Connect with us

Gastronomie

Brioşe cu ciocolată

Published

on

Ingrediente:

  • 220 de grame de ciocolată cu 70% cacao
  • 120 de grame de unt
  • 80 de grame de făină
  • 100 de grame de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 4 ouă

Preparare:

1. Aprindeţi cuptorul şi fixaţi-l la 180 de grade Celsius.

2 . Ciocolata ruptă în bucăţi şi untul se pun într-o cratiţă în bain-marie (într-o altă cratiţă ceva mai mare cu apă clocotită) ca să se topească. Dacă veţi alege un vas mai mare în care să topiţi untul şi ciocolata, veţi putea pregăti toată reţeta în acesta, nu va trebui să transferaţi conţinutul în altceva.

3. Imediat ce s-au topit untul şi ciocolata, se mixează cu mixerul la viteză medie să se răcorească puţin (2-3 minute).

4. Făina se amestecă separat cu sarea şi zahărul, apoi se adaugă toată deodată peste compoziţia de ciocolată topită. Se mixează până se omogenizează bine.

5. Se adaugă câte 1 ou, pe rând, mixându-se după fiecare în parte.

6. Se adaugă extractul de vanilie şi se mai bate pe viteză mare 10-20 de secunde, pănă la obţinerea unei compoziţii mai deschise la culoare, cremoase.

7. În tava de brioşe pregătită cu coşuleţe individuale de hârtie (sau unsă cu unt şi tapetată cu pudră de cacao) se împarte compoziţia în mod egal.

8. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timpul de coacere variind în funcţie de preferinţe.

 

Poftă bună!

 

 

Gastronomie

Dulceaţa de trandafiri

Published

on

O dulceaţa de excepţie! Dulceaţa de trandafiri este incredibil de fină şi de aromată, fiind de departe cea mai bună, cea mai parfumată şi cea mai iubită de gurmanzi.

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 700 gr zahăr
  • 300 gr petale trandafiri
  • zeamă de la două lămâi mari

Mod de preparare:

Se rupe porţiunea albă a petalelor şi apoi le amestecăm cu zeama de lămâie. Fierbem apa împreună cu zahărul până obţinem un sirop. Adăugăm petalele de trandafiri. Se adună spuma care se formează. Când siropul devine legat, dulceaţa este gata. O turnăm fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm bine capacele, şi le întoarcem invers să se răcească. Această operaţiune are rol de a împiedica pătrunderea aerului.

Continue Reading

Gastronomie

Prăjitura ”2 căni”

Published

on

Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana. Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente:

-2 căni făină

-2 căni zahăr pudră

-2 căni nucă măcinată sau mac

-2 ouă

-2 căni (500 ml) lapte

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Foto: Click! pentru femei

Continue Reading

Gastronomie

Smoothie cu spanac, mango și apă de cocos pentru slăbit

Published

on

Combinând spanac, mango şi apă de cocos, obții un smoothie care stimulează pierderea în greutate, combătând retenția de apă şi ținând sub control nivelul colesterolului. Vitaminele şi mineralele următoarei băuturi echilibrează procesele inflamatorii şi previn oboseala şi anxietatea.

Ingrediente:

  • 6 frunze de spanac
  • 1 mango copt
  • 1 cană de apă de cocos

Mod de preparare:

  • Spală spanacul și pune-l în robotul de bucătărie împreună cu fructul de mango (spălat în prealabil) și apa de cocos.
  • Procesează până obții o băutură fină, fără cocoloaşe.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline