Connect with us

Diverse

2,7 milioane de euro pentru un ton roșu

Published

on

Un ton de 278 de kilograme s-a vândut sâmbătă cu preţul record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) la Tokyo, un succes neaşteptat pentru primele licitaţii de Anul Nou din piaţa Toyosu, relatează AFP .
“Este un ton frumos, mai scump decât preconizam”, a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patronul lanţului de restaurante Sushi Zanmai.
Tonul roșu a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei). Preţul per kilogram revine la 10.000 euro/kg.
Sâmbătă dimineaţă, la 05:10 ora locală (joi 20:10 GMT), clopotele au răsunat pentru a da startul vânzării. Sute de toni proaspeţi sau congelaţi au fost adjudecaţi în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care îl înţeleg doar cei iniţiaţi.
Este vorba de prima vânzare cu strigare de la începutul anului la Toyosu, piaţa inaugurată la 11 octombrie şi care îi succede legendarei Tsukiji care a fost închisă după 80 de ani de istorie.

Sursa: Agerpres

Foto: Captura YouTube

Diverse

Se prelungește valabilitatea actelor necesare pentru pescuit comercial în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Published

on

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că, în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit prin ultima decizie a guvernatorului ARBDD prelungirea până la sfârşitul perioadei de prohibiţie din anul 2020, respectiv 2 iunie 2020, a valabilităţii tuturor actelor de reglementare emise în anul 2019 pentru activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Decizia a fost adoptată urmare prevederilor Decretului privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României în contextul epidemiei de Coronavirus şi a faptului că, pentru emiterea autorizaţiilor de pescuit comercial, autorizaţiilor de captură, achiziţie, comercializare şi pentru vizarea permiselor de pescuit comercial este necesară publicarea Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit alocate pentru anul 2020, precum şi a Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare în vederea desfăşurării activităţii pe anul 2020.

Persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi a deciziei guvernatorului ARBDD.

sursa foto: crapmania.ro

Continue Reading

Actualitate

Semnal de alarmă, în privința produselor contrafăcute şi de contrabandă

Published

on

În contextul pandemiei de coronavirus, Asociaţia ACTIV atrage atenţia tuturor consumatorilor asupra pericolelor la care expun dacă achiziţionează şi consumă produse contrafăcute sau provenite din surse ilicite. Infractorii s-au grăbit să profite de oportunităţi şi să exploateze această criză adaptând-uşi modul de operare sau implicându-se în noi activităţi criminale.

Astfel, Europol a publicat un raport care analizează evoluţiile actuale care se încadrează în patru domenii principale ale criminalităţii:

  • Criminalitatea cibernetică

Numărul atacurilor cibernetice împotriva organizaţiilor şi persoanelor fizice este semnificativ şi se preconizează că va creşte. Infractorii au folosit criza COVID-19 pentru a efectua atacuri de inginerie socială tematice în jurul pandemiei pentru a distribui diverse pachete malware. Infractorii cibernetici vor încerca, de asemenea, să exploateze un număr tot mai mare de vectori de atac, deoarece un număr mai mare de angajatori instituie telemuncă şi permit conexiuni cu sistemele organizaţiilor lor. Spre exemplu, Republica Cehă a raportat un atac cibernetic asupra Spitalului Universitar Brno, care a forţat spitalul să-şi închidă întreaga reţea IT, să amâne intervenţiile chirurgicale urgente şi să redirecţioneze noi pacienţi la un spital din apropiere.

  • Frauda

Evazioniştii s-au grăbit să adapteze binecunoscutele scheme de fraudă pentru a valorifica anxietăţile şi temerile victimelor pe tot parcursul crizei. Acestea includ diferite tipuri de versiuni adaptate ale schemelor de fraudă prin telefon, escrocherii de aprovizionare şi escrocherii de decontaminare. Se preconizează că un număr mare de sisteme de fraudă noi sau adaptate vor apărea în următoarele săptămâni. Un alt exemplu, o anchetă susţinută de Europol se axează pe transferul a 6,6 milioane EUR de către o companie către o societate din Singapore pentru a achiziţiona geluri de alcool şi măşti. Bunurile nu au fost niciodată primite.

  • Bunuri contrafăcute

Vânzarea de produse de sănătate şi sanitare contrafăcute, precum şi a echipamentelor individuale de protecţie şi a produselor farmaceutice contrafăcute a crescut de la izbucnirea crizei. Există riscul ca falsificatorii să utilizeze penuria de aprovizionare cu anumite bunuri pentru a oferi din ce în ce mai multe alternative contrafăcute, atât online, cât şi offline. În perioada 3-10 martie 2020, peste 34.000 de măşti chirurgicale contrafăcute au fost confiscate de autorităţile de aplicare a legii din întreaga lume în cadrul operaţiunii PANGEA sprijinită de Europol.

  • Crima de proprietate organizată

Diferite tipuri de scheme care implică furturi au fost adaptate de infractori pentru a exploata situaţia actuală. Printre acestea se numără şi binecunoscutele escrocherii care implică uzurparea identităţii reprezentanţilor autorităţilor publice. Se preconizează că spaţiile comerciale şi unităţile medicale vor fi din ce în ce mai vizate pentru spargerile organizate.

De asemenea, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, Eurojust şi Oficiul European de Luptă Antifraudă avertizează că au fost confiscate 36 milioane de unităţi de medicamente în valoare de 7,9 milioane de euro, printre care pseudoefedrină, medicamente anticanceroase, antihistaminice, anxiolitice, medicamente pentru disfuncţie erectilă, regulatori hormonali şi metabolici, narcotice, analgezice, antiestrogeni, antivirale, hipnotice şi substanţele dopante. Iar toate aceste organizaţii trag un semnal de alarmă și spun că tendinţele îngrijorătoare ale traficului de medicamente continuă.

sursa foto: frip.ro

Continue Reading

Diverse

Prețuri cinstite, la Complexul “Curtea Brâncovenească”

Published

on

Și în aceste zile, respectând toate măsurile de siguranță și igienă, Complexul “Curtea Brâncovenească” vă stă la dispoziție cu aceleași prețuri cinstite.

În magazinul alimentar găsiți zilnic:

– cartofi la prețul de 3,9 lei kilogramul,

– ceapă 5,9 lei/kg,

– fasole 10,5 lei/kg,

– morcovi 3,5 lei/kg,

– lămâi 12,5 lei/kg,

Dar și multe alte produse de origine vegetală sau animală, cele mai multe dintre ele produse în ferma proprie.

Magazinul naturist este și el deschis și vă oferă o gamă complexă de creme, bio sau naturale și ceaiuri. Restaurantul “Curtea Brâncovenească” face livrare la domiciliu, cu meniuri zilnice și diverse rețete preparate după rețete tradiționale.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline