Connect with us

Actualitate

ADER îşi măreşte familia. Partidul ADER contează tot mai mult pe harta politică a României

Published

on

Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie contează tot mai mult pe harta politică a României. După înfiinţarea numeroaselor filiale în majoritatea judeţelor ţării, dar şi in Diaspora, a sosit rândul oraşului Hârşova din judeţul Constanţa să se alăture proiectului ce îşi propune reconstrucţia ţării noastre.

“Sunt sigură că o să prindă contur şi că o să atragă oameni care până acum nu au fost implicaţi politic şi care doresc într-adevăr să schimbe în bine faţa României. ADER Hârşova are intenţia de a candida şi la alegerile locale, să creăm o administraţie puternică, profesională, capabilă să răspundă nevoilor stringente ale oamenilor din această localitate.”, declară MARIANA PELELUNGĂ, preşedinte ADER Hârşova

La inaugurarea sediului din Hârşova au fost prezenţi reprezentanţi de seamă ai partidului ADER, în frunte cu preşedintele Neculai Onţanu.

“Sunt proiecte care pot fi dezvoltate, mai ales în domeniul turismului balnear şi nu numai. Să aducă oraşului Hârşova resurse importante din punct de vedere financiar, economic, iar oraşul se poate dezvolta foarte mult şi poate deveni o perlă turistică, spun eu, a României.”, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

“Sunt motivat sufleteşte atunci când, datorită profesiei mele, pot şi salvez vieţi omeneşti. De aceea m-am alăturat acestui proiect important ce are la bază trei cuvinte cheie, care pot face ca România să funcţioneze aşa cum trebuie: democraţie, educaţie şi reconstrucţie.”, declară DANIEL CIPRIAN FILIP, preşedinte ADER Constanţa

“Sunt aici pentru că am găsit motivaţia sufletească şi valoarea unei echipe devotate de la care ai multe lucruri de învăţat. ADER şi-a stabilit misiunea de a contribui la dezvoltarea socială şi economică a României, la dezvoltarea conştiinţei civice a cetăţenilor români.”, declară DORINELA IRIMIA, preşedinte Asociaţia ADER Constanţa

Menit să aducă o schimbare în bine şi să revigoreze sistemul din temelii, partidul ADER este format din oameni ce activează în diferite domenii profesionale şi au un scop comun: o ţară în care oamenilor să le fie bine.

“Trăim tragedia oamenilor tineri care pleacă afară, a specialiştilor care pleacă afară, a medicilor care pleacă afară, găsind un trai mai bun acolo, un salariu mai bun.”, declară GHEORGHE ONŢANU, vicepreşedinte ADER   

Tocmai pentru a evita aceste situaţii cu care, de altfel, ne-am obişnuit, şi membrii ADER Hârşova  îşi doresc pentru oraşul lor perspective pentru ca oamenii să aibă un trai mai bun.

Actualitate

Alocațiile pentru copii ar putea crește anual din 2020

Published

on

Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, începând cu anul 2020, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

Acesta susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor vor fi incluse în bugetul din anul următor.

De la 1 aprilie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități este de 300 de lei, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități este de 300 de lei.

Sursă foto: click.ro

Continue Reading

Actualitate

A început programul „Casa Verde”

Published

on

Noul program „Casa Verde”, destinat instalării panourilor fotovoltaice și-a dat startul săptămâna aceasta.  Programul este adresat persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, și producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru programul „Casa Verde” vor putea fi finanțate proiecte pentru circa 33.000 de unități locative.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 260 de firme de instalatori de panouri fotovoltaice, la nivel național, prin care se va derula programul de instalare propriu-zisă în urma căruia 33.000 de locuinţe din România vor avea câte un sistem fotovoltaic subvenţionat cu până la 20.000 de lei.

De la începutul lunii septembrie, persoanele fizice care au fost interesate de instalarea unor astfel de panouri s-au putut înscrie în program, la una dintre aceste 260 de firme, care vor semna contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: economica.net

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Democrației, celebrată în toată lumea

Published

on

Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. Conform Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor de a-și determina propriile sisteme politice, economice, sociale și culturale și cu participarea lor deplină în toate aspectele vieții lor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia. Declaraţia afirmă principiile democraţiei, elementele şi modalităţile de exercitare a unei guvernări democratice, precum şi dimensiunea internaţională a democraţiei.

Democrația este un ideal fondat pe valorile comune ale societăților dezvoltate, cât și un drept fundamental al cetățenilor, care trebuie exercitat în condiții de libertate, egalitate, transparență și responsabilitate.

Marcată pentru prima dată în 2008, decizia privind sărbătorirea acestei zile a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, prin Rezoluția A/62/7, ca rezultat al unei propuneri avansate inițial de Qatar și un grup de 8 state, printre care și România.

Națiunile Unite încurajează guvernele să consolideze programele naționale consacrate promovării și consolidării democrației.

Democrația contribuie substanțial la progresul economic și social, la pacea și securitatea internațională și la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ziua Internațională a Democrației reprezintă o reafirmare a angajamentului comunității internaționale de a construi societăți participative și deschise, bazate pe statul de drept și pe drepturile fundamentale ale omului.

Sursa foto: totpal.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline