Connect with us

Gastronomie

Ouă scoțiene

Published

on

TIMP DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Gata in: 30 min

INGREDIENTE

  •  12 ouă fierte
  •  350 g piept de pui
  •  1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel)
  •  1 lingurita ghimbir ras
  •  1 lingura muştar
  •  sare
  •  piper
  •  2 linguri făină
  •  2 ouă crude
  •  50 g pesmet
  •  50 ml ulei pentru prăjit
  •  1-2 lămâi

MOD DE PREPARARE

1. Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.

Continue Reading

Gastronomie

Dulceaţa de trandafiri

Published

on

O dulceaţa de excepţie! Dulceaţa de trandafiri este incredibil de fină şi de aromată, fiind de departe cea mai bună, cea mai parfumată şi cea mai iubită de gurmanzi.

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 700 gr zahăr
  • 300 gr petale trandafiri
  • zeamă de la două lămâi mari

Mod de preparare:

Se rupe porţiunea albă a petalelor şi apoi le amestecăm cu zeama de lămâie. Fierbem apa împreună cu zahărul până obţinem un sirop. Adăugăm petalele de trandafiri. Se adună spuma care se formează. Când siropul devine legat, dulceaţa este gata. O turnăm fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm bine capacele, şi le întoarcem invers să se răcească. Această operaţiune are rol de a împiedica pătrunderea aerului.

Continue Reading

Gastronomie

Prăjitura ”2 căni”

Published

on

Când aveți poftă de ceva dulce, întotdeauna căutați o rețetă care se prepară rapid. Tocmai de asta m-am gândit să vă arăt această rețetă de prăjitură cu cana. Este foarte gustoasă și se prepară într-un timp foarte scurt. Pentru măsurarea ingredientelor vom folosi căni de 250 ml.

Ingrediente:

-2 căni făină

-2 căni zahăr pudră

-2 căni nucă măcinată sau mac

-2 ouă

-2 căni (500 ml) lapte

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Foto: Click! pentru femei

Continue Reading

Gastronomie

Smoothie cu spanac, mango și apă de cocos pentru slăbit

Published

on

Combinând spanac, mango şi apă de cocos, obții un smoothie care stimulează pierderea în greutate, combătând retenția de apă şi ținând sub control nivelul colesterolului. Vitaminele şi mineralele următoarei băuturi echilibrează procesele inflamatorii şi previn oboseala şi anxietatea.

Ingrediente:

  • 6 frunze de spanac
  • 1 mango copt
  • 1 cană de apă de cocos

Mod de preparare:

  • Spală spanacul și pune-l în robotul de bucătărie împreună cu fructul de mango (spălat în prealabil) și apa de cocos.
  • Procesează până obții o băutură fină, fără cocoloaşe.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline