sosire în Salonic sâmbăta la ora 6:59. Întoarcerea se face duminica, cu plecare din Salonic la ora 23:19 și sosire în Bucureşti Nord, luni la ora 18:55. Un bilet de călătorie Bucureşti – Salonic, costă aproximativ 44 euro la vagon clasa a 2-a, 55 euro la vagon cuşetă de 6 locuri şi 61 euro la vagon cuşetă de 4 locuri.

Trenul care circulă spre Sofia pleacă zilnic la ora 12:40 și ajunge la ora 22:20. Un bilet de călătorie costă aproximativ 29 euro la clasa a 2-a. De la Sofia, plecarea este la 8:55 și sosirea în stația București Nord la ora 18:55.

Trenul către Turcia circulă zilnic, între 9 iunie – 7 octombrie 2019, şi are în compunere un vagon cuşetă. Acesta pleacă din stația Bucureşti Nord la ora 12:40 şi soseşte în stația Halkali dimineaţa, la ora 7:40. Din staţia Halkali trenul pleacă la ora 21.40 şi ajunge în staţia Bucureşti Nord  la ora 18.55, a doua zi.

Între Halkali şi gara Sirkeci, din centrul oraşului Istanbul, compania feroviară turcă (TCDD) asigură transport auto, astfel:

 • plecare din Halkali la ora 8:00  și sosire în Istanbul la ora 9:00.
 • plecare din Istanbul la ora 20:00 și sosirea în Halkali la ora 21:00.

O călătorie către  Halkali/Istanbul costă aproximativ 53 euro, la  vagon cuşetă cu 4 locuri. Preţurile pot varia în funcţie de cursul valutar.

Pentru cei care doresc să călătorească nelimitat cu trenul, spre Grecia şi Turcia, într-o anumită perioadă, este recomandată oferta tarifară internaţională InterRail. Biletele de călătorie pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

 

Continue Reading

Actualitate

163 de milioane de euro pentru ,,a doua şansă”

Published

on

Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului pentru programul „Măsuri de educație de tip a doua șansă”. Proiectele finanțate vor susține tinerii și adulții, care nu au finalizat studiile obligatorii, să reintre în sistemul de educație și formare.

Bugetul propus este de 163 milioane de euro, din care aproximativ 145 milioane sunt alocate regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), iar 18,45 milioane pentru regiunea București-Ilfov.

Banii sunt destinaţi finanţării activităţilor de dezvoltare şi furnizare a programelor de tip „A doua șansă”, şi serviciilor de consiliere și orientare a carierei. În cadrul programului, pot depune proiecte:

 • agenţii, structuri/alte organisme aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Educației Naționale şi alte organisme publice, cu atribuţii în domeniul educaţiei şi formării profesionale, inclusiv asigurarea calităţii în învăţământul preuniversitar;
 • instituţii de învăţământ acreditate, publice şi private, din reţeaua şcolară naţională;
 • furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere şcolară şi servicii alternative, publici şi privaţi;
 • furnizori de formare profesională, publici sau privați;
 • parteneri sociali din învăţământul preuniversitar (de ex. organizaţii sindicale);
 • instituţii de cult şi asociaţii religioase;
 • Administrația Națională a Penitenciarelor şi instituţii subordonate;
 • instituţii/ agenţii guvernamentale cu atribuţii în domeniul incluziunii sociale;
 • autorități publice locale cu atribuții în domeniul educaţiei de nivel preuniversitar;
 • ONG-uri.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline