Connect with us

Uncategorized

Deliciosul GORDON BLEU

Published

on

INGREDIENTE:

  • 2 bucăți de piept de pui (a câte 400 gr. fiecare)
  • 8 felii – şuncă de vită (sau de porc)
  • 4 felii de cașcaval
  • 3 ouă de găină
  • 3 linguri – făină albă
  • 5 linguri – pesmeți măcinați
  • 1 linguriță – cimbru uscat (sau proaspăt)
  • 1/3 linguriță – boia de ardei iute (sau dulce)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte ingredientele pentru crusta crocantă: Într-un bol pune făina, în al doilea pune ouăle şi în al treilea pune pesmeţii. Condimentează conținutul fiecărui bol cu sare şi piper negru, doar că la pesmeți mai adaugă cimbru şi boia de ardei. Bate bine ouăle şi amestecă în bolurile cu făină şi pesmeţi pentru a se încorpora condimentele. Taie bucăţile de piept de pui în jumătate. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog.

Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt. Ia o bucată, acoper-o cu o folie alimentară şi bate-o pe ambele părţi până se subţiază. Apoi fă acelaşi lucru cu celelalte bucăţi. După ce ai bătut carnea, condimentează doar o parte cu puţină sare. Pune pe fiecare bucată aplatizată câte 2 felii de şuncă, apoi o felie de caşcaval, iar ulterior rulează strâns fiecare felie umplută şi întăreşte-o cu câteva scobitori.

După ce ai terminat de rulat bucăţile de piept de pui, tăvăleşte-le prin făină, apoi prin ou şi la final în pesmeţi (fii sigur/ă că este acoperită toată suprafaţa). Încinge o tigaie la foc mare şi adaugă 3 linguri de ulei. Prăjeşte rulourile de pui pe toate părţile câteva secunde sau până primeşti o culoare auriu-cafenie. Apoi transferă-le pe o tavă de copt şi pune-le în cuptorul încins la 180 de grade C pentru circa 15 minute. Scoate carnea din cuptor şi las-o să stea câteva minute. Taie fiecare rulou felii de circa 2 cm. şi serveşte-le cu orice garnitură doreşti.

 

Poftă bună!

Uncategorized

Orez cu turmeric şi lămâie

Published

on

 Ingrediente (2 porţii)

400-500 g orez fiert în prealabil
1 lingură ulei (cu punct mare de ardere)
½ linguriţă seminţe de muştar (de preferat, muştar negru)
2-3 linguri de arahide sau nuci caju, opţional
½ – ¾ linguriţă turmeric pudră
1/3 linguriţă fulgi de ardei iute
2 linguri zeamă de lămâie
coriandru sau pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Se fierbe orezul și se amestecă(ca să ia aer şi să devină pufos) şi se dă deoparte. Dacă este fiert din timp şi s-a răcit,se lasă la temperatura camerei.

Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins bine, adăugăm seminţele de muştar şi le lăsăm să se spargă. Dacă încep să sfârâie imediat, uleiul este gata. Se adaugă turmericul şi fulgii de ardei iute şi se amestecă. Reducem flacăra la foc mediu spre mic. În acest punct, putem adăuga arahidele sau nucile caju prăjit şi le amestecăm cu restul ingredientelor.

Adăugăm un strop de apă pentru a reduce temperatura din tigaie, apoi se adaugă zeama de lămâie. Punem orezul fiert şi îl încorporăm. Se pune sare, după gust. Rumenim totul 2 minute. Se gustă şi mai adăugăm sare şi zeamă de lămâie, dacă se dorește. Acoperim şi luăm tigaia de pe foc. Lăsăm orezul să se îmbibe cu toate aromele, aproximativ 2 minute, înainte de a-l servi. Decorăm cu pătrunjel sau coriandru, după gust.

Poftă bună!

Sursa  foto: www.veganricha.com

Continue Reading

Uncategorized

Ciorbă ardelenească

Published

on

INGREDIENTE
coaste de porc afumate (4 bucăți)
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
1/2 țelină
1 ardei gras
1 lingură pastă de ardei
7-8 cartofi
2 ouă
5 linguri smântână
sare, piper
cimbru
tarhon în oțet
zeama de la jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Punem carnea la fiert. După ce a dat câteva clocote adăugăm ceapa tăiată mărunt și restul legumelor tăiate cubulețe. Lăsăm să fiarbă ~o jumătate de oră apoi adăugăm pasta de ardei și cimbrul.

Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm cartofii și potrivim de sare și piper. Adăugăm apoi tarhonul tocat mărunt și zeama de lămâie sau oțetul.

Între timp batem ouăle și le amestecăm cu smântâna. Cu un polonic adăugăm din ciorba fierbinte peste amestecul de ou și smântână, până când acesta ajunge la temperatura ciorbei din oală. Stingem focul și adăugăm oul cu smântână în ciorbă, amestecând cu o furculiță.

Poftă bună!

Continue Reading

Uncategorized

Tort Krantz ca la cofetărie

Published

on

Ingrediente:
Pentru blat
  •  8 ouă
  •  160 g zahăr
  •  100 g nuci măcinate
  •  100 g făina
Pentru cremă
  •  4 ouă
  •  200 g zahăr
  •  100 ml lapte
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  300 g unt
Pentru krantz
  •  150 g zahăr
  •  150 g nuci

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau se strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline