Connect with us

Uncategorized

Brioşe cu ciocolată

Published

on

Ingrediente:

  • 220 de grame de ciocolată cu 70% cacao
  • 120 de grame de unt
  • 80 de grame de făină
  • 100 de grame de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 4 ouă

Preparare:

1. Aprindeţi cuptorul şi fixaţi-l la 180 de grade Celsius.

2 . Ciocolata ruptă în bucăţi şi untul se pun într-o cratiţă în bain-marie (într-o altă cratiţă ceva mai mare cu apă clocotită) ca să se topească. Dacă veţi alege un vas mai mare în care să topiţi untul şi ciocolata, veţi putea pregăti toată reţeta în acesta, nu va trebui să transferaţi conţinutul în altceva.

3. Imediat ce s-au topit untul şi ciocolata, se mixează cu mixerul la viteză medie să se răcorească puţin (2-3 minute).

4. Făina se amestecă separat cu sarea şi zahărul, apoi se adaugă toată deodată peste compoziţia de ciocolată topită. Se mixează până se omogenizează bine.

5. Se adaugă câte 1 ou, pe rând, mixându-se după fiecare în parte.

6. Se adaugă extractul de vanilie şi se mai bate pe viteză mare 10-20 de secunde, pănă la obţinerea unei compoziţii mai deschise la culoare, cremoase.

7. În tava de brioşe pregătită cu coşuleţe individuale de hârtie (sau unsă cu unt şi tapetată cu pudră de cacao) se împarte compoziţia în mod egal.

8. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timpul de coacere variind în funcţie de preferinţe.

 

Poftă bună!

 

 

Uncategorized

Orez cu turmeric şi lămâie

Published

on

 Ingrediente (2 porţii)

400-500 g orez fiert în prealabil
1 lingură ulei (cu punct mare de ardere)
½ linguriţă seminţe de muştar (de preferat, muştar negru)
2-3 linguri de arahide sau nuci caju, opţional
½ – ¾ linguriţă turmeric pudră
1/3 linguriţă fulgi de ardei iute
2 linguri zeamă de lămâie
coriandru sau pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Se fierbe orezul și se amestecă(ca să ia aer şi să devină pufos) şi se dă deoparte. Dacă este fiert din timp şi s-a răcit,se lasă la temperatura camerei.

Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins bine, adăugăm seminţele de muştar şi le lăsăm să se spargă. Dacă încep să sfârâie imediat, uleiul este gata. Se adaugă turmericul şi fulgii de ardei iute şi se amestecă. Reducem flacăra la foc mediu spre mic. În acest punct, putem adăuga arahidele sau nucile caju prăjit şi le amestecăm cu restul ingredientelor.

Adăugăm un strop de apă pentru a reduce temperatura din tigaie, apoi se adaugă zeama de lămâie. Punem orezul fiert şi îl încorporăm. Se pune sare, după gust. Rumenim totul 2 minute. Se gustă şi mai adăugăm sare şi zeamă de lămâie, dacă se dorește. Acoperim şi luăm tigaia de pe foc. Lăsăm orezul să se îmbibe cu toate aromele, aproximativ 2 minute, înainte de a-l servi. Decorăm cu pătrunjel sau coriandru, după gust.

Poftă bună!

Sursa  foto: www.veganricha.com

Continue Reading

Uncategorized

Ciorbă ardelenească

Published

on

INGREDIENTE
coaste de porc afumate (4 bucăți)
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
1/2 țelină
1 ardei gras
1 lingură pastă de ardei
7-8 cartofi
2 ouă
5 linguri smântână
sare, piper
cimbru
tarhon în oțet
zeama de la jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Punem carnea la fiert. După ce a dat câteva clocote adăugăm ceapa tăiată mărunt și restul legumelor tăiate cubulețe. Lăsăm să fiarbă ~o jumătate de oră apoi adăugăm pasta de ardei și cimbrul.

Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm cartofii și potrivim de sare și piper. Adăugăm apoi tarhonul tocat mărunt și zeama de lămâie sau oțetul.

Între timp batem ouăle și le amestecăm cu smântâna. Cu un polonic adăugăm din ciorba fierbinte peste amestecul de ou și smântână, până când acesta ajunge la temperatura ciorbei din oală. Stingem focul și adăugăm oul cu smântână în ciorbă, amestecând cu o furculiță.

Poftă bună!

Continue Reading

Uncategorized

Tort Krantz ca la cofetărie

Published

on

Ingrediente:
Pentru blat
  •  8 ouă
  •  160 g zahăr
  •  100 g nuci măcinate
  •  100 g făina
Pentru cremă
  •  4 ouă
  •  200 g zahăr
  •  100 ml lapte
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  300 g unt
Pentru krantz
  •  150 g zahăr
  •  150 g nuci

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau se strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline