Connect with us

Societate

Eveniment Caritabil la Teatrul Naţional de Opera şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa

Published

on

În Constanţa, pe data de 8 decembrie 2018, va avea loc un eveniment caritabil cu participarea artiştilor de la Teatrul Naţional de Opera şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa care vor susţine Spectacolul de Operă „BAL MASCAT“ de Giuseppe Verdi. Acesta va fi organizat de Asociaţia Dăruieşte Aripi în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă Minerva.

Spectacolul de operă va avea loc la Teatrul Naţional de Opera și Balet “Oleg Danovski” din Constanţa în data de 08.12.2018, la orele 18.00. Donația recomandată pentru o invitaţie la acest eveniment este de 100 lei. Invitațiile pot fi achiziţionate de la reprezentanții Asociației Dăruiește Aripi la numărul de telefon 0745 864 034.

„Ne-am alăturat efortului Asociaţiei Dăruieşte Aripi pentru că împărtăşim aceleaşi valori şi credem că împreună suntem mai puternici. Îndemnăm la implicarea activă a fiecăruia dintre noi. Evenimentul se adresează celor care înțeleg importanţa eforturilor comune pentru a face bine”, a declarat Sebastian Mihael Ghiţă, reprezentantul grupului de iniţiativă.

„Suntem în plină derulare a proiectului de reconstrucţie şi modernizare a Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi şi a Compartimentului de prematuri de la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Constanţa, singurul compartiment de terapie intensivă neonatală din cadrul unei maternităţi de gradul 3 din zona de Sud-Est a României. Copiii sunt cea mai preţioasă resursă a comunităţii noastre, indiferent de cât de mic este cel care porneşte în viaţă”, a declarat Alina Pătrăhău (Vasea), fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Actualitate

Patru copii abandonaţi au fost botezaţi la Cumpăna

Published

on

În sâmbăta Floriilor, numită şi „sâmbăta lui Lazăr”, patru copii aflaţi în asistenţă maternală, au primit taina botezului în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din comuna Cumpăna.

Emoţionaţi, naşii au mărturisit că bucuria pe care au trăit-o este greu de descris în cuvinte.

Gabriel, Mihaela, Maria şi Ştefania, au primit taina botezului chiar de la Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a fost însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, alături de preoţii bisericii Sf. Parascheva.

Este al 15-lea an de când, la iniţiativa primarului Mariana Gâju, copiii abandonaţi aflaţi în asistenţă maternală sunt botezaţi, la fiecare mare sărbătoare, de oameni cu suflet pe care administraţia locală din Cumpăna i-a încurajat să facă un gest creştinesc.

La finalul evenimentului primarul comunei, Mariana Gâju, le-a oferit naşilor câte o icoană în semn de respect. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

 

Sursa: Primăria Cumpăna

 

Continue Reading

Actualitate

Se caută proiecte pentru SISAF, ediţia a V-a

Published

on

S-a dat start înscrierilor la Festivalul Internaţional de Street Art de la Sibiu (SISAF), cel mai mare proiect de revitalizare a spaţiului urban prin artă stradală, care se va desfăşura în perioada 1-7 iulie. Artiştii români şi străini pot înscrie proiecte cu tema Openness, prin completarea formularului online de pe site-ul www.streetartfestival.ro, până la data de 5 mai.

În urma jurizării, primele 10 lucrări selectate (murale, instalaţii, sculpturi, performance-uri) vor fi implementate pe ziduri sau în spaţii publice din Sibiu. Dimensiunea muralelor poate varia în funcţie de pereţii sau locaţiile disponibile stabilite de primărie şi alţi parteneri. Aceste lucrări, vor completa cele 67 de murale realizate până acum şi cei 5.700 metri pătraţi de culoare care acoperă zidurile şcolilor, liceelor, blocurilor şi instituţiilor din oraş.

,,În contextul acestui an, în care Sibiul este atât de aplecat înspre deschidere, prin proiecte ample, precum Summitul European sau Regiune Gastronomică Europeană, ne-am dorit să exploatăm momentul şi să transmitem comunităţii, prin lucrări de artă stradală realizate în cartierele lor, mesaje puternice ce au în centru ideea de deschidere a fiinţei. În acest sens, invităm artiştii care au un cuvânt de spus să îşi folosească creativitatea pentru a lăsa în urma lor lucrări valoroase, care să îi definească atât pe ei, ca artişti, cât şi pe oamenii care intră în contact cu arta lor.”, a declarat Andrei Oltean, preşedinte al Asociaţiei ART Factory Transilvania.

Sibiu International Street ART Festival este unic în lume, datorită celui mai amplu Tur de Artă Stradală realizat pe zidurile instituţiilor de învăţământ. Fiind totodată o variantă de turism alternativ, toate muralele realizate de-a lungul celorlalte ediţii sunt marcate într-o hartă a circuitului, care se distribuie gratuit în hoteluri, spaţii de cazare şi puncte de informare a turiştilor.

 

Sursa: streetartfestival.ro

Continue Reading

Actualitate

Noi activităţi şi domenii în care pot fi angajaţi zilieri

Published

on

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, includerea unor noi activităţi şi domenii pe lista celor în care zilierii pot desfăşura exclusiv muncă necalificată:

  • activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor;
  • publicitate;
  • activităţi de interpretare artistică, suport pentru interpretarea artistică şi gestionare a sălilor de spectacole;
  • creşterea şi reproducţia animalelor semidomesticite şi a altor animale;
  • activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente;
  • activităţi de întreţinere peisagistică – plantarea, îngrijirea şi întreţinerea de parcuri şi grădini;
  • – restaurante;
  • baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor;
  • activităţi ale grădinilor zoologice, botanice şi ale rezervaţiilor.

Ordonanţa de urgenţă mai stabileşte că niciun zilier nu poate lucra pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic. Excepţie fac persoanele care prestează activităţi în domeniul agriculturii, creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol. În cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Cuantumul remuneraţiei brute orare nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut garantat şi se acordă la sfârşitul fiecărei zile de lucru sau la sfârşitul săptămânii.

Zilierul va avea, potrivit noului act normativ, calitatea de asigurat în sistemul public de pensii. Sarcina calculării, plăţii şi declarării contribuţiei de asigurări sociale, pentru veniturile realizate din activitatea zilierilor, revine beneficiarului de lucrări.

În plus, în situaţia producerii unui accident de muncă sau în cazul apariţiei unei boli profesionale, beneficiarul este obligat să asigure plata cheltuielilor aferente îngrijirilor medicale necesare.

Actul normativ introduce, în acelaşi timp, un concediu de odihnă suplimentar anual, plătit, de trei zile, pentru salariatele care urmează o procedură de fertilizare ,,in vitro”.

 

Sursa: Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline