Connect with us

Gastronomie

Tiramisu cu cremă de mascarpone

Published

on

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone;
  • 400 g pişcoturi;
  • 250 ml espresso sau cafea tare;
  • 4 linguri zahăr pudră;
  • 3,4 ouă;
  • o lingură cacao;
  • 3,4 linguriţe amaretto sau o linguriţă esenţă migdale

Mod de preparare:

Pasul 1: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se pun gălbenuşurile într-un vas şi se adaugă trei linguri de zahăr pudră. Se amestecă până când acestea îşi schimbă consistenţa şi culoarea.

Pasul 2: Peste compoziţia obţinută se adaugă 500 g mascarpone (două cutii) şi se continuă amestecarea cu mixerul până când crema se leagă. În cazul în care nu aveţi lichior amaretto la îndemână, se adaugă în crema pentru tiramisu o linguriţă cu esenţă de migdale.

Pasul 3: Albuşurile se bat până se transformă într-o spumă tare, după care adăugăm crema mascarpone. Se amestecă încet, pentru a nu se lăsa prea mult albușurile. Nu este recomandată folosirea mixerului.

Pasul 4: Cremă pentru tiramisu se pune la frigider. În acest timp se pregăteşte primul strat de pişcoturi. Fiecare pişcot se trece prin cafea, însă doar umezite, nu îmbibate.

Pasul 5: Primul strat de pişcoturi se pune în tavă, peste acestea întindem jumătate din crema mascarpone. Deasupra punem al doilea strat de pişcoturi peste care punem şi cealaltă jumătate de cremă mascarpone.

Pasul 6: Deasupra, prăjitura tiramisu se decorează cu cacao pudră. Se lasă cel puțin o oră la frigider.

Sursă:huff.ro

Poftă bună!

Gastronomie

Dulceaţa de trandafiri

Published

on

O dulceaţa de excepţie! Dulceaţa de trandafiri este incredibil de fină şi de aromată, fiind de departe cea mai bună, cea mai parfumată şi cea mai iubită de gurmanzi.

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 700 gr zahăr
  • 300 gr petale trandafiri
  • zeamă de la două lămâi mari

Mod de preparare:

Se rupe porţiunea albă a petalelor şi apoi le amestecăm cu zeama de lămâie. Fierbem apa împreună cu zahărul până obţinem un sirop. Adăugăm petalele de trandafiri. Se adună spuma care se formează. Când siropul devine legat, dulceaţa este gata. O turnăm fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm bine capacele, şi le întoarcem invers să se răcească. Această operaţiune are rol de a împiedica pătrunderea aerului.

Continue Reading

Gastronomie

Prăjitura ”2 căni”

Published

on

Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana. Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente:

-2 căni făină

-2 căni zahăr pudră

-2 căni nucă măcinată sau mac

-2 ouă

-2 căni (500 ml) lapte

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Foto: Click! pentru femei

Continue Reading

Gastronomie

Smoothie cu spanac, mango și apă de cocos pentru slăbit

Published

on

Combinând spanac, mango şi apă de cocos, obții un smoothie care stimulează pierderea în greutate, combătând retenția de apă şi ținând sub control nivelul colesterolului. Vitaminele şi mineralele următoarei băuturi echilibrează procesele inflamatorii şi previn oboseala şi anxietatea.

Ingrediente:

  • 6 frunze de spanac
  • 1 mango copt
  • 1 cană de apă de cocos

Mod de preparare:

  • Spală spanacul și pune-l în robotul de bucătărie împreună cu fructul de mango (spălat în prealabil) și apa de cocos.
  • Procesează până obții o băutură fină, fără cocoloaşe.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline