Connect with us

Uncategorized

Să-l cunoaştem pe RAID ISSA – omul din spatele medicului

Published

on

În următorul interviu îl vom cunoaşte pe RAID ISSA. Mai exact, vom cunoaşte omul din spatele medicului. I se mai spune şi „arhitectul frumuseţii”! Şi pe bună dreptate, dacă luăm în calcul rezultatele uimitoare ale tehnicilor sale în Chirurgia plastică şi estetică. Îşi desfăşoară activitatea în Iaşi, la Esthetic Center, însă datorită numărului tot mai mare de solicitări de pe litoral, RAID ISSA vine periodic la Constanţa, numai la Hyperclinica MedLife.

Aşadar, vă invităm să urmăriţi interviul următor şi vă lăsăm să descoperiţi un profesionist desăvârşit în arta frumuseţii, un medic ce stă şi la dispoziţia pacienţilor constănţeni, o dată la două săptămâni, în zilele de vineri şi sâmbătă, doar la Hyperclinica MedLife Constanţa.

 

 

 

sursa foto: Facebook Raid Issa

Uncategorized

Spectacolul “Orchestra Titanic”, marele câştigător al Festivalului de Dramaturgie Contemporană

Published

on

Spectacolul “Orchestra Titanic”, de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa a câştigat marele premiul la ultima ediţie a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, desfăşurat la Braşov.

Spectacolul Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti a avut premiera în ianuarie 2018 şi de atunci se joacă cu săli pline atât la sediu cât şi în turneu, cucerind publicul şi cronicarii de teatru deopotrivă.

La aceeaşi ediţie a Festivalului braşovean, cea de-a 30-a, premiul pentru Cel mai bun Actor i-a revenit lui Richard Bovnoczki, interpretul lui Doko – cel care “s-a născut pe lume c-o durere fără nume”, aşa cum spune refrenul lui, “şi refrenul lui li se potriveşte de minune şi celorlaţi” – remarca un critic.

“Orchestra Titanic” de Hristo Boicev este o comedie filosofică şi absurdă despre dorinţa de evadare în iluzie. Autorul bulgar sondează fenomenul migraţiei prin intermediul istoriilor a patru indivizi săraci, asaltaţi de marea iluzie a unei alte lumi, mai binevoitoare.

Aceste premii se adaugă la cele primite în urmă cu un an, la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi, unde spectacolul TNB a fost răsplătit cu : Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie (Felix Alexa), pentru cea mai bună scenografie (Andrada Chiriac) şi Premiul pentru cei mai buni actori (ex-aequo – Claudiu Bleonţ, pentru rolul Harry, respectiv Richard Bovnoczki, pentru rolul Doko).

sursa foto: blogtnb.ro

Continue Reading

Uncategorized

Connecting Opera – Regal de muzică, la malul mării

Published

on

Dirijorul Ionuț Pascu propune publicului constănţean un spectacol memorabil, conceput ca punte între generații. Corul de copii al Operei Naționale București va cânta alături de corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și de cei șase soliști ai serii: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici și Aida Pascu, împreună cu tenorii Răzvan Săraru și Doru Iftene.

În programul spectacolului ,,Connecting Opera”, ce se va desfăşura marţi, 26 noiembrie, ora 18:30, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, sunt incluse 22 de șlagăre internaţionale: Smoke on the Water, We Will Rock You, Somewhere, Twist and Shout, Over the Rainbow, We Are the Champions, Think of me,When You Wish Upon a Star, Don’t cry for me Argentina, Nella Fantasia, Bohemian Rhapsody, Summertime, Waterloo,We Are the World şi altele.

Ionuț Pascu s-a născut în Constanța, pe data de 6 septembrie 1977. După absolvirea Liceului Energetic în anul 1994, la îndemnurile celei ce avea sa îi devină nu peste mult timp soție, Madeleine Pascu, se îndreaptă cu hotărâre spre ceea ce până atunci era doar un hobby: muzica. După numai un an de lecții private de canto cu renumita solistă constănțeană Aida Abagief, Ionuț intră primul dintre băieți, concurenți ai secției Canto din cadrul Universității de Muzică din Bucuresti, la clasa regretatului tenor Dorin Teodorescu.

După cinci ani de studii, termină cu cea mai mare medie din toate secțiile muzicale universitare ale acelui an, fapt recunoscut, în afara titulaturii de ,,Magna cum Laudae”, și de înmânarea Diplomei de Excelență în Studii, acordată în fiecare an unui singur absolvent din domeniul artelor de Fundația Serghie.

În anul 2004 se hotărăște să dea curs unei idei ce încolțise deja din perioada studenției, aceea de a aprofunda studiile muzicale și de a-și lărgi orizontul interpretative. Astfel, îl regăsim pe Ionuț Pascu din nou pe băncile universității bucureștene, de data aceasta în cadrul Facultății de Compoziție și Dirijat Orchestră, pe care o absolvă, după alți patru ani, la clasa maestrului Cristian Brâncuși.

Ca solist, a cântat cu succes in Italia, Olanda, Canada, Australia, Coreea de Sud, China, Argentina, Belgia, Rusia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania și Germania, una din cele mai importante redute cucerite fiind Opera din Sydney, unde a susținut și imprimat pe CD, alaturi de Sydney Philharmonic, premiera australiană a monumentalei lucrări ,,Cantata della Vita”, dirijată chiar de compozitor, experimentatul Gianluigi Gelmetti.

Activitatea susținută ca prim-solist al teatrelor de operă din București si Constanța, alaturi de colaborările interne și externe, nu l-au împiedicat pe Ionuț Pascu să își perfecționeze tehnica dirijorală și înțelegerea partiturilor de orchestră la Conservatorul “G. Verdi” din Milano, finalizând cu succes cei doi ani de Master la clasa maestrului Vittorio Parisi.

Ca dirijor, a obținut critici favorabile în urma concertelor sau spectacolelor de operă susținute cu Orchestra de Cameră Radio din București,  Filarmonica din Bacău, Teatrul National de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, Filarmonica din Jena, Germania și Orchestra dei Pomeriggi Musicali, din Milano.

 

Continue Reading

Actualitate

Constanţa – Excelenţă în chirurgia mâinii, la AUM Estetic Clinique

Published

on

Parte componentă a Chirurgiei Plastice, Chirurgia Mâinii tinde la ora actuală să devină o disciplină de sine stătătoare. Paleta largă de probleme medicale ce își găsesc rezolvarea prin intermediul Chirurgiei Mâinii, precum și complexitatea acestora, determină tot mai mulți chirurgi plastici să se specializeze sau supraspecializeze în această disciplină.

Aum Estetic, clinică de chirurgie plastică și estetică, este singura unitate medicală privată din Constanța în cadrul căreia este practicată Chirurgia Mâinii.  În clinică se realizează intervenţii chirurgicale la nivelul pumnului, rezecții de chist sinovial, de formațiuni tumorale osoase sau rezecții de tumori ale părţilor moi de la nivelul mâinii. Fracturile de degete, fracturile metacarpiene, luxațiile interfalangiene, leziunile de tendoane, reinserțiile și grefele de tendon, leziunile de nerv precum și neuropatiile compresive (sindromul tunelului carpian, a Canalului Guyon sau a Canalului Cubital), sunt alte câteva maladii care pot fi tratate în cadrul clinicii.

De asemenea, medicii de la Aum Estetic, specialiști în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, tratează afecţiuni precum: Trigger finger  sau ,,degetul în trăgaci”, deformarea degetului în ,,butonieră”, Mallet finger sau ,,degetul în ciocan”, degetul în ,,Gât de lebădă”, maladia Dupuytren, sindromul intersecției. În plus, clinica oferă servicii medicale pentru procedurile generale de suturi ale plăgilor contuze, extrageri ale materialului de osteosinteză, mobilizări chirurgicale ale articulațiilor și tendoanelor, sau tratamente în cazul arsurilor membrului superior.

Cu excepţia traumelor minore, orice traumatism de la nivelul mâinii nu trebuie ignorat, iar prezentarea la medicul de specialitate este obligatorie. O multitudine de traumatisme medii pot deveni grave, dacă nu sunt tratate corespunzător, iar exemplele sunt numeroase, de la injectări accidentale ale unor substanțe toxice, prinderea mâinii între două forțe și până la o banală mușcătură de pisică.

Tehnica a evoluat în ceea ce privește chirurgia mâinii. În urmă cu ceva vreme, 95% din intervențiile chirurgicale, de la nivelul membrului superior, se efectuau cu anestezie generală şi intubație orotraheală. Astăzi, 80% dintre acestea se fac cu anestezie locală. Pacientul este treaz și cooperant, nu simte durere și nu mai este supus efectelor adverse ale unei anestezii generale. Totul este posibil datorită tehnicii blocului axilar ghidat ecografic sau, de cele mai multe ori, injectării anestezicului local doar în zona afectată. Astfel, pacientul poate părăsi clinica la 1-2h după intervenție.

Aum Estetic Clinique a fost inaugurată, la Constanța, în urmă cu aproximativ doi ani. Echipa medicală este formată din medici tineri, specializați în Chirurgie Plastică, Estetică și în Microchirugie Reconstructivă. Pe lângă serviciile de Chirugie a Mâinii, în cadrul Aum Estetic, sunt oferite servicii de Chirugie Plastică și Estetică, precum și servicii medicale de Injectologie.  Clinica dispune de toate dotările necesare exercitării unui act medical de calitate.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline