Connect with us

Actualitate

ADER îşi măreşte familia. Partidul ADER contează tot mai mult pe harta politică a României

Published

on

Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie contează tot mai mult pe harta politică a României. După înfiinţarea numeroaselor filiale în majoritatea judeţelor ţării, dar şi in Diaspora, a sosit rândul oraşului Hârşova din judeţul Constanţa să se alăture proiectului ce îşi propune reconstrucţia ţării noastre.

“Sunt sigură că o să prindă contur şi că o să atragă oameni care până acum nu au fost implicaţi politic şi care doresc într-adevăr să schimbe în bine faţa României. ADER Hârşova are intenţia de a candida şi la alegerile locale, să creăm o administraţie puternică, profesională, capabilă să răspundă nevoilor stringente ale oamenilor din această localitate.”, declară MARIANA PELELUNGĂ, preşedinte ADER Hârşova

La inaugurarea sediului din Hârşova au fost prezenţi reprezentanţi de seamă ai partidului ADER, în frunte cu preşedintele Neculai Onţanu.

“Sunt proiecte care pot fi dezvoltate, mai ales în domeniul turismului balnear şi nu numai. Să aducă oraşului Hârşova resurse importante din punct de vedere financiar, economic, iar oraşul se poate dezvolta foarte mult şi poate deveni o perlă turistică, spun eu, a României.”, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

“Sunt motivat sufleteşte atunci când, datorită profesiei mele, pot şi salvez vieţi omeneşti. De aceea m-am alăturat acestui proiect important ce are la bază trei cuvinte cheie, care pot face ca România să funcţioneze aşa cum trebuie: democraţie, educaţie şi reconstrucţie.”, declară DANIEL CIPRIAN FILIP, preşedinte ADER Constanţa

“Sunt aici pentru că am găsit motivaţia sufletească şi valoarea unei echipe devotate de la care ai multe lucruri de învăţat. ADER şi-a stabilit misiunea de a contribui la dezvoltarea socială şi economică a României, la dezvoltarea conştiinţei civice a cetăţenilor români.”, declară DORINELA IRIMIA, preşedinte Asociaţia ADER Constanţa

Menit să aducă o schimbare în bine şi să revigoreze sistemul din temelii, partidul ADER este format din oameni ce activează în diferite domenii profesionale şi au un scop comun: o ţară în care oamenilor să le fie bine.

“Trăim tragedia oamenilor tineri care pleacă afară, a specialiştilor care pleacă afară, a medicilor care pleacă afară, găsind un trai mai bun acolo, un salariu mai bun.”, declară GHEORGHE ONŢANU, vicepreşedinte ADER   

Tocmai pentru a evita aceste situaţii cu care, de altfel, ne-am obişnuit, şi membrii ADER Hârşova  îşi doresc pentru oraşul lor perspective pentru ca oamenii să aibă un trai mai bun.

Actualitate

Perspective contemporane în psihologie

Published

on

La Universitatea „Ovidius” din Constanța s-au deschis lucrările celei de-a treia Conferințe internaționale „CONTEMPORARY PERSPECTIVES IN PSYCHOLOGY EDUCATION AND SOCIAL WORK” dedicată împlinirii a 20 de ani de la înființarea Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul universității constănțene.

Conferința promovează ideea că educația și consilierea psihologică reprezintă singura modalitate concretă și durabilă prin care o persoană poate evolua și prin care poate contribui la dezvoltarea generală a societății.

În același timp demersul științific organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației are ca obiectiv general optimizarea strategiei academice, de cercetare și de   promovare a portofoliului educațional dar și a strategiei privind studenții și absolvenții în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Totodată în cadrul acestei conferințe a avut loc și decernarea premiului de Doctor Honoris Causa a unui celebru profesor din Canada care se ocupă cu educarea tinerilor, dar și a profesorilor. În portofoliului lui  Annie Savard se numără multe scrieri științifice, dar și activități de într-ajutorare a elevilor din orașe defavorizate din Canada și nu numai.

Annie Savard debordează de entuziasm în ceea ce privește învățarea aproapelului nostru a cât mai multe lucururi.Chiar dacă a fost inițial doar profesor de școală generală, a vrut să își depășească limitele și astfel a ajuns să fie atât un bun profesor universitar cât și un exemplu de urmat deoarece o bună parte din timpul său și-l ocupă cu proiecte educaționale.

„Sunt un educator, un profesor pentru educatori, un profesor formator de educatori și un cercetător. Standardele epistemologice au o adevărată viziune despre rolul pe care acest gen de persoane îl au, cât și acțiunile lor în societate. Pentru mine standardele epistemologice sunt de ajutor deoarece sunt printre primele care dau o formă educației ce trebuie urmată. Și acest lucru este esențial pentru a știi ce fel de educator vrei să fii, a menționat Annie Savard.

Deviza desprinsă din această conferință internațională de perspective contemporane în psihologie și educație este că ne bazăm pe oamenii din jurul nostru, iar ceea ce putem face cel mai bine este să încercăm să îl înțelegem pe cel de lângă noi, să îl ajutăm și să îl susținem cât de mult putem.

Continue Reading

Actualitate

Testează-te!

Published

on

V-ați făcut un tatuaj recent? Mergeți la saloane pentru cosmetică, manichiură? Ați suferit intervenții chirurgicale sau manevre medicale care implică sânge? V-ați împrumutat obiectele de igienă personală apropiaților? Dacă v-ați expus acestor riscuri în ultima jumătate de an și nu v-ați testat niciodată pentru Hiv, hepatita b sau c ar fi recomandat să o faceți. Mai multe despre aceste lucruri aflați în materialul următor.

Aceasta este săptămâna europeană a testării în ceea ce privește hepatita b, hepatita c, dar și hiv. Fundația Baylor Marea Neagră a semnat recent un parteneriat cu Universitatea Maritimă din Constanța prin care se oferă constănțenilor atât consiliere psihologică pre și post testare pentru pacienți,  dar și testare pentru cele trei infecții. Prin aceste testări se pot identifica riscurile de expunere la HIV sau virusurile hepatice B și C , dar și modalitatea prin care se pot  preveni aceste infecții.

Boala cronică este asociată cu un nivel ridicat de incertitudine și are un impact major asupra oricărei persoane. Pacienții se văd nevoiți să își schimbe comportamentul, să facă față unor provocări psihologice și sociale complexe, să adopte un nou stil de viață.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății se estimează pentru regiunea europeană faptul că aproximativ 15 milioane de persoane trăiesc cu hepatita C și, deși boala este una vindecabilă, doar o mică parte dintre persoanele diagnosticate primesc tratament. În privința hepatitei B, aproximativ 14 milioane de persoane trăiesc cu această boală. Riscant este faptul că aproape 20% dintre persoanele infectate pot dezvolta ciroză, insuficiență hepatică sau carcinom hepatocelular. 1.2 milioane de oameni trăiesc cu Hiv, un sfert dintre aceștia neștiind că au această infecție.

Cetățenii din zona Dobrogei par a fi extrem de interesați să își verifice starea de sănătate regulat.

Totodată se mai poate menționa faptul că ponderea infecțiilor cronice este prezentă în special în categoria de vârstă de peste 60 de ani, pentru hepatita C și peste 50 de ani pentru hepatita B. În privința infecției cu hiv repartizarea pe grupele de vârstă sunt între 25 și 29 de ani, respectiv 30 și 39 de ani.

Diagnosticarea timpurie, împreună cu tratamentul, dar și urmarea sfaturilor medicului specialist ajută ca viața pacientului să fie una controlată, dar sigură.

 

Continue Reading

Actualitate

Ionuţ Rudi Stănescu, cel mai bun conducător de club din ţară

Published

on

Sindicatul Naţional al Handbaliştilor din România a organizat, joi seara, Gala Premiilor Handbalului Românesc 2019, în cadrul căreia handbalul constănţean a primit mai multe distincţii.

Ionuţ Rudi Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud Constanța, vice-campioana României, a primit premiul pentru cel mai bun conducător de club. De asemenea, Ionuţ Iancu a fost desemnat cel mai bun portar, iar Zoran Nikolic cel mai bun pivot, în timp ce George Buricea a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră şi Dalibor Cutura cu premiul de popularitate.

2019 este cel mai bun an pentru HC Dobrogea Sud, echipa de seniori reuşind să câştige titlul de vice-campioană şi să se califice în grupele EHF CUP. Calificarea în grupe reprezintă cea mai bună performanţă a unei echipe din România, în această fază a competiţiei reuşind să ajungă doar HCM Constanţa.

De asemenea, pentru Academia de Handbal a HC Dobrogea Sud este primul an în care toate grupele de copii şi juniori (juniori I, juniori II, juniori III,  juniori IV) au fost complete şi datorită parteneriatului cu CSS 1 Constanţa. Grupele de juniori II şi juniori IV s-au calificat la turneul final de handbal pentru categoriile lor de vârstă, iar grupa de minihandbal va participa la Festivalul Naţional de Minihandbal.

Cei peste 150 de copii care evoluează în echipele Academiei de Handbal a HC Dobrogea Sud au posibilitatea să practice acest sport minunat şi să calce pe urmele jucătorilor care au făcut istorie în handbalul constănţean şi naţional, emblematicii Rudi Stănescu, George Buricea şi Laurenţiu Toma. Cu siguranţă, peste câţiva ani îi vom vedea reprezentând Constanţa la cel mai înalt nivel.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline