Connect with us

Uncategorized

Să-l cunoaştem pe RAID ISSA – omul din spatele medicului

Published

on

În următorul interviu îl vom cunoaşte pe RAID ISSA. Mai exact, vom cunoaşte omul din spatele medicului. I se mai spune şi „arhitectul frumuseţii”! Şi pe bună dreptate, dacă luăm în calcul rezultatele uimitoare ale tehnicilor sale în Chirurgia plastică şi estetică. Îşi desfăşoară activitatea în Iaşi, la Esthetic Center, însă datorită numărului tot mai mare de solicitări de pe litoral, RAID ISSA vine periodic la Constanţa, numai la Hyperclinica MedLife.

Aşadar, vă invităm să urmăriţi interviul următor şi vă lăsăm să descoperiţi un profesionist desăvârşit în arta frumuseţii, un medic ce stă şi la dispoziţia pacienţilor constănţeni, o dată la două săptămâni, în zilele de vineri şi sâmbătă, doar la Hyperclinica MedLife Constanţa.

 

 

 

sursa foto: Facebook Raid Issa

Actualitate

Bilă albă pentru România! TRANSGAZ a îndeplinit angajamentul asumat faţă de Comisia Europeană

Published

on

În noaptea zilei de 28 decembrie 2018, mai devreme faţă de termenul asumat (31.12.2018), au fost finalizate lucrările de interconectare a conductei de transport internaţional gaze naturale T1 cu Sistemul Naţional de Transport (SNT) gaze naturale, TRANSGAZ respectând şi îndeplinind astfel primul angajament asumat faţă de Comisia Europeană.

Investiţia asigură infrastructura  necesară transportului de gaze naturale extrase din Marea Neagră.

Proiectul face parte din Planul Naţional de Dezvoltare al SNT în perioada 2018 – 2027 şi constă în lucrări de interconectare între SNT şi conducta de transport internaţional T1, în zona staţiei de măsurare Isaccea şi reparaţia conductei Dn 800 mm Cosmeşti – Onești (66,0 km) (faza I – 8,8 mil.Euro), respectiv lucrări de modernizare şi amplificare a Staţiilor de comprimare Siliştea şi Oneşti şi modificări în interiorul Nodurilor tehnologice (NT) Siliştea, Şendreni şi Oneşti (faza 2 – 92,2 mil.Euro), pentru care termenul de finalizare este 31.03.2020.

SNTGN Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigură transportul intern şi internaţional, dispecerizarea, cercetarea şi proiectarea reţelei de transport.

Surse: Transgaz şi Ministerul Economiei

 

Continue Reading

Diverse sau monden

Greșeli frecvente pe care le fac proprietarii animalelor de companie

Published

on

Atunci când vine vorba despre creșterea unui animal de companie, uneori proprietarii aleg să ignore unele recomandări și le consideră a fi ”nesemnificative”, fără a ține cont de faptul că ele sunt esențiale pentru menținerea bunăstării animalului de companie.

1. Proprietarii animalelor de companie ignoră deparazitarea! Fie interni, fie externi, paraziții animalelor de companie reprezintă un pericol atât pentru animal cât și pentru dumneavoastră. Iar o mare parte dintre bolile transmise de către aceștia pot fi fatale.

2. Din diverse motive, animalele nu sunt vaccinate și ajung să contracteze unele boli infecto-contagioase ce pot fi prevenite prin vaccinare și, implicit, dezvoltă afecțiuni care pot produce sechele permanente sau pot fi chiar letale pentru animalul de companie! Atât deparazitarea cât și vaccinarea contează!

3.O altă greșeală, des întâlnită în rândul proprietarilor de animale, este faptul că nu iau în calcul castrarea/sterilizarea animalului. Foarte mulți câini și pisici ajung pe stradă și chiar la eutanasie datorită unor gestații nedorite. Deși mulți proprietari refuză castrarea animalului de companie, este bine să știți că acest procedeu medical este unul sănătos pentru animal întrucât reduce considerabil riscul apariției cancerului mamar și a celui testicular, reduce riscul dezvoltării diverselor infecții uterine și reduce agresivitatea animalului de companie.

4. Proprietarii au unele ”obiceiuri” nesănătoase pentru companionii lor! Oferă lapte pisicilor, fără a ține cont că acesta nu este un aliment necesar pentru pisici ci, dimpotrivă, produce de cele mai multe ori apariția diareei. Un alt exemplu îl reprezintă oasele: mulți proprietari de câini consideră că oasele sunt gustări potrivite pentru animalele lor, fără a ține cont de faptul că oasele reprezintă chiar un pericol pentru acestea.

 

5. Când vine vorba de dresaj, o greșeală frecvent făcută de posesorii de animale este aceea că aceștia nu impun reguli animalului de companie! Regulile trebuie stabilite încă de la început, din momentul în care aduceți animalul de companie în casă, pentru ca acesta din urmă să deosebească binele de rău. Și ca orice proces de dresare și învățare, acesta trebuie să fie unul progresiv și gradual.

Bineînțeles că lista cu greșeli frecvent întâlnite în ceea ce privește creșterea unui animal de companie, poate continua.

Sursa: veterinarmobil.ro.

Continue Reading

Uncategorized

Primul val de viroze respiratorii

Published

on

În fiecare an, la puţin timp după începerea şcolii, părinţii şi medicii se pregătesc pentru valul de viroze respiratorii. Noi am discutat cu pediatrul Eugenia Munteanu şi am aflat informaţii preţioase despre cum ar putea părinţii să combată răcelile de sezon.

 

sursa foto: televiziunea-medicala.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline