Connect with us

Social

Calendarul zilelor libere şi sărbătorilor legale pentru 2019

Published

on

În luna ianuarie, românii vor mai beneficia de o zi liberă după ce în zilele de 1 și 2 ianuarie au stat acasă. Este vorba despre 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor României sau Mica Unire.

De Paște românii vor sta acasă, alături de cei dragi, în perioada 26 – 29 aprilie.

Ziua Muncii, 1 Mai,  se sărbătoreşte prin relaxare. Este zi liberă, la fel şi ziua Copilului , 1 iunie, ce pică sâmbăta.

În data de 16 iunie, duminică, sunt Rusaliile, Sărbătoare legală. A doua zi,pe 17 iunie, românii stau acasă.

Joi, 15 august, se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului. Este, de asemenea, zi liberă.

În data de 30 noiembrie este ziua Sfântului Andrei, urmat de Ziua Naţională, 1 decembrie, iar în zilele de 25 şi 26 decembrie va fi Crăciunul, când românii vor sta acasă.

Foto: Huff 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Obţine gratuit permisul de conducere

Published

on

Tinerii din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care sunt la începutul carierei profesionale, îşi doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere sau dacă au deja un loc de muncă  şi permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu sau dacă din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente, pot obţine sprijin financiar, prin intermediul Fundaţiei pentru Comunitate.

Proiectul „Permis pentru viitor” a fost demarat în luna noiembrie a anului trecut şi îşi propune acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, precum și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.

Înscrierile se fac până în 25 ianuarie 2019. Detalii și formularul de înscriere pot fi găsite pe http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 52 de tineri au obținut permis de conducere, și alți 37 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Continue Reading

Actualitate

Direcţia de Asistenţă Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice

Published

on

Deseori, vârstnicii au nevoie de supraveghere şi ajutor. Din cauza lipsei de timp, a resurselor necesare sau a problemelor vieţii de zi cu zi, familiile care au în îngrijire persoane în vârstă nu reuşesc să le acorde sprijinul zilnic de care aceştia au nevoie. Şi mai dramatică este situaţia  persoanelor vârstnice fără familie, care sunt expuse riscului de marginalizare socială.

Pentru a veni în sprijinul acestora, Direcţia de Asistenţă Socială Năvodari asigură servicii de îngrijire la domiciliu, care constau în ajutor pentru: asigurarea igienei corporale, prepararea hranei, deplasare în interior şi exterior, efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj şi spălătorie, companie şi socializare.

Serviciile sunt asigurate de personal calificat, iar persoanele vârstnice pot beneficia de ele fie gratuit, fie cu plata unei contribuţii, în funcţie de venituri.

Tipul de servicii, programul zilnic de îngrijire şi contribuţia se stabilesc în urma evaluării socio-medicale, realizată de reprezentanţii Direcţiei Asistenţă Socială Năvodari împreună cu medicul de familie.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul Direcţiei Asistenţă Socială Năvodari, str. Sănătăţii, nr. 2 (persoană de contact: Milcoveanu Ovidiu, telefon 0241/760822) sau prin e-mail: asistentasocialanavodari@yahoo.com .

 

Sursa: Direcţia Asistenţă Socială Năvodari

Sursa foto:  agescimarche.it

Continue Reading

Social

Autobuze noi pentru constănțeni

Published

on

Astăzi a intrat în circulație primul lot al noilor autobuze, care vor asigura servicii de transport civilizate, la standarde europene. Acestea vor circula pe toate liniile de pe raza municipiului Constanța, astfel încât toți constănțenii să se bucure de confort.
Conform graficului de livrări, până la jumătatea anului 2019, pe măsură ce autobuzele vor fi recepţionate, vor fi introduse în circulaţie.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța acționează zilnic pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate în mijloacele de transport public.

”Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii”, a precizat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:

• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.

Sursa: Primăria Municipiului Constanța

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline