Connect with us

Sport

Cea mai bună handbalistă a lumii se va opera la genunchi

Published

on

Cristina Neagu (30 de ani) a plecat, în această dimineaţă, în Belgia pentru a se opera la genunchi ca urmare a rupturii de ligamente pe care a suferit-o în luna decembrie, în timpul meciului România – Ungaria, de la Campionatul European de Handbal Feminin din Franţa.

Interul stânga a avut nevoie de o perioadă în care a făcut mai multe teste, şi-a petrecut sărbătorile în linişte, apoi a dat startul perioadei lungi şi grele prin care va trebui să treacă înainte să se întoarcă pe teren. Pentru că problema este una cât se poate de serioasă, Cristina suferind o ruptură a ligamentelor de la piciorul drept, sezonul actual este terminat pentru cea mai bună jucătoare a lumii, Neagu urmând să revină în lotul lui CSM Bucureşti abia undeva în luna iulie, durata de recuperare pentru o asemenea accidentare fiind estimată la jumătate de an.

Sursa: Mediafax
Foto: Facebook  CSM Bucuresti

Continue Reading

Sport

Sute de kilometri în frig pentru un scop nobil

Published

on

Clujeanul Vlad Crișan Pop, coordonator de voluntari la MagiCAMP, a câştigat cursa de 120 de mile a celui mai dur maraton din lume, 6633 Artic Ultra. A înfrânt „infernul alb” cu gândul la zeci de copiii bolnavi de cancer.

Maratonul istovitor are două curse: cea de 350 de mile, câștigată de Tibi Ușeriu de trei ori la rând (2016, 2017, 2018), respectiv cea de 120 de mile, bifată în urmă cu ceva mai mult de o săptămâna de Vlad.

Povestea acestuia a început în urma cu patru ani, în 2015, atunci când a vizitat pentru întâia oară tabăra MagiCAMP. Experiențele trăite alături de copiii bolnavi de cancer l-au impresionat profund și i-au trezit dorința de a face mai mult pentru ei. Între timp, în 2016, Vlad a devenit coordonatorul echipei de voluntari MagiCAMP. Acesta mărturisește că tocmai copiii au fost cei care l-au motivat în provoările crâncene ale celui mai dur ultramaraton din lume.

„Din 2016 sunt coordonator de voluntari în tabăra MagiCAMP, unde vin copii cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag. Aproape 500 de copiii au fost în MagiCAMP în ultimii 5 ani. Copiii, interacțiunea cu ei în tabară, m-au făcut să înțeleg că un diagnostic oncologic nu vine niciodată singur. În perioda de spitalizare, copiii își pierd prietenii, au dificultăți de reintegrare la școală după luni de absență, echilibrul financiar și emoțional al familiei este perturbat. Am inițiat proiectul Alerg la 6633 pentru copii din MagiCAMP pentru că îmi doresc să ajut copiii care vin în tabără ai căror familii au mari dificultăți financiare” – Vlad Crișan Pop, ultramaratonist.

Sursa http://www.monitorulcj.ro/sport/69864-sute-de-kilometri-in-frig-pentru-un-scop-nobil-vlad-crisan-pop-a-biruit-gheata-de-la-6633-arctic-ultra-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer#sthash.MM2Auup5.dpbs

Continue Reading

Actualitate

Victorie importantă obţinută de HC Dobrogea Sud Constanţa, în lupta pentru titlu

Published

on

Susţinuţi de un public frenetic, jucătorii de la HC Dobrogea Sud au reuşit o victorie spectaculoasă şi extrem de importantă în campionat, împotriva rivalilor de la CSM Focşani.

Cu o apărare solidă şi doi portari în mare formă, handbaliştii constănţeni nu le-au dat nicio şansă adversarilor şi au reuşit să se impună la o diferenţă de 11 puncte.

“E o diferenţă destul de mare, dar la început nu a fost un meci uşor, însă am reuşit să ne impunem ritmul şi am câştigat la o diferenţă destul de mare. Urmează meciul cu Holstebro. Va fi un meci foarte greu, e altceva, se joacă în Europa, va fi un alt handbal, un handbal în mare viteză, dar eu zic că suntem pregătiţi şi sperăm să reuşim să luăm cele două puncte.”, declară GEORGE BURICEA, jucător HC Dobrogea Sud  

“Ne dorim să scriem istorie în acest werekend la Constanţa. Desigur, aşteptăm publicul să fie prezent în număr cât mai mare, să ne susţină, chiar dacă meciul este suprapus cu cel al naţionalei României, aşadar le urăm şi lor succes la fotbal!”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

Aşadar, pentru HC Dobrogea Sud urmează probabil cel mai important meci al sezonului, împotriva danezilor de la Holstebro, partidă din Cupa EHF ce se va disputa sâmbătă, începând cu orele 18.00.

Continue Reading

Sport

Echipa de juniori din Cumpăna a devenit campioană a judeţului, la fotbal

Published

on

Micii fotbalişti din comuna constănţeană Cumpăna au participat la Cupa Satelor, o competiţie fotbalistică dedicată copiilor.

Finala a fost disputată  pe stadionul din comuna Mihai Viteazu, acolo unde cele două echipe de fotbal de la Cumpăna şi Cobadin s-au confruntat. Victorioşi au ieşit copiii din Cumpăna, rezultatul final fiind în favoarea lor, 4-1.

Fotbaliştii au fost susţinuţi şi ovaţionaţi de o galerie impresionantă, care i-a ajutat pe copii să obţină o victorie spectaculoasă. Bucuria celor prezenţi la meci a fost exprimată printr-o horă, chiar pe stadion, la care au participat atât suporterii, cât şi fotbaliştii campioni.

La meci a mai fost prezent şi directorul clublui Victoria Cumpăna, Ion Răuţă, care a ţinut să îi felicite pe micii fotbalişti pentru implicarea şi dăruirea de care au dat dovadă, dar şi pe părinţii acestora ce le-au fost alături pe tot parcursul competiţiei.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline